Okullar ne zaman açılacak? Uzaktan eğitim ne zaman bitecek?

Koronavirüs sebebiyle öğrenciler 16 Mart tarihinden itibaren yüz yüze eğitim alamıyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısının ardından okulların eğitime başlayacağı tarihi verdi. MEB Bakanı Ziya Selçuk uzaktan eğitimin biteceği tarihi açıkladı. Peki okullar ne zaman açılacak? İşte Cumhurbaşkanının okullarla ilgili yaptığı o açıklama...

Okullar ne zaman açılacak? Uzaktan eğitim ne zaman bitecek?
Okullar ne zaman açılacak? Uzaktan eğitim ne zaman bitecek?
GİRİŞ 19.05.2020 11:39 GÜNCELLEME 19.05.2020 11:39
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Salgın hastalık sebebiyle Türkiye’de okullar 64 gündür yüz yüze eğitim vermiyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen EBA TV ile öğrenciler evlerinden ders işlemeye devam ediyor. Salgın hastalık riskine karşı Avrupa’da okulları, iş yerlerini, spor organizasyonlarını ilk durduran ülkelerden olan Türkiye’de okullar ne zaman açılacak? sorusu en fazla merak edilen konuların başında geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan dün yapılan Kabine toplantısının ardından sokağa çıkma kısıtlaması ve okulların durumuyla ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamanın ardından Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk uzaktan eğitimin devam edeceği tarihi açıkladı. İşte okulların açılma tarihi ve yapılan açıklamalar….

 

OKULLAR AÇILACAK MI?

Kabine Toplantısının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan " Yeni Eğitim Öğretim yılı Eylül Ayında başlayacaktır"dedi. Açıklamasının devamında Erdoğan " Okulların eğitim öğretim yılını sona erdirmeyi kararlaştırdık. Önümüzde Eylül ayında yeni eğitim öğretim yılı başlayacaktır.Bakanlığımızın yaz aylarındaki kurs takvimi devam edecek" dedi. Ayrıca Erdoğan,  üniversiteler ile ilgili olan kararın YÖK tarafından verileceğini belirtti.

UZAKTAN EĞİTİM NE KADAR SÜRECEK?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Sayın Cumhurbaşkanımız kabine toplantısı sonrasında okullarımızda yüzyüze eğitimin tamamlandığını açıkladı. 23 Mart Pazartesi başlattığımız uzaktan eğitim süreci, 19 Haziran Cuma gününe kadar devam edecek. Telafi eğitimi ve diğer tüm detayları sizlerle ayrıca paylaşacağız."dedi.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada okulların açılmasıyla ilgili olarak “Çocuklarımız, öğretmenlerimiz ve ailelerimiz için en güvenli zamanda en güvenli şekilde açılacak.”demişti. Yapılan bu açıklamanın ardından bilimsel verilerin dikkate alınacağını belirten Selçuk ayrıca okulların açılmasıyla ilgili her tarihe hazırlıklı olduklarını belirtti. Milli Eğitim Bakanlığı okulların açılmasıyla ilgili bazı ön hazırlıklar üzerinde çalışıyor bu çalışmalar virüsün seyrine göre ivme kazanabilir.

 

OKULLAR KADEMELİ OLARAK AÇILIR MI?

Milli Eğitim Bakanlığı bu yıl sınav yılı olan öğrencileri mağdur etmemek adına bazı revize uygulamalar geliştirdi. Üniversite sınavına hazırlanan adaylar için YKS baraj puanı düşürüldü ve TYT sınavına girecek öğrenciler için sınav süresi uzadı. Bunun yanı sıra LGS sınavına hazırlanan öğrenciler için sınav takvimi güncellendi. Öğrenciler 8. sınıfın 2. dönem konularından muaf tutuldu. Hürriyet Gazetesi Eğitim Müdür Nuran Çakmakçı köşesinde okulların açılmasıyla ilgili kaleme aldığı yazıda okulların kademeli olarak açılacağını ilk olarak 8’inci ve 12 nci sınıfların eğitime başlayacağını ifade etti.

OKULLARDA DEVAM ZORUNLULUĞU OLACAK MI?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından titizlikle yürütülen okullarda tekrar eğitime başlanılması sürecinde yapılan çalışmalarda öğrencilerin okullara devam zorunluluğu olmayacak. Sınav yılı olan öğrenciler sınav stresinden arındırılmak ve rahatlamak adına okullara çağırılacak. Öğrencilerin eğitime başlamasında ki bu hassas karar aileler tarafından verilecek.

TELAFİ EĞİTİMİNİN NE ZAMAN VERİLMESİ PLANLANIYOR?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk daha önce yaptığı açıklamada uzaktan eğitimin bir telafi eğitimi olduğunu ve öğrencilerin yaz tatilinin doyasıya tadını çıkarmalarını istediklerini belirtmişti. Temmuz ve Ağustos aylarında telafi eğitimi verilmesi düşünülmüyor. Telafi eğitimlerinin kademeli olarak hayata geçirilmesi planlanıyor. Telafi eğitimiyle ilgili Haziran ayının ikinci yarısı diğer kısmının ise Eylül’de okulların açıldığı zaman yapılması hedefleniyor. Telafi eğitimi örgün eğitimde olduğu gibi uzun süreli olması düşünülmüyor.

OKULLARDA HANGİ ÖNLEMLER ALINACAK?

Okullarda sosyal mesafenin korunabilmesi adına sınıfların düzeninde bazı değişiklikler yapılması planlanıyor. En gerekli önlemlerden birisi ise sınıfların mevcut sayısını düşürmek. Hürriyet Gazetesi’nden Nuran Çakmakçı’nın köşesinde yer verdiği ve konuşulan bilgilere göre “sınıfların seyreltilmiş olması için de çalışmalar yapılıyor.”  Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ders programlarının esnek olması planlanıyor. 

ULAŞIM VE YEMEK İÇİN ÇÖZÜM YOLLARI!

Uzaktan eğitim sürecinin bitmesine sayılı günler kala Milli Eğitim Bakanlığının üzerinde çalıştığı senaryolar bu hassas süreçte titizlikle yürütülüyor. Ziya Selçuk açıklamasında uzaktan eğitim sürecinin 31 Mayısa kadar uzatıldığını belirtmişti. Koronavirüs tablosunda ki iyileşmeyi ve normalleştirme takvimi kapsamında okulların açılmasıyla ilgili alınabilecek bir kararın ardından öğrencilerin ulaşım ve beslenme gibi temel ihtiyaçlarının sağlanması için çalışmalar yapılıyor.

VELİLERE SERVİS ÜCRETİ TAVSİYESİ

Koronavirüs sebebiyle ücreti ödendiği halde hizmet alınamayan okul servislerinin durumu veliler tarafından merak ediliyordu. Veli başvurusu üzerine CİMER’den verilen yanıtta virüs nedeniyle hizmet alınamayan dönemde "mağduriyetlerin giderilmesi için" muammaya dönen okul servisi ücretlerinin hakem heyetlerine başvuru yoluyla çözülebileceği ifade edildi. Hürriyet Gazetesinde yer alan habere göre CİMER, mağdur veliye 6502 Sayılı Kanun kapsamında bireysel tüketici uyuşmazlıklarının çözümünde iki kurumun yetkili kılındığını belirterek "Bunlar, illerde oluşturulan tüketici hakem heyetleri ve tüketici mahkemeleridir. Halen Tüketici Mahkemesi oluşturulmayan yerlerde ise genel görevli Asliye Hukuk Mahkemeleri, Tüketici Mahkemesi sıfatıyla görev yapmaktadır" dedi.

YORUMLAR 18
  • BU MU ADALET! 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayin Bakanim 4 yillik okul mudurlugunden sonra norm fazlaligindan dolayi ogretmenlige donenlere 2023 yilina kadar sinavsiz okul tercih hakki mujdeniz yok mu?
    Cevapla
  • Sude 3 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen okular acilsin
    Cevapla
  • genç osman 3 yıl önce Şikayet Et
    Haziran ayında telafi eğitiminin verimli olması oldukça düşük bir ihtimal. eğer haziran ayında öğrenciler okula gelebilecekse bunlar; 8. sınıf ve 12. sınıflar olmalı ( tabiki gönüllülük esası ve tedbirler alınmış biçimde ). bu öğrencilere ders değil mevcut durum en iyi şekilde anlatılarak ( uzman kişilerce ki bunlar ilgili doktorlar, rehber öğretmenler, güvenlik uzmanları, yöneticiler,....) bundan sonraki süreç açık, anlaşılır biçimde anlatılmalı...
    Cevapla
  • Tryn 3 yıl önce Şikayet Et
    Canım kardeşim madem konu ile ilgili( salgın) bilgiler verilecek ve eğitim verilmeyecek o zaman ne diye "sadece" 8 ve 12. sınıf öğrencileri okula gelecek. Diğerleri neden bilgilendirilmeyecek . 8 ve 12. sınıfların okula gelmesindeki tek amaç eğitim olmalı ...
    Cevapla
  • olmamalı 3 yıl önce Şikayet Et
    Kendi adıma söluyorum ben cocugumu göndermem, bence kimsede göndermemeli çocuklarımız geleceğimiz. Onlara zarar gelmemeli. 19 günlük eğitimin bir işe yarayacağını sanan varsa göndersin saygılar
    Cevapla
  • vedat 3 yıl önce Şikayet Et
    zaten açılmıyor okumuyor musunuz haberi?
    Cevapla
  • Sivaslı 3 yıl önce Şikayet Et
    Virüsün sonunu belkersek iki sene okulları açamazsıbız.Virüsün ortadan kalkma ihtimali yok .Herkes bu hastalıgı geçirecek kontrollü bir şekilde herkese bulaşacak hastanelerde yoğunluk olmayacak ve bu şekilde atlatılacak.Okullarda kademeli bir şekilde açılmalı ve süreç tamamlanmalı.
    Cevapla
  • senatör 3 yıl önce Şikayet Et
    bulaşmak zorundamı beklesek virüs etkisini kaybetse olmaz mı neden körü köürne yaşlıların ölümüne sebeb olalım kardes
    Cevapla
  • ÇARE AŞI 3 yıl önce Şikayet Et
    kendin git ozaman
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!