İlkokul ve ortaokul öğrencileri karne alacak mı? 2. dönem karne verilecek mi? (MEB)

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri bu dönem karne verilecek mi? Sorusunun cevabını yoğun olarak araştırıyor. 2019-2020 eğitim öğretim yılının sona erdirildiği Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanmıştı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk sorumlu sınıf geçme detaylarını paylaştı. Peki 2 .dönem karne verilecek mi? İşte karne dağıtımıyla ilgili yaşananlar….

İlkokul ve ortaokul öğrencileri karne alacak mı? 2. dönem karne verilecek mi? (MEB)
İlkokul ve ortaokul öğrencileri karne alacak mı? 2. dönem karne verilecek mi? (MEB)
GİRİŞ 21.05.2020 10:52 GÜNCELLEME 21.05.2020 10:52
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Salgın hastalık tedbirleri gereğince 23 Mart tarihinden itibaren uzaktan eğitim ile ders işlemeye devam eden öğrenciler için 2019-2020 yılı eğitim yılı bitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda bu yılın eğitim ve öğretim faaliyetlerini sona erdirildiği açıklandı. Yapılan bu açıklamanın ardından öğrenciler ve veliler 2.dönem karne verilecek mi, sınıf geçme, sınıfta kalma nasıl olacak? Sorularının yanıtlarını aramaya başladılar. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamada sorumlu ders geçme, sınıf geçme ilgili detayları paylaşmıştı. Peki 2020 yılında karne verilecek mi? İşte yaşanan gelişmeler ve detaylar…

 

 

2019-2020 YILI 2. DÖNEM KARNE VERİLECEK Mİ?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk uzaktan eğitim sürecinin 19 Haziran tarihinde biteceğini açıkladı. İlkokul ve liselerde  karne dağıtımına yönelik bir açıklama Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılmadı. Koronavirüs sebebiyle bu yıl karne dağıtılması beklenmiyor.

SINIFTA KALMA OLACAK MI?

Öğrencilerin motivasyonunun olumsuz yönde etkilenmemesi ve performanslarının düşmemesi istediklerini açıklayan Ziya Selçuk “Not ortalamaları kaç olursa olsun sorumlu olarak bir üst sınıfa geçecekler. Öğrencilerimiz sıkıntıya girmesin. Diyelim ki zayıf not varsa sorumlu olarak üst sınıfa geçecekler. "dedi.

 

 

SINIF GEÇME NASIL OLACAK?

2019-2020 eğitim öğretim döneminde, sınıf geçmeyle ilgili birinci dönemde alınan notlar geçerli olacak. 12. sınıf öğrencilerinin de birinci dönemde aldıkları notlar geçerli olacak ve yıl sonu başarı puanı buna göre hesaplanacak.

2019-2020 eğitim öğretim yılı sene sonu puanı birinci dönem puanlarıyla belirleneceğinden, ikinci dönemde hiçbir ölçme ve değerlendirme aracı dikkate alınmayacak. Öğrenciler, yüz yüze yapılamayan eğitim öğretim faaliyetlerinden not değerlendirmesine tabi tutulmayacak.

Tüm derslerden başarılı olan öğrenciler ile başarısız dersleri bulunanlardan, yıl sonu başarı puanı en az 50 olan öğrenciler sınıfını doğrudan geçecek. Alt sınıflar da dahil, başarısız ders sayısı toplamına bakılmaksızın doğrudan sınıfını geçemeyen öğrenciler ise baraj, ders
ayrımı yapılmaksızın sorumlu olarak bir üst sınıfa geçecek. 12. sınıf öğrencileri başarısız oldukları derslerden sorumlu olacak, sorumluluk sınavında başarılı olmaları halinde mezuniyet puanları hesaplanarak mezun edilecek.

 

YORUMLAR 6
  • MEDİHA 3 yıl önce Şikayet Et
    bence eba puanııza gore versinler
    Cevapla
  • Elif ko 3 yıl önce Şikayet Et
    Berbat bir sistem var ben karnemi istiyorum
    Cevapla
  • ramazan tosun 3 yıl önce Şikayet Et
    karne nasıl alınacak?
    Cevapla
  • Ahmet Eren GÖKTÜRK 3 yıl önce Şikayet Et
    Karneyi bi zahmet evlere dağıtsınlar
    Cevapla
  • BU MU ADALET! 3 yıl önce Şikayet Et
    4 Yilini dolduran okullarda norm acigi olmadigindan dolayi ogretmenlige gecis yapma durumunda olan okul mudurleri icin hic olmazsa 2023 yilina kadar sinavsiz okul secme mujdesi vermiyecek misiniz?
    Cevapla
  • Bengü Su 3 yıl önce Şikayet Et
    Eba' dan 2 dönem yıl sonu karnesini nasıl alacağız cevap bekliyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!