2019 YKS sınavı ne zaman düzenlenecek? Kaç gün kaldı?

Üniversite eğitimini tamamlamak için binlerce öğrencinin gireceği Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tarihleri açıklandı. ÖSYM tarafından düzenlenecek olan YKS sınavına kaç gün kaldı? İşte tüm detaylar...

2019 YKS sınavı ne zaman düzenlenecek? Kaç gün kaldı?
2019 YKS sınavı ne zaman düzenlenecek? Kaç gün kaldı?
GİRİŞ 09.11.2018 15:33 GÜNCELLEME 09.11.2018 15:33

Binlerce öğrencinin aylardır çalıştığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı için son dakika açıklaması geldi. Üniversite eğitimini tamamlamak için girecekleri 2019 YKS sınav tarihi belli oldu. Peki YKS'ye kaç gün kaldı? 

 

 

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre 2018 - 2019 YKS sınavı 15-16 Haziran 2019'da yapılacak.

YKS SINAVINA NE KADAR KALDI?

 

 

YKS SINAVI NEDİR? KAÇ SORU SORULACAK?

2018-2019 eğitim öğretim yılında sınavın yeni adı Yükseköğretim Kurumları Sınavı’dır. Adaylar iki ayrı oturuma katılacaklar. İlk oturumda temel yeterlilik esas alınacak.

Akıl yürütme, muhasebe odaklı sözel ve sayısal bilgileri yani Türkçe’yi doğru kullanma, okuduğunu anlama...Bunun örnekleri dünyadaki sistemlerde mevcut.

Öğleden sonraki ikinci oturumda lise müfredatına dair bilgiler esas alınacak.

Türkçe ve temel yeterlilik sınavlarından oluşan Türkçe ve matematik sınavları Milli Eğitim’in ortak müfredatına dayalı olacak. Bütün adayların birinci oturuma girmesi zorunlu. Bu oturumdan sonra öğle arası verilecek. Bu, adayların zihinsel olarak rahatlamasını sağlayacak.

Birinci oturum 40 Türkçe, 40 Matematik sorularından oluşacak. Bu sınavın sonucu adayların temel yeterlilik testi sonucunu belirleyecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış