İmam Hatiplerde 'Hedef 2020' projesi meyvelerini veriyor

YKS sonuçlarının açıklanmasıyla Anadolu imam hatip liselerinin başarısı bir kez daha dikkatleri üzerine çekti. 2019-2020 eğitim öğretim yılında ilk mezunlarını verecek "Hedef 2020" projesi meyvelerini veriyor.

İmam Hatiplerde 'Hedef 2020' projesi meyvelerini veriyor
İmam Hatiplerde 'Hedef 2020' projesi meyvelerini veriyor
GİRİŞ 19.07.2019 16:32 GÜNCELLEME 19.07.2019 16:32
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarında Anadolu imam hatip liselerinin başarısı dikkati çekiyor. 

ÖSYM tarafından 15 ve 16 Haziran tarihlerinde yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2019-YKS) 1'inci oturum Temel Yeterlilik (TYT) ile 2'nci oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve 3'üncü oturum Yabancı Dil Testi (YDT) adaylarının sonuçları açıklandı.

Yapılan ilk belirlemelerde Anadolu imam hatip liseleri pek çok başarı elde etti.

17 öğrenci ilk yüzde

Türkiye genelindeki imam hatip liselerindeki öğrencilerden 103 kişi, üniversite sınavında çeşitli alanlarda aldıkları derecelerle ilk bine girdi. Bunlar arasından 17’si ise ilk yüz arasında yer aldı. Bu dereceler şöyle: Ahmet Selim Gül Eşit Ağırlık Türkiye 2.’si, Muhammed Akif Aydın Sözel Türkiye 3.’sü, Mehmet Hasan Yacı Eşit Ağırlık Türkiye 10.’su, Ömer Faruk Büyükaslan Sözel Türkiye 10.’su, Muhammed Akdu Yabancı Dil Türkiye 14.’sü, Rana Sökmen Eşit Ağırlık Türkiye 14.’sü, Ömer Tarık Türk Eşit Ağırlık Türkiye 25.’si, Ömer Tarık Türk Sözel Türkiye 43.’sü, Erkam Salih Büyükdinç Eşit Ağırlık Türkiye 44.’sü, Mehmet Fatih Tiftik Dil Türkiye 51.’si, İkbal Nur Taşdelen Sözel Türkiye 54.’sü, Ali Said Terzi Sözel Türkiye 57.’si, Mehmet Fatih Tiftik Sözel Türkiye 69.’su, Mustafa Kılavuz Dil Türkiye 79.’su, Elif Büşra Turhan Eşit Ağırlık Türkiye 80.’si, Burak Selim Alireisoğlu Sözel Türkiye 91.’si ve Recep Taha Duman Eşit Ağırlık Türkiye 96.’sı.

Hedef 2020 meyvelerini veriyor

İmam hatip liselerinin başarısında "Hedef 2020" projesinin önemi oldukça fazla. 2019-2020 eğitim öğretim yılında imam hatipler arasında fen ve sosyal bilimler programı uygulayan proje okulları ilk mezunlarını verecek.

"Hedef 2020” projesi kapsamında bu okulların çok daha büyük başarılar elde etmesi bekleniyor. Bir önceki yıl elde bu başarı da onun ön adımı olarak değerlendiriliyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 15
  • CEYDA 4 yıl önce Şikayet Et
    Ya ben 4e gectim yeni imam hatip ogrencisiyim herkes bize oncelik tanindigi tezinde sizce ne gibi bi avantajimiz olabilir bilgi verebilen versin lutfen bu arada imam hatipler icin yapilan yeterlilik sinavi hakkinda bilgi verir misiniz??
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Karma eğitim belasından kurtuluşun yolu imamhatiplerdir. Herkes çocuğunu imamhatibe göndersin.
    Cevapla
  • CEYDA 4 yıl önce Şikayet Et
    Ay kardesim yanlislikla elim degdi ozur dilerim
    Cevapla
  • tachiwaza 4 yıl önce Şikayet Et
    İmam Hatiplilere öncelik tanılıyor işinize bakın.
    Cevapla
  • başka Fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    Sen gidip gördün mü o liseleri. Ben kardeşim vasıtasıyla bazı şeyler öğrendim ve tıpa tutturan insanlar da var imiş. Üniversite imtihanında mümkün değil bütün İMAM-HATİB'LERDEKİ talebelerin kayırılması. Resmi olması lazım ki onunla da alakalı bir şey yok piyasada. Sizin işinize gelmiyor
    Cevapla
  • Fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    hadi oradan çalışan kazanıyor çalış seninde olsun
    Cevapla
  • Ercan 4 yıl önce Şikayet Et
    Masallah
    Cevapla
  • 1000 GÖLLÜ 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz imam hatipler her zaman en ahlaklısı en iyisi olduk,28 şubatta önümüze engel koydular yok etmeye çalıştılar bizi ama biz hiçbir zaman bu davadan vazgeçmedik vazgeçmeyiz ve 28 şubat zulmünü unutmadık unutmayacağız...Allah bizimle her zaman...Teşekkürler Reis teşekkürler Başkan...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat