Uzmanlar uyarıyor: Çocuklarınızın geleceğini karartmayın!

Uzmanlar geçtiğimiz günlerde bir özel okulda yaşanan maaş krizi üzerine çocuklarını özel okullara gönderecek velilere önemli uyarılarda bulundu.

Uzmanlar uyarıyor: Çocuklarınızın geleceğini karartmayın!
Uzmanlar uyarıyor: Çocuklarınızın geleceğini karartmayın!
GİRİŞ 11.12.2019 17:07 GÜNCELLEME 11.12.2019 17:07
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Yaklaşık bir yıldır maaşları düzenli yatırılmayan bir kolejde geçen haftalarda pek çok kampüste öğretmenlerin iş bırakması ve velilerin de harekete geçmesinin ardından MEB tarafından okul hakkında soruşturma başlatılmıştı.

 

 

SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTI

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, özel okul ile ilgili gelişmelerin yakından takip edildiği ve söz konusu özel öğretim kurumunun bazı kampüslerinde maaş ödemelerinin yapılmadığı gerekçesiyle öğretmenlerin derslere girmemesi ile ilgili 4 Aralık 2019 tarihi itibarıyla Bakanlığa ulaşan başvurular hakkında gerekli inceleme ve soruşturma işlemlerinin başlatıldığı belirtilmişti.

 

 

Bununla beraber olaylardan sonra özel okuldan yapılan açıklamada ise "Alıcı kurumla görüşmeler halen devam etmektedir. Takdir edersiniz ki yapımızın büyüklüğü, devir görüşmelerine ilişkin süreci uzatmıştır. Devrin gerçekleşmesiyle birlikte, öncelikle çalışanlarımızın geciken ödemeleri yapılacaktır.' denildi.

Söz konusu okulun geçirdiği bu süreçten sonra başka bir tartışma konusu ise diğer özel okulların durumu ne olacak?

İstanbul, Bursa, Amasya, Manisa Şanlıurfa, Konya gibi şehirlerden gelen bu tarz haberler yıl boyunca gündemi meşgul etmişti.

Bu şehirlerdeki özel okul mağduriyetlerinin önüne nasıl geçilecek?

Farklı sektörlerde faaliyet gösteren özel okul sahipleri diğer sektörlerdeki nakit akışını yönetemediğinde özel okullarındaki erken kayıt dönemlerinde elde ettikleri nakit akışını kullanmakta, problemi temizlemektense problemi yalnızca ertelemektedirler. Bu erteleme sonucunda söz konusu okulda olduğu gibi önce öğretmen maaşlarının ödenmemesi. Sonrasında ise kurumun devredilmesi söz konusu olmaktadır.

UZMANLAR UYARIYOR

Bunun önüne geçmek ve benzer mağduriyetlerin yaşanmaması için uzmanlar şunları sıralıyor:

- Erken kayıt fırsatları değerlendirilirken okulların akademik başarıları göz ardı edilmemelidir.

- Mali yapısı kamuoyunda sıkıntılı olarak bilinen okullara kayıt yaptırılmamalıdır.

- Eğitim dışındaki sektörlerde faaliyet gösteren eğitim kurumları tercih edilmemelidir.

Aksi takdirde en önemli varlığımız olan çocuklarımızın geleceğini kendi ellerimizle karartmış oluruz.

YORUMLAR 2
  • MİSAFİR 4 yıl önce Şikayet Et
    Devletin yaklaşık 600 okulu nitelikli okul ilan etmesi, diğer bütün devlet okullarının niteliksiz okullar olduğu anlamına geliyor. Nitelikli olmayan okullara giden öğrencilerin psikolojisi otomatikman bozuldu, geleceğe ait ümitleri baltalandı, bu okulların öğretmenlerinin de motivasyonu çöktü "Nasıl olsa bu okul nitelikli değil, ne veli ne öğrenci ne de devlet zaten benden fazla bir şey beklemiyor" havasına girdiler. Hangi ana baba evladını devlet tarafından niteliksiz ilan edilen bir okula göndermek ister ki. Devlet neden durup dururken böyle yanlış bir karar aldı anlamak mümkün değil, resmen kendi ayağına sıktı. 600 nitelikli okuldan birine giremeyen öğrenciler ne yapsın şimdi?
    Cevapla
  • altair 4 yıl önce Şikayet Et
    dershaneler kapandı derken şimdide bunlar çıktı neden eğitim sorunları çözülemiyor kangren olmadan işe el atılsın yoksa böylemi olması isteniyor acaba
    Cevapla
DİĞER HABERLER
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler