Öğretmen kırtasiye eğitime hazırlık ödeneği kaç TL ne zaman verilecek?

2018 ve 2019 yıllarını kapsayan 4.dönem toplu sözleşme eğitim kolu maddeleri içerisinde eğitim ödeneği olarak adlandırılan ve öğretmenlere ödenecek olan hazırlık ödeneği miktarı belirlenmiştir. Peki öğretmen (Kırtasiye) eğitime hazırlık ödeneği parası ne kadar oldu?

Öğretmen kırtasiye eğitime hazırlık ödeneği kaç TL ne zaman verilecek?
Öğretmen kırtasiye eğitime hazırlık ödeneği kaç TL ne zaman verilecek?
GİRİŞ 01.09.2018 10:41 GÜNCELLEME 01.09.2018 10:41
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

İlköğretim ve okul müdürleri ile yardımcıları, cezaevi okullarında çalışan öğretmenler, yönetici, eğitim uzmanı ve eğitim uzman yardımcıları dahil tüm öğretmenleri kapsayan 2018 öğretmen (Kırtasiye) eğitime hazırlık ödeneği ne zaman ve ne kadar verileceği belli oldu. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 32. Maddesine göre hazırlık ödeneği ile ilgili ayrıntılara haberimizden ulaşabilirsiniz.

2018 ÖDENEĞİ NE KADAR?

 

 

2017 yılında imzalanan ve kamu çalışanlarının 2018-2019 yıllarına ilişkin mali ve sosyal hakları konusunda belirlemeler de içeren 4.Dönem Toplu Sözleşmeye göre, 2018 yılı Eylül ayında öğretmenlere ödenecek öğretim yılına hazırlık ödeneğinin brüt tutarı 1.130 TL, net tutarı ise "1.121 TL" olacak.  

NE ZAMAN VERİLECEK?

Her eğitim öğretim döneminin başında eğitim çalışanlarına ödenen eğitime hazırlık ödeneği (kırtasiye parası) miktarı her yıl artmaktadır. 2017 yılında memur sendikaları ile hükumet arasında imzalanan sözleşme neticesinde 2018 yılı eylül ayında öğretmenlere ödenecek eğitime hazırlık ödeneği miktarı da belirlenmişti.

EĞİTİM ÖDENEĞİ NEDİR? KİMLER ALABİLİR?

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 32. Maddesine göre hazırlık ödeneği, eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfına dahil öğretmen unvanlı kadrolarda görevli olup fiilen öğretmenlik yapanlara (ilköğretim ve okul müdürleri ile yardımcıları, cezaevi okullarında çalışan öğretmenler, yönetici, eğitim uzmanı ve eğitim uzman yardımcıları dahil) ödenir. Hazırlık ödeneğinden saymış olduğumuz kimseler haricinde yer alan hizmetli, memur gibi devlet çalışanları yararlanamamaktadır.

 

YORUMLAR 19
  • reis 5 yıl önce Şikayet Et
    katılıyorum memura verilmesi için
    Cevapla
  • reis 5 yıl önce Şikayet Et
    eğitim ödeneği milli eğitim memurlarına veya Veri hazırlama memurlarına neden verilmiyor haksızlık yapıyorsunuz
    Cevapla
  • ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Öğretmen olmadıkları için.
    Cevapla
  • Esma 5 yıl önce Şikayet Et
    2.il dışı tayin hakkı verilecek mi?
    Cevapla
  • ERDAL 5 yıl önce Şikayet Et
    okullar açılıyor çok zor....
    Cevapla
  • Yilmaz 5 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşım ağzını açan kadrolu öğretmen parada para birazda şükür edin be kardeşim birazda devlet için ekonomi için bişiyler isteyin özel sektörde çalışanlar ne yapsın bu ülkede sadece memur yaşamıyor birazda vicdani yaklaşın...
    Cevapla
  • Hacı 5 yıl önce Şikayet Et
    meb te çalışan memura da verilsin
    Cevapla
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Sen nypcan o parayi dersemi giriyon ulan ne ac adamlarsiniz be.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası
Meteoroloji'den uyarı! Kara bulut gibi çökecek! Dışarı çıkmayın...