Okullarda ikinci dönem sınav yapılacak mı? MEB açıkladı sınıfta kalma kalktı!

ı Ziya Selçuk okulların açılma tarihi ve eğitim takvimine yönelik açıklamalarda bulundu. Bilim Kurulu tavsiyeleri doğrultusunda uzaktan eğitim 31 Mayıs’a kadar devam edileceği açıkladı. Ayrıca yapılan açıklamada sınıf geçme sistemine yönelik detayları paylaştı. Peki notlama nasıl yapılacak, bu dönem sınıfta kalma var mı? İşte Milli Eğitim Bakanın yaptığı sınav açıklamasının detayları...

Okullarda ikinci dönem  sınav yapılacak mı? MEB açıkladı sınıfta kalma kalktı!
Okullarda ikinci dönem sınav yapılacak mı? MEB açıkladı sınıfta kalma kalktı!
GİRİŞ 04.05.2020 10:32 GÜNCELLEME 04.05.2020 10:32

Koronavirüs önlemleri sebebiyle öğrencilerin uzaktan eğitim süreci 31 Mayıs’a kadar devam edecek. Milli Eğitim Bakanı Selçuk yaptığı açıklamada uzaktan eğitim süreci ve eğitim takvimini değerlendirdi. MEB Bakanı Selçuk” Hastalığın ortaya çıktığı ilk günden itibaren devlet olarak hızlı önlem almak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bakanlık olarak telafi eğitimleri sürecini planladık. Televizyon eğitimi, EBA eğitimi ve yüz yüze yapılacak telafi eğitimi bir bütündür.” dedi. Peki bu dönem sınav yapılacak mı? İşte Milli Eğitim Bakanı Selçuk’un yaptığı açıklamanı detayları…

 

“BİRİNCİ DÖNEM DERS NOTLARI GEÇERLİ”

Milli Eğitim Bakanı Selçuk yaptığı açıklamada birinci dönemde alınan notların geçerli olduğunu belirtti. Ayrıca öğrencilerin not  ortalamaları kaç olursa olsun sorumlu olarak bir üst sınıfa geçeceklerin vurgulayan Selçuk “ Öğrencilerimiz sıkıntıya girmesin. Diyelim ki zayıf not varsa sorumlu olarak üst sınıfa geçecekler.”dedi.

LGS İÇİN AÇIKLAMA YAPILACAK

Ziya Selçuk devamında LGS hakkında alınan kararla ilgili Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ayrıca açıklama yapacağını söyledi.

TELAFİ EĞİTİMİ TAKVİMİ BELLİ OLDU MU?

Milli Eğitim Bakanı Selçuk yaptığı açıklamanın ardından telafi eğitimi ile ilgili  merak edilen soruları yanıtladı. Selçuk" Takvim değişken. Durum değiştikçe takvimi de değiştiriyoruz. Telafi eğitiminin her yaş grubu için her bölge için ayrı ayrı özellikleri dikkate alınarak oluşturulduğu bir dönemi yaşıyoruz."dedi.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi