Okullar ne zaman açılacak? Bakan Selçuk'tan okulların açılma tarihi açıklaması!

Uzaktan eğitim ile evlerinden ders işlemeye devam eden öğrenciler okulların ne zaman açılacağını araştırıyor. MEB Bakanı Ziya Selçuk uzaktan eğitim sürecinin 31 Mayıs’a kadar süreceğini açıklamıştı. Yapılan bu açıklamanın ardından okullar 1 Haziran’da mı açılacak? Sorusu akıllara geldi. Peki okullar ne zaman açılacak? İşte MEB Bakanı Ziya Selçuk’un yaptığı okulların açılma tarihiyle ilgili açıklamalar…

Okullar ne zaman açılacak? Bakan Selçuk'tan okulların açılma tarihi açıklaması!
Okullar ne zaman açılacak? Bakan Selçuk'tan okulların açılma tarihi açıklaması!
GİRİŞ 10.05.2020 14:11 GÜNCELLEME 10.05.2020 14:11
Bu Habere 411 Yorum Yapılmış

Okullarda yüz yüze eğitime verilen ara 31 Mayısa kadar uzatıldı.. Koronavirüs önlemleri sebebiyle öğrenciler uzaktan eğitim ile ders işlemeye devam ediyor. MEB Bakanı Ziya Selçuk alınan bu kararın Bilim Kurulu ve kabine toplantısında ortaya çıkan görüşler neticesinde alındığını açıkladı. 31 Mayıs’a kadar öğrenciler eğitimlerine  evlerinden EBA TV ile devam edecekler. Veliler ve öğrenciler uzaktan eğitim sonrası okulların açılacağı tarihi merak ediyor. Ziya Selçuk okulların açılma kararını Bilim Kurulu tavsiyesi ile vereceklerini ifade etmişti. Peki okullar uzaktan eğitim bittiğinde başlayacak mı? Okullar ne zaman açılacak? İşte Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un konuyla ilgili açıklamaları...

“1 HAZİRANDA OKULLAR AÇILACAK İFADEMİZ YOK”

MEB Bakanı Ziya Selçuk katıldığı canlı yayında okulların açılma tarihiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Selçuk” Milli Eğitim Bakanlığı olarak 1 Haziran'da okullar açılacak gibi bir ifademiz yok. Okullar 1 Haziran'da açılırsa ne yapacağız, bu senaryodan bahsettik. Bu senaryoda 1 Haziran da vardı. Bizim dinamik bir sürecimiz var” dedi. Açıklamasının devamında Bilim Kurulu, koronavirüsün dünyadaki gidaşatı ve Sağlık Bakanlığı’nın önerilerini dikkate aldıklarını vurgulayan Selçuk “  1 Haziran'da sağlık açısından okulların açılması sorun değildir, denilirse buna hazırız. Kademeli açılsın denilirse buna da hazırız. Bilim Kurulu'ndan başka bir görüş gelirse buna da hazırız. 1 Haziran'da açılacak gibi bir değerlendirme yanlış anlaşılmasın”.dedi.

"İNŞALLAH HER ŞEY YOLUNDA GİDER 1 HAZİRANDA OKULLARI AÇARIZ"

Milli Eğitim Bakanı Selçuk 4 Mayıs günü yaptığı açıklamada” Okullar şu tarihte açılacak kararını bakanlık olarak alma durumunda değiliz. Bütün bakanlıklardan görüş alınarak bir karar alınacak.”dedi. Açıklamasının devamında okulların 1 Haziran’da kademeli olarak açılmasını istediklerini kaydeden Selçuk, sürecin dinamik olduğunu belirterek “  Bizim 1 Haziran için birden fazla planımız var. İnşallah her şey yolunda gider 1 Haziran'da okulları açarız. Ya da kısmi bir açılmaya gidebiliriz. Önümüzdeki haftalarda şartlara bakacağız, ilgili kuruluşlarla bakacağız ve değerlendireceğiz.”dedi.

KADEMELİ OLARAK AÇILACAK!

Milliyet’in internet sitesinden paylaşılan habere göre okullar  kademeli olarak 1 Haziran Pazartesi günü eğitime başlayacak. Ana okul ve ilkokul öğrencileri tedbir amaçlı eğitime başlamayacak. İlk etapta LGS ve YKS sınavlarına hazırlanan 8. sınıf ve 12 . sınıf öğrencileri okula başlatılacak. Kademeli açılmanın ardından 11., 10. ve 9. sınıfların da eğitime dahil edilebileceği ancak kesin kararın 1 Haziran yaklaşırken açıklanması bekleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının normalleştirme sürecine ilişkin okulların açılma tarihiyle hazırladığı taslak çalışma bu şekilde. Koronavirüs  salgının yayılım hızı ve güncel koşullara göre bu tarihlerde değişiklikler yapılabilir.

TELAFİ EĞİTİMİ NASIL YAPILACAK

Bakan Selçuk, telafi eğitimlerinin nasıl yapılacağı sorusuna, “Birincisi televizyonla eğitim bir telafidir. İkincisi internet desteği ki her bir çocuğunuzun her bir öğretmenimizin internette EBA'da ne kadar kaldığı, neler öğrendiği, ödevlerini yapıp yapmadığı, kendisine yöneltilen soruları cevaplayıp cevaplamadığı bunların her birini kişi bazında görebiliyoruz. İnternetteki eğitiminin de ölçüsünü oradan anlayabiliyoruz. Bu da yani internet, televizyon tabanlı eğitim de bir telafidir. Üçüncüsü de yüz yüze telafi kısmı vardır. Telafi kısmının yüz yüzesi; diyelim ki 1 Haziran'da okulları açtık, bizim telafimiz başlar. Diyelim ki eylülde açtık, hemen başlar."dedi.

TELAFİ EĞİTİMİ NE KADAR SÜRECEK?

Selçuk telafi eğitimlerinin süresinin ne kadar olacağı sorusuna bunun ölçme değerlendirme setleri aracılığıyla, öğrencilerden örneklem alarak ne kadar eksiği olduğunun belirlenerek saptanacağını söyledi.

TELAFİ EĞİTİMİ TAKVİMİ AÇIKLANACAK MI?

Milli Eğitim Bakanı Selçuk yaptığı açıklamanın ardından telafi eğitimi ile ilgili  merak edilen soruları yanıtladı. Selçuk" Takvim değişken. Durum değiştikçe takvimi de değiştiriyoruz. Telafi eğitiminin her yaş grubu için her bölge için ayrı ayrı özellikleri dikkate alınarak oluşturulduğu bir dönemi yaşıyoruz."dedi.

SINIF GEÇME BELLİ OLDU!

Milli Eğitim Bakanı Selçuk katıldığı canlı yayında merak edilen soruları cevaplandırdı.  Selçuk ,birinci dönemde alınan notların geçerli olduğunu belirtti. Ayrıca öğrencilerin not  ortalamaları kaç olursa olsun sorumlu olarak bir üst sınıfa geçeceklerin vurgulayan Selçuk “ Öğrencilerimiz sıkıntıya girmesin. Diyelim ki zayıf not varsa sorumlu olarak üst sınıfa geçecekler.”dedi.

YKS VE LGS İÇİN  SINAV ÖZEL YAYINI 

MEB Bakanı Ziya Selçuk LGS ve YKS  sınavına hazırlanan öğrenciler için EBA TV’de “ Sınav Özel Yayını” başladığını açıkladı. Hafta sonu yapılacak özel yayın EBA TV Ortaokul ve EBA TV Lise’den izlenebilecek. Hafta sonu sınav yayınları kaçırmak istemeyen öğrenciler için soru çözüm programı  ve canlı yayın takip etme yöntemi;

TRT EBA TV LGS SORU ÇÖZÜMÜ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TRT EBA TV YKS SORU ÇÖZÜMÜ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

EBA TV Hafta sonu özel yayını LGS soru çözüm programı;

EBA TV Hafta sonu özel yayını YKS soru çözüm programı;

 

"MAYIS HAZİRAN AYLARINI ÖNEMSİYORUZ"

Ziya Selçuk okulların açılma tarihi ile ilgili yaptığı açıklamaların tümünde Bilim Kurulunun tavsiyelerini işaret etti. Son yaptığı açıklamada telafi eğitimi için  Mayıs ve Haziran aylarını değerlendirmenin önemini vurgulayan Selçuk” Diyelim ki bu tür bir durum söz konusu olmadı. O zaman bizim için Temmuz ve Ağustos ayları, daha çok tatil olarak değerlendirmek istediğimiz aylar. O nedenle ağırlıklı olarak Mayıs, Haziran aylarını çok önemsiyoruz. Bu senaryo gerçekleşmezse Eylül ve Ekim ayları bizim açımızdan çok kritik." dedi.

 

“KISA ZAMANDA PAYLAŞILACAK”

Her türlü senaryoya karşı hazırlıklı olduklarının altını çizen Selçuk okulların açılma tarihi ile ilgili “ Bu belirsizliğin sürmesini istemiyoruz. Bir an önce netleşmesi için çaba gösteriyoruz.”dedi. Açıklamasının devamında önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşeceklerini belirten Selçuk “Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu süreçler yeniden masaya yatırılacak ve çok kısa bir zamanda kamuoyu ile bunu paylaşma imkanımız olacak"dedi.

LİSE ÖĞRENCİLERE SORU DESTEK PAKETİ 

Milli Eğitim Bakanlığı, eğitimlerine lisede devam eden öğrencilere yönelik 750 sorudan oluşan “Soru Destek Paketi”ni erişime açtı. MEB Bakanı Selçuk yaptığı açıklamada öğrencilerin belirsizlik duygusuna kapılmadan, eğitimlerine devam edebilmelerinin  çok önemli olduğu vurgulayarak “  Bunun için ne gerekliyse yapmaya gayret ediyoruz. Bundan sonraki soru destek paketlerini ünite bazında hazırlayacağız. Böylece öğrencilerimiz eksiklerini daha iyi görme ve telafi etme imkanı bulacak' dedi.

AKADEMİK DESTEK SİSTEMİ BEĞENİ TOPLADI

Milli Eğitim Bakanlığının geliştirdiği dijital eğitim platformu EBA’da 11. ve 12. sınıflar için yeni nesil sorular ve onlarca kaynak barından Akademik Destek Sistemi (ADES) öğrenciler tarafından oldukça fazla beğenildi. YKS (üniversite) sınavına en verimli şekilde hazırlanmak isteyen adaylar  ADES’i tercih etti. Akademik Destek Sistemine kayıt olup kullanan öğrenci sayısı son bir ay içinde 828 bin oldu.

 

 

YORUMLAR 411
  • Duran 3 yıl önce Şikayet Et
    Okulların açılmasıyla ilgili olarak eminim ki bakanlık tarafından gerekli olan tüm hazırlıklar tamamlandığında bizimle paylaşılacaktır o yüzden endişeye gerek yok
    Cevapla
  • sena 3 yıl önce Şikayet Et
    Eğer okullar açılırsa çok büyük risk altına girmiş oluruz sadece okula giden kesim değil diğer kesimlerdede okullar açıldıysa her şey yolundadır diye gevşeme olacaktır okullar açılmazsa eba dan bir şey anlamadık gerçekten zaten bir çok derste müfredatın gerisindeydik ne yapacağız adaletli bi karar verilsin artık tek taraflı karar verilmesini istemiyoruz
    Cevapla
  • Berkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Benim ailem endişeli.Kronik rahatsızlığım var. Âçılmasın
    Cevapla
  • Senay 3 yıl önce Şikayet Et
    İlkokulu açmak demek çocuklarimizi vurusles kar$i karșiya birakmak demek lise orta okul acilabilir sinav vs var ama kreș ilkokul acilmaz intihar dedmek bakan akilli biri sakin oyuna gelme bakanim her kafadan ses çikar kulak vermeyin
    Cevapla
  • Arda 3 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar okullar açılmaz ben 13 yaşında LGS sınavına girecek öğrencilerden biriyim. Bende hazırlanıp kitap okuyorum, Ama açılamaz bizim ülkemiz azalıyor Allah'a şükür ama en fazla Ocak 2021'de kurtulabiliriz, Eğer okullar açılırsa vaka sayılarımız artar kötü yollara gideriz. Okullar açılmaz yani 19 Haziran'a kadar 20 Haziran'dada LGS'ye gireceğim. İnşallah güzel liselere gidebilirim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gelibolu Yarımadası'ndaki Yeni Zelanda Anıtı'nda anma töreni düzenlendi
Batı Çin'den dersini aldı: Türkiye için tarihi fırsat!