DGS sınav giriş yerleri belli oldu mu? ÖSYM Dikey Geçiş Sınavı için açıklama!

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen olan 2019 Dikey Geçiş Sınavı yani DGS sınav yerleri belli oldu mu? Ön Lisan'ı tamamlamış fakat üniversite eğitimine devam etmek isteyenleri yakından ilgilendiren DGS sınav yerleri ve sınav giriş belgesi ile ilgili tüm gelişmeler haberimizde...

DGS sınav giriş yerleri belli oldu mu? ÖSYM Dikey Geçiş Sınavı için açıklama!
DGS sınav giriş yerleri belli oldu mu? ÖSYM Dikey Geçiş Sınavı için açıklama!
GİRİŞ 14.06.2019 11:25 GÜNCELLEME 14.06.2019 11:26

DGS için geri sayım başladı. Önlisans eğitimlerini 4 yıllık lisans eğitimine tamamlamak isteyen öğrenciler DGS sınavına başvurularını tamamladılar. 2019 DGS sınavına girecek olan adaylar tarafından en çok merak edilen konu ise sınav giriş yerlerinin neresi olacağı oldu. DGS, 30 Haziran 2019 tarihinde uygulanacak. Sayısal ve sözel bölümden oluşacak DGS 10.15'te başlayacak. Adaylara 150 dakika süre verilecek.

 

 

Bilindiği üzere, ÖSYM sınavlarının giriş belgeleri, sınav tarihinden 1-2 hafta önce erişime açılıyor. Buna göre, 30 Haziran'da yapılacak DGS'nin giriş belgelerinin 17-21 Haziran tarihlerinde yayınlanması ön görülüyor. ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden erişime açılacak olan sınav giriş belgeleri elektronik ortamda sorgulanacak.

DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

 

 

30 Haziran’da ÖSYM tarafından yapılacak DGS sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih ise belirlendi. 30 Haziran’da yapılacak sınavın sonuçları 25 Temmuz tarihi itibarıyla açıklanacak.

SINAVA GİRERKEN BULUNDURULMASI GEREKEN BELGELER NELERDİR?

Adayların sınava girerken aşağıda belirtilen iki belgeyi yanlarında bulundurmaları zorunludur:

a) Sınava Giriş Belgesi (SGB)

b) Geçerli kimlik belgesi: Nüfus Cüzdanı veya Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaport

(Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, adayın sınav görevlilerince kolaylıkla tanınmasını sağlayacak güncel bir fotoğraf ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi sınav günü itibarıyla geçerli olmalıdır.)

Sürücü belgesi, Meslek kimlik kartları vb. diğer tüm belgeler, sınava giriş için geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilmez.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'li Sarıyer Belediyesi'nde torpil: Başkan Yardımcısının eşi müdür oldu
Kiralık evlere yeni uygulama: 500 bin TL ceza gelebilir