KPSS sınavı yeni tarihi belli oldu! ÖSYM Kamu Personeli Seçme Sınavı...

KPSS için geri sayım başladı. Yurt genelinde binlerce adayın ter dökeceği zorlu sınavlar öncesi tarihler de belli oldu 3 farklı oturumlar yapılacak olan KPSS sınav tarihleriyle ilgili açıklama yapan ÖSYM KPSS Alan bilgisi 20 -21 Temmuzda, KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi 14 Temmuz'da, 2019 KPSS Genel Yetenek – Genel Kültür 2019 sınavı 14 Temmuz'da düzenlenecek.

KPSS sınavı yeni tarihi belli oldu! ÖSYM Kamu Personeli Seçme Sınavı...
KPSS sınavı yeni tarihi belli oldu! ÖSYM Kamu Personeli Seçme Sınavı...
GİRİŞ 09.07.2019 14:00 GÜNCELLEME 09.07.2019 14:00
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

KPSS sınav tarihi duyuruldu. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen KPSS'ye binlerce memur adayı başvuru yaptı. Memurluk hayalini gerçekleştirmek ve KPSS sınav tarihlerini araştıran binlerce vatandaş için ÖSYM KPSS sınav takvimini netleştirdi. KPSS sınavına girecek adaylar sınav giriş belgelerini, T.C kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden temin edebilirler. İşte ÖSYM tarafından açıklanan Kamu Personeli Seçme Sınavı takvimi...

 

 

KPSS GİRİŞ BELGELERİ NE ZAMAN YAYINLANACAK?

Temmuz ayı içerisinde gerçekleşecek olan KPSS giriş yerleri henüz belli olmadı. Giriş belgeleri genellikle sınavdan 1-2 hafta önce ÖSYM'nin resmi internet sayfasında açıklanıyor.

KPSS SINAVLARI NE ZAMAN?

 

 

2019-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (GENEL YETENEK-GENEL KÜLTÜR, EĞİTİM BİLİMLERİ) sınavı 14 Temmuz 2019 tarihinde uygulanacak.

2019-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (ALAN BİLGİSİ) 1. gün sınavı 20 Temmuz 2019 tarihinde uygulanacak.

2019-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (ALAN BİLGİSİ) 2. gün sınavı 21 Temmuz 2019 tarihinde uygulanacak.

2019-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavı 28 Temmuz 2019 tarihinde uygulanacak.

KPSS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

14 Temmuz 2019’da yapılacak Kamu Personel Seçme Sınavının arkasından sonuçlar 29 Ağustos’ta paylaşılacak. Sınava girenler sonuçları ÖSYM sonuç açıklama sistemi aracılığı ile elektronik ortamda öğrenecek.

KPSS ÖN LİSANS NE ZAMAN? 

Kamu Personel Seçme Sınavı'nın (KPSS) 2 senelik üniversite mezunu öğrencilerine yönelik sınavı KPSS ön lisans sınavı 2 yılda bir yapılıyor. 2018 yılında yapılan KPSS ön lisans sınavı bu sene yapılmayacak. 

YORUMLAR 3
  • eren 4 yıl önce Şikayet Et
    yahu siz şu önceki yıl kazanan çocukları bir yerleştirinde yeni sınavı ona göre ihtiyaca binaen yapın hala atama yapılmamış sen yeni sınav yapıyorsun bunda bir terslik var
    Cevapla
  • adam 4 yıl önce Şikayet Et
    adam haklı beyler
    Cevapla
  • burak 4 yıl önce Şikayet Et
    benden önce mezun oldu diye o atandıkdan sonra mu ben atanıcam her yıl sınav yapılmalı o zaman sizin dediğinize göre yeni mezun olanlar sınava giremesin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!