Üniversiteler ne zaman açılacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih açıkladı...

Üniversiteler ne zaman açılacak sorusu öğrenciler tarafından oldukça fazla araştırlıyor.. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada normalleştirme takvimini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan üniversitelerin açılma tarihiyle ilgili bilgi verdi. Peki üniversiteler ne zaman açılacak? Üniversiteler akademik takvime dönecek mi? İşte yaşanan gelişmeler...

 Üniversiteler ne zaman açılacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih açıkladı...
Üniversiteler ne zaman açılacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih açıkladı...
GİRİŞ 04.05.2020 20:58 GÜNCELLEME 04.05.2020 20:59
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Dünyanın dört bir tarafına yayılan ve Avrupa’yı etkisi altına alan koronavirüs önlemleri sebebiyle ülkemizde okullarda yüz yüze eğitime ara verilme kararı alınmıştı. Yükseköğretim Kurumu’da Sağlık Bilim Kurulu’nun tavsiyelerini dikkate alarak üniversitelerde bahar döneminde online olarak eğitim verileceğini açıklamıştı. Yapılan açıklamanın ardından birçok üniversite uzaktan eğitime geçti. 12 Mart’ta alınan kararın ardından üniversitelerin tekrar ne zaman örgün eğitime geçeceği merak konusu oldu. Koronavirüs tedbirleri sebebiyle eğitimlerine uzaktan devam edecek öğrenciler vize ve final sınavlarının nasıl yapılacağını araştırıyor. İşte üniversitelerde online eğitime devam eden öğrenciler için yapılması planlanan sınavların yöntemi...

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısının ardından normalleştirme sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, üniversitelerin 15 Haziran tarihinden itibaren akademik takvimine dönebileceklerini söyledi.

BAHAR DÖNEMİ VİZE FİNAL SINAVLARI NASIL YAPILACAK?

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç yaptığı açıklamada 123 üniversitede Uzaktan Eğitim Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi (UZEM) olduğunu açıklamıştı. Uzaktan eğitim için altyapı konusunda eksiği olan üniversitelere YÖK tarafından destek verileceğini belirtilmişti. Uzaktan Eğitim Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi olan üniversitelerde bahar dönemi vize ve final sınavlarının online olarak yapılması bekleniyor. Sınavların yapılamayacağı durumlar ve uygulamalı derslerde sınavlar yaz aylarında tamamlanacak.

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ ONLİNE SINAV YAPACAK!

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, bazı ara sınavları online olarak gerçekleştirecek. Her sınav için öğrencilere yarım saat süre verilecek ve 20 soru sorulacak. Ara sınavlar 13-25 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek.

EGE ÜNİVERSİTESİNDE ÖDEVLE NOTLAMA YAPILACAK!

Ege Üniversitesinde eğitim uzaktan devam ediyor. Bahar döneminde üniversitede verilen uzaktan eğitim sürecinde öğrencilere ödev, proje çalışmaları verilerek notlama gerçekleşecek. Değerlendirmenin yüzde 40'ı alınacak. Ege Üniversitesinde final sınavları 31 Ağustos'ta başlayacak ve 13 Eylül'de sona erecek.

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİNDE HEM ÖDEV HEM ONLİNE SINAV!

Boğaziçi Üniversitesi'nde ara dönem sınavları (vize) öğretim üyelerinin kendi belirledikleri yöntemlerle düzenlenecek. Öğretim üyelerinin inisiyatifine göre sınavlar ödev veya online olarak gerçekleştirilecek.Boğaziçi Üniversitesinde öğrencilerin not kaygısı yaşamaması için daha önce not sisteminde değişikliğe giderek 'esnek not sistemi'ne geçilmişti. Öğrenciler isterlerse dersinin harf notu şeklinde değil Başarılı/Başarısız şeklinde değerlendirilmesini isteyebilecek.

YÜKSEKÖĞRETİM KANUN TEKLİFİ KABUL EDİLDİ!

Üniversitelerde, ilk ve orta öğretimde yaz tatilinde eğitim verilecek. Öğretmenlerin 2 aylık yaz tatili kısaltılabilecek.Milli Eğitim Temel Kanunu'nda yapılan değişiklikle, öğretmenlerin izinleri ve tatilleri düzenlendi. Buna göre öğretmenler, yaz tatili içinde aralıksız 2 ay izinli olacak ancak bu 2 aylık izin sürelerine dokunulmadan kalan tatil zamanlarında yönetmelikte saptanacak meslekle ilgili çalışmalara katılmakla yükümlü olacaklar.

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK? 

Koronavirüs önlemleri kapsamında örgün eğitime ara veren üniversitelerde bahar dönemi tamamen tatil edildi. YÖK tarafından hazırlanan 2019-2020 akademik takvimine göre bahar dönemi eğitimi üniversiteler 15-17 Mayıs tarihleri arasında tatile girecekti. Üniversitelerin açılma tarihi ile ilgili henüz resmi bir bilgi paylaşılmazken YÖK Başkanı Saraç,” Bu sene Bahar dönemi eğitim öğretim sürecini sadece uzaktan eğitim, açık öğretim ve dijital öğretim imkanları ile sürdürmeye karar verdik. Yani bahar döneminde yüz yüze eğitim yapılmayacaktır.” dedi.

 

YAZIN ÜNİVERSİTELERDE EĞİTİM OLABİLİR!

Yükseköğretim Kanunda değişiklik yapılması için AK Parti hazırladığı kanun teklifini TBMM’ ye sundu. Yükseköğretimde yeni düzenlemeler içeren yasa teklifi, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nda kabul edildi. Sunulan kanun  Kanun teklifine göre salgın ve afet dönemlerinde üniversitelerde uzun süre eğitime ara verilmesi durumunda yaz döneminde telafi eğitimi yapılabilecek. 

UZAKTAN EĞİTİM NE KADAR DEVAM EDECEK?

Yüksek Öğretim Kurumu bünyesinde farklı üniversitelerden alanında uzman hocalar tarafından geliştirilen” Yüksek öğretimde Dijital Dönüşüm Komisyonu” tarafından hazırlanan  Pandemi Dönemi Uzaktan Öğretim Uygulamaları öğrencilerin  öğrenme süreçlerinin kesintiye uğramasının önüne geçmek amacıyla uygulamaya konuldu. Üniversitelerde yüz yüze eğitime tamamen durdurulmasıyla öğrencilerin bahar dönemi sonuna kadar ( 15-17 Mayıs) tarihine kadar uzaktan eğitime devam etmesi bekleniyor.

“BAHAR DÖNEMİ TAKVİMİNİ YAZ AYLARINA TAŞIMIŞ OLUYORUZ”

Yüksek Öğretim Kurumu Başkanı Yekta Saraç geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada bahar döneminde yüz yüze eğitim yapılmayacağını söylemişti. Açıklamasının devamında Saraç üniversitelerin uzaktan eğitim, açık öğretim ve dijital öğretim imkanları altında sunamayacakları programları, dersleri ve uygulamalı dersler, yaz aylarında belirledikleri takvim içinde tamamlayacaklarını ifade etti. Ayrıca Türk yükseköğretiminin yaz okulu tecrübesinin, üniversiteler için son derece değerli bir imkan sunduğuna dikkati çeken Saraç, yaz okulunun bitiş tarihleri göz önünde tutularak gelecek yıl eğitim öğretim takvimini de belirleyeceklerini söyledi.

YAZ OKULU SEÇENEKLERDEN BİRİSİ 

Türk yükseköğretim sisteminin pek çok konuda çok geniş tecrübeye sahip olduğunu değinen Saraç "Yaz okulu da bunlardan birisi. Yaz okulları öğrencilerimizin mağduriyet yaşamaması, başarısızlıklarını bir şekilde telafi etmeleri veya birtakım kendi ellerinde olmadan devamsızlıklarını telafi etmeleri için öngörülmüş, sisteme kazandırılmış bir husus. Yaz okulu tecrübesi bu zorlu günlerde yaz öğretimi sürecine evrilerek, üniversitelerimizin bu sıkıntılı günleri aşmasına da yardımcı olacaktır."dedi.

ÖRGÜN EĞİTİME ALTERNATİF OLAMAZ

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç düzenlediği basın toplantısında üniversiteler hakkında merak edilen soruları cevapladı. 12 Mart’ta okullarda alınan tatil kararının üniversitelerde de alındığına dikkat çeken Saraç, Eğitim öğretimin kesintiye uğramaması ve uygulamada birlik düşüncesiyle 23 Mart itibariyle verilen aranın sonlandırıldığını ve bir hafta sonra dijital ortamda, uzaktan ve açıktan öğretimle başlatıldığını belirtti. 

YORUMLAR 18
  • Arzu Yiğit 3 yıl önce Şikayet Et
    Lise 1 de okuyan bir öğrenci velisiyim. Özel bir okuldayız.Biz bilgisayarda birebir ders görüp,ödev hazırlıyoruz.Zor,adaletsiz ve haksız bir karardır kanaatimce bu. Normal şartlarda 1. Dönemde başarısız olan öğrenci elbet çalışacak ve belki 2. Dönem de sınıf geçecekti.Öğrenci bu durumu olağanüstü bir durumdan yaşadı.Çocuklar neden sorumluluk sınavına giriyorlar. Sınav gerekliyse okulun açıldığı dönemde yapılamaz mı? Lütfen sağduyulu davranalım. Gereğini yapınız ve bir kere daha karne not durumunu vicdanen göz önünde bulundurunuz. Saygılarımla
    Cevapla
  • öğrenci 3 yıl önce Şikayet Et
    peki benim not ort direk yansıtılırken özellerdeki öğrencilerin notlarını yüksek girerek üni sınavında bedava puan olarak gelmesi hakkında ne düünüyorsunuz
    Cevapla
  • uni bjk 3 yıl önce Şikayet Et
    sayın bakanim,her anlamda mağdur olan malesef öğrencilerdir...bu salgın her anlamda,psikoloji ve.s öğrencileri motivasionunu düşürdü.Malesef bazı insansfız ve kibirli hocalar,mart ayının sonlarına,karar alacaklar...niye sizce...hepimiz çok güzel anlıyoruz sebebini...sizden ricamız bizi de anlamanız ve destek vermeniz.Teşekkürler
    Cevapla
  • Mete 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir öğrenci olarak rica ediyoruz sınavlar test şeklinde online olarak yapılsın ve bizlere kolaylık tanınsın istiyoruz hocalar insafsız bir şekilde habire konu atıp duruyor sayfalar dolusu hemde hangi derse çalışacağız hocalarımızdan kibirlerini yenip bari şu zor günlerde öğrencilere yardımcı olmalarını istiyoruz
    Cevapla
  • Melih 3 yıl önce Şikayet Et
    öğrenmeden sınıfı mı geçmek istiyorsunuz öyleyse eğitim almanın ne faydası var? bu şekilde hiçbir kazanım elde edemeden sınıfı geçmenin ilerde yapacağınız meslekte de insanlara zararı olacağını düsünüyor musunuz? mağdur olabiliriz fakat elimizden gelenin en iyisini yaparak çalışmaya ara vermemeliyiz.
    Cevapla
  • tuğce 3 yıl önce Şikayet Et
    cogu okıl online sınav oluyo ama bizim okulda öyle bişey yok sınavlar hakkınsa kimse bişey bilmiyo üstelik o kadar fazla konu var ki nasıl hepsine calısalım
    Cevapla
  • Mete 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynen öyle bir sürü dersimiz var ve hocalar insafsızca yüklenmiş çok fazla konu atmışlar belirsizlik sürüyor ne bir tarih var ne bir çözüm habire konu atıp duruyorlar olan üniversite öğrencilerine oldu
    Cevapla
  • Dilan 3 yıl önce Şikayet Et
    Yaz okulu olmazsa öğrenciler mağdur olacaklar ama,ben şuan uzatmayım zaten iki dersim kaldı ve yaz okuluna güvendim ben olacak diye önce ki senelerde yapılıp bu sene yapılmaması bize çok büyük bir haksızlık nasıl ki eğitim sistemi durdurulmadan uzaktan eğitim ile yapıldı bizi mağdur etmemek içinde mezun olmamız için böyle bir sistem uygulanabilir!!!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünyanın gözü bu görüşmede! Heniyye Türkiye'ye geliyor
Tesla'dan Türkiye'ye özel model: Fiyatı yarı yarıya düştü