Ocak ayı LGS örnek soru ve cevapları! Liseye geçiş sınavındaki sorular

Lise eğitimine devam etmek için milyonlarca öğrencinin gireceği 2019 Liseye Geçiş Sınavı (LGS) Ocak ayı örnek soruları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı. Heyecanla sınavı bekleyen öğrenciler LGS'ye iyi hazırlanmak için gözünü örnek soru ve cevaplara çevirdi.

Ocak ayı LGS örnek soru ve cevapları! Liseye geçiş sınavındaki sorular
Ocak ayı LGS örnek soru ve cevapları! Liseye geçiş sınavındaki sorular
GİRİŞ 16.02.2019 11:49 GÜNCELLEME 16.02.2019 11:49
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenecek olan LGS - Liseye Geçiş Sınavı 4.örnek soruları açıklandı. Ocak ayı itibariyle açıklanan 2019 LGS örnek sorularına aşağıda bulunan bağlantıdan indirebilirsiniz. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, daha önce yaptığı açıklamada LGS’de ezbere dayalı sorular azaltılacağını öğrenmeye dayalı soruların artacağını açıklamıştı. Bununla birlikte sınav süresinde değişikliğe gidildi.

 

 

İlkokul ve ortaokul eğitimini tamamlayıp iyi bir liseye gitmek için MEB'in düzenlediği liselere girişte yapılacak merkezi sınava yönelik örnek soruları belli oldu. Yapılan açıklamaya göre örnek soru kitapçıklarında ilk ünitelerde yer alan konulara ağırlık verilmekle birlikte diğer ünitelerden de örnek sorular yer almaktadır. Örnek sorulara Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi sitesi olan odsgm.meb.gov.tr'den ulaşabilirsiniz.

Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınava Yönelik Örnek Sorular için tıklayınız (Sözel

 

 

Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınava Yönelik Örnek Sorular için tıklayınız (Sayısal)

ÖRNEK SORULAR HER AY YAYINLANACAK

MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü, ekim ve kasım aylarında öğrencilere yardımcı olmak için örnek soru kitapçıkları yayımlamıştı. Öğrenci, veliler ve okullar tarafından memnuniyetle karşılandığı belirtilen bu yeni uygulamaya, her ay örnek soru kitapçığı yayımlanarak devam edileceği bildirildi.

LİSEYE GEÇİŞ SINAV SÜRESİ DEĞİŞTİ

Bakanlık, sayısal alan sınav oturumunda 60 dakika olan sürenin 20 dakika uzatılmasını kararlaştırdı. Buna göre, sınavın birinci bölümü 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve 75 dakika süre verilecek. İkinci bölüm ise 40 soruluk sayısal alan testinden oluşacak ve 80 dakika süre tanınacak.

LGS sınavı, MEB tarafından 1 Haziran 2019 tarihinde gerçekleşecek. LGS sınavı sisteminde 15 dakika kuralı uygulanmıyor. 15 dakika kuralı, sınav saatinden 15 dakika önce sınav binalarında adayların olması gereken bir sistem.

YORUMLAR 50
  • melih çetin 4 yıl önce Şikayet Et
    zorrrrrrrrrrrrrr
    Cevapla
  • Bünyamin 5 yıl önce Şikayet Et
    Tonguçlar çok güzel
    Cevapla
  • sılaa 5 yıl önce Şikayet Et
    cevap 13425 yani b
    Cevapla
  • melisa 5 yıl önce Şikayet Et
    cevap 13425 yani B şıkkı
    Cevapla
  • hilal 5 yıl önce Şikayet Et
    cevap 13425
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu