MEB 2.ara tatil tarihini açıklandı! 2020 Nisan İkinci ara tatil kaç gün sürecek ?

Bu günlerde öğrenciler eğitim gördükleri okullarda yoğun bir sınav takvimiyle karşı karşıyalar. Durum böyle olunca aileler ve veliler öğrencilerin nefes alacağı ikinci ara tatilinin ne zaman başlayacağını merak ediyor. MEB’den yapılan açıklamaya göre 2020 Eğitim takviminde Nisan ayında yapılacak ara tatil hafta sonu ile birlikte 9 gün kadar sürecek. Peki öğrencilerin heyecanla beklediği ara tatil ne zaman başlayacak?

MEB 2.ara tatil tarihini açıklandı! 2020 Nisan İkinci ara tatil kaç gün sürecek ?
MEB 2.ara tatil tarihini açıklandı! 2020 Nisan İkinci ara tatil kaç gün sürecek ?
GİRİŞ 10.03.2020 08:54 GÜNCELLEME 12.03.2020 12:14
Bu Habere 86 Yorum Yapılmış

Öğrencileri yoğun ders temposundan birazda olsa uzaklaştırmak için uygulanmaya başlayan ara tatil programının ikincisinin tarihleri belli oldu.Bu yıl ilk kez uygulanan ara tatil programı aileler ve öğrenciler tarafından da oldukça  beğeniyle karşılandı. Uygulanan ara tatil programıyla  öğrencilerin daha kaliteli ve verimli bir eğitim görmesini amaçlıyor. Ara tatillerde öğrenciler dinlenme fırsatı bulurken öğretmenlerde dönem başında yapılan seminer ve eğitimleri bu dönemde alarak birazda olsa nefes almış oluyor. Öğrenciler ara tatil programlarında düzenlenen bilim, sanat, kültür, spor gibi etkinliklere katılarak okullardan uzaklaşmamış oluyor. Öğrencilerin hem dinlendikleri hemde okullarda düzenlenen sosyal etkinliklere keyifli vakit geçirdikleri 2. ara tatil tarihleri ve detayları...

 

NİSAN 2. ARA TATİL NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yeni uygulanmaya başlayan ara tatil programı öğrenciler ve veliler tarafından oldukça beğeniyle karşılandı. Ara tatil dönemlerinde veliler ve öğrenciler aileleri ile birlikte çeşitli faaliyetlere katıldı. Nisan ayında yapılacak 2. ara tatil programı için MEB’in açıkladığı  2019-2020 Eğitim Takvimi şöyle;

1- 2019-2020 Eğitim Öğretim Başlangıcı 9 Eylül 2019

 

2- İlk Ara Tatil Dönemi 18-22 Kasım ( Hafta sonu ile birlikte 9 gün)

3- 2019-2020 Yarıyıl Tatili 20 Ocak - 31 Ocak

4- İkinci Ara Tatil Dönemi 6 Nisan - 10 Nisan( Hafta sonu ile birlikte 9 gün)

5- 2019- 2020 Eğitim Dönemi Bitişi 19 Haziran

ARA TATİLLER  YAZ TATİLİNİ KISALTTI MI ?

18- 22 Kasım tarihlerinde yapılan ara tatili ile öğrenciler birazda olsa nefes aldı. Öğretmenlere de dinlenme imkanı sağlayan bu program veliler tarafından da oldukça beğenildi. Ara tatil tarihlerinde Türkiye'nin her ilinde çeşitli kültürel ve sanatsal etkinlikler düzenlendi. Veliler ve öğrenciler bu durumdan oldukça memnun olsalar da ilk olarak merak ettikleri ara tatil programlarının yaz tatillerini etkileyip etkilemeyeceği oldu. Yeni uygulanmaya başlayan tatil programı yaz tatili süresini kısalttı. 2019-2020 eğitim yılında okullar önceki yıla göre 1 hafta erken açılırken 1 haftada geç kapanacak. Yani yaz aylarında öğrenciler toplam 13 hafta tatil yaparken düzenlenen  yeni tatil programıyla yaz aylarında 11 hafta tatil yapmış olacak.. 2019-2020 Eğitim dönemi 19 Haziran 2020’de sona erecek.

ARA TATİL AÇIKLAMASI GELDİ

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ara tatil hakkında gelen sorulara cevap verdi. Ara tatillerin asıl sebebinin öğretmenler olduğuna dikkat çeken Selçuk, bu ara tatil dönemlerinde öğretmenlere yönelik verimli çalışmalar yaptıklarını söyledi. Yaz tatilinin süresine vurgu yapan Selçuk “Öğrenci için 3 ay yaz tatilini şahsen uzun buluyorum. Aklınıza gelen ilk 30 ülkeyi sayın. Hiçbirisinde bu kadar uzun bir tatil yok. Azami 1,5 ay civarında tatil var. Bunun hemen sayısını artırmak da bana göre doğru değil. Türkiye'nin kaliteyi çalışıp ondan sonra bunu artırmaya doğru bir yolculuğa ihtiyacı var.” diyerek sözlerini noktaladı.

ORTAOKUL VE LİSEDE SINIF TEKRARI GELİYOR

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamada ortaokul ve liselerde sınıf tekrarı uygulamasının tekrar geri döneceğini belirtti. Eğitim sisteminde sınıfta kalma durumunun olmamasının önemli ölçüde seviye düşüklüğüne yol açtığını ifade eden Selçuk, "2020-2021 öğretim yılından itibaren ortaokul ve liselere yeniden sınıf tekrarı gelecek" dedi.
Açıklamasının devamında eğitimde kalitenin daha fazla düşmemesi için bu sisteme son vereceklerini söyleyen Selçuk liselerde ders sayısının azaltılması için çalışmaları olduğunu belirtti. Ayrıca öğrencilerin fazla ders nedeniyle konularda yüzeysel kaldığına dikkat çeken Selçuk “Bunu önce pilot okullarda uygulayacağız ve sistemde köklü düzenleme yapacağız” diyerek sözlerini noktaladı.

YORUMLAR 86
  • ... 4 yıl önce Şikayet Et
    Peki çocuklar eba yı acamiyo ne yapıcaz?
    Cevapla
  • Can ertekin 4 yıl önce Şikayet Et
    Kış mevsiminde sabah soğukta karanlık havada yerde kar var buz var titreyerek okula git, yaz mevsiminde 30 derece sıcakta 3 ay yat. Bu işte bence bir terslik var..
    Cevapla
  • Bakanlık 4 yıl önce Şikayet Et
    Sabahçılık kalkıcak ama 2.Ara tatilden sonra
    Cevapla
  • Burçin Baş 4 yıl önce Şikayet Et
    Ara tatiller çok muhteşem oldu.Bakanımıza teşekkürler.Allah yardımcınız olsun.
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Ara tatiller öğrenciler için mükemmel oldu öğrencileri çok rahatlattı bu yüzden meb ye çok teşekkürler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...
'İsraf' saltanatı ifşa oldu!