2020 LGS ne zaman? Liseye Geçiş Sınav tarihleri belli oldu!

Liseye Geçiş sınavına hazırlanan adaylar için LGS sınav takvimi belli oldu. MEB LGS sınav konularını ve detaylarını içeren kılavuz yayınlandı. Öğrenciler LGS’ye eğitimlerine devam ettikleri okullarda girecekler. Salon ve sıra bilgileri E-okul üzerinden öğrencilerle paylaşılacak. Peki 2020 LGS ne zaman? İşte LGS sınavına dair detaylar ve sınav tarihleri...

2020 LGS ne zaman?  Liseye Geçiş Sınav tarihleri belli oldu!
2020 LGS ne zaman? Liseye Geçiş Sınav tarihleri belli oldu!
GİRİŞ 13.05.2020 14:19 GÜNCELLEME 13.05.2020 14:19
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Koronavirüs sebebiyle Liseye Geçiş Sınavının ne zaman yapılacağı yoğun olarak araştırılıyor. Koronavirüs vakalarının artış hızının düşmesiyle birlikte Türkiye’de kademeli olarak normalleştirme çalışmaları başlayacak. Normalleştirme çalışmaları bugün yapılacak kabine toplantısında görüşülecek ve alınan kararlar açıklanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan kabine toplantısında yakın zamanda yapılacak sınavlarla ilgili açıklama yapılması bekleniyor. Peki LGS sınavı ne zaman yapılacak? LGS sınavı ertelenecek mi? İşte Liseye Geçiş Sınavında yapılan son açıklamalar....

 

LGS SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada  Liseye Geçiş Sınavının 20 Haziran'da yapılacağını açıkladı.

LGS SINAVI NASIL DÜZENLENECEK?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk katıldığı canlı yayında Liseye Geçiş Sınavı hakkında detayları açıkladı. Selçuk yaptığı açıklamada LGS sınavının öğrencilerin okuduğu okullarda yapılacağını söyledi. Sınavda oturma düzeni Bilim Kurulu Tavsiyesiyle belirlenecek. LGS sınavında toplam 400 bin öğretmen görev alacak. Okullarda dezenfekten uygulaması yapılacak, öğrencilere eldiven ve maske dağıtılacak. MEB Bakanı Ziya Selçuk’un yaptığı açıklamanın satır başları;

-Öğrencilerin  sınav binalarına kolay erişebilmesi için LGS sınavına kendi okullarında -girecek.(Özel ve devlet okulu fark etmeksizin)

-Öğrenciler sınava gelirken geçerli kimlik belgesi ile en az iki adet koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak uçlu silgi bulunduracak.

-LGS sınavına giren öğrencilerin sınav merkezi, salon ve sıra bilgileri E-okul üzerinden açıklanacak.

-Sınav giriş belgeleri, okul yönetimleri tarafından sınav günü, sınavdan 30 dakika önce öğrencilerin sıra numaralarına göre masalarına bırakılacak.

-Okulda kantinler açık olmayacağı göz önünde bulundurularak öğrencilerin ihtiyaç duyacakları su, dezenfektan ve peçeteyle sınava girebilecekler. Ayrıca her sınıfta dezenfektan ve peçete okul idaresi tarafından sağlanacak. 

-Sınava gelen öğrencilere, velilere ve sınavda görevli tüm personele okul idaresi tarafından okul girişlerinde ellerine dezenfektan uygulaması yapılacak ve ücretsiz maske dağıtımı yapılacak.

-Geçerli kimlik belgenizi en geç sınavdan 1 gün önce veliniz ile birlikte kontrol ederek hazır bulundurunuz.

-Geçerlik kimlik belgesinde 15 yaş nedeniyle fotoğraf bulundurması gerekenler gerekli değişikliği süreçten dolayı yapamamaları göz önüne alınarak fotoğraflı geçerli kimlik belgesi şartı aranmayacaktır.

-Kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için sadece bir veliniz ile birlikte sosyal mesafe kurallarına uyarak, sınav günü en geç saat 09:00'da kendi okulunuzda hazır bulunmanız gerekmektedir.

-Öğrenciler, önceden dezenfekte edilmiş binalara maskeleri takılı halde, bekletilmeden sosyal mesafe korunarak, sırayla alınacaktır.

-Tüm okullarımızda Rehber öğretmenlerimiz korona virüs tedbirlerinin denetimi kapsamında velilerimize ve öğrencilerimize yardımcı olmak için okul dışında görevli olacaklardır.

-Birinci oturum sonunda verilecek arada öğrenciler, öğretmenlerinin kontrolünde bina bahçesine çıkabilecektir. Öğrencilerin sosyal mesafelerini korumaları için görevli öğretmenler tarafından kontroller yapılacaktır. Öğrencilerin velilerle bir araya gelmesine izin verilmeyecektir.

-İkinci oturum için öğrenciler binalara sosyal mesafe korunarak sırayla alınacaktır.

MAYIS AYI LGS DESTEK PAKETİ YAYINLANDI!

LGS merkezi sınavına girecek öğrencilerin çalışmalarını desteklemek amacıyla yayımlanan örnek soru kitapçığı Mayıs ayı bölümü yayınlandı. 1000 sorudan oluşan  Mayıs ayı çalışma soruları destek paketi de öğrencilerin erişimine açıldı.  Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yayınlanan soru paketi hakkında sınavlara hazırlanan öğrencilerin içinde bulundukları durumundan etkilenmemeleri için ihtiyaç duydukları destekleri öğrencilerle buluşturduklarını söyledi.

MAYIS AYI LGS SORU PAKETİNİ GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

EBA TV’DE HAFTA SONU LGS ÖZEL YAYINI 

LGS sınavına hazırlanan 8. sınıf öğrencileri için MEB EBA TV’de hafta sonu özel yayını oluşturdu. MEB Bakanı Selçuk LGS sınavına hazırlanan öğrenciler için” Öğrencilerimiz, yüzlerce soru çözümüne ve anlatımına kumandanın tek tuşuna basarak ulaşabilirler.”dedi.Hafta sonu yayınlanan LGS özel yayınlarını izlemek isteyenler için ders programı ve yayın linki;

LGS HAFTA SONU EBA TV YAYINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

YORUMLAR 2
  • BU MU ADALET? 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayin Bakanim 4 yillik okul mudurlugunden sonra norm fazlaligindan dolayi ogretmenlige donenlere 2023 yilina kadar sinavsiz okul tercih hakki mujdeniz yok mu?
    Cevapla
  • emre 3 yıl önce Şikayet Et
    çok yardımcı oldu
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dünyanın gözü bu görüşmede! Heniyye Türkiye'ye geliyor
Altını olanlar ekrana kitlendi: Altındaki ani fiyat değişiminin 2 nedeni belli oldu