2020 LGS ne zaman yapılacak? Liseye Geçiş Sınavı hangi gün saat kaçta olacak?

LGS ertelenecek mi? Sorusu aileler ve öğrenciler tarafından en çok araştırılan konuların başında geliyor. MEB Bakanı Ziya Selçuk katıldığı canlı yayında LGS sınavına yönelik gündemi değerlendirdi. Peki LGS ne zaman yapılacak? İşte LGS sınav tarihi ve yaşanan son gelişmeler…

2020 LGS ne zaman yapılacak? Liseye Geçiş Sınavı hangi gün saat kaçta olacak?
2020 LGS ne zaman yapılacak? Liseye Geçiş Sınavı hangi gün saat kaçta olacak?
GİRİŞ 19.06.2020 10:44 GÜNCELLEME 19.06.2020 10:44

Liseye Geçiş Sınavı hazırlıklarını sürdüren öğrenciler yaşanan gelişmeleri yakından takip ediyor. LGS sınavına bu yıl toplamda 1.8 milyon öğrencinin girmesi bekleniyor. Salgın hastalık sebebiyle sınavların gerçekleştirileceği okullarda dezenfektan, sosyal mesafe çalışmaları sürdürülüyor. Geçtiğimiz yıla göre LGS sınavının gerçekleştirileceği okul sayısı 5 kat arttırıldı. Türkiye’nin dört bir yanında  18 bin 139 okulda Liseye Geçiş Sınavı yapılacak. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk katıldığı canlı yayın LGS sınavına dair açıklamalarda bulundu. Peki LGS ertelenebilir mi? İşte Liseye Geçiş Sınavının yapılacağı saat ve yaşanan son gelişmeler…

 

 

LİSEYE GEÇİŞ SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

Son günlerde koronavirüs tablosunda yaşanan artış sebebiyle aileler ve öğrenciler LGS ertelenebilir mi? Sorusunun yanıtını araştırıyordu. Merkezi sınav tarihinde bir değişiklik yapılmadı. Daha önce açıklanan sınav takvimine göre Liseye Geçiş Sınavı (LGS) 20 Haziran Cumartesi günü yapılacak.

İKİ OTURUM HALİNDE GERÇEKLEŞECEK

Liseye Geçiş Sınavı sözel ve sayısal olarak iki farklı oturum olarak yapılacak. Sözel alanda 50 sorudan oluşan birinci oturum 75 dakika, sayısal alanda 40 sorudan oluşacak ikinci oturum 80 dakika sürecek. Birinci oturum Türkiye saati ile 09.30’da, ikinci oturum 11.30’da başlayacak.

 

 

KONTENJANLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILDI!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk sınavla girilen okulların kontenjanlarının geçtiğimiz seneye göre arttırıldığını vurguladı. LGS sınavının zor olabileceği endişelerinin hatırlatılması üzerine Selçuk “ Sınavda sorulan kolay ya da zor olması diye bir şey söz konusu değil.”dedi. Belli sayıda kontenjan olduğunu vurgulayan Selçuk “Yani zor soru da olsa kolay soru da olsa o kontenjan sayısınca öğrenci o okullara kayıt olacağı için herhangi bir problem yok. Soruların zorluğu ya da kolaylığı bizim açımızdan teknik konu ve biz soruların zorluk, güçlük derecesini bazı istatistiksel formüller kullanarak yapıyoruz” dedi.

BAKAN SELÇUK ALINAN TEDBİRLERİ AÇIKLADI

Gerekli tedbirleri almak için hassas davrandıklarını belirten Selçuk geçen yıl 59 bin civarında sınav yapılan salon olduğunu hatırlatarak “ Bu sene 111 bin 918 salon var. En önemlisi de çocuklarımız kendi okullarında sınava giriyorlar. Yani adres aramak, geç kalmak veya bilmediği bir yere gitmek gibi bir durum söz konusu değil." açıklamasını yaptı.

LGS’DE 353 BİN KİŞİ GÖREV ALACAK!

Okullarda görev alan görevli sayısının bu sene 353 bine çıkarıldığını belirten Selçuk Geçen sene hiçbir rehber öğretmen, psikolojik danışman okulda sınav dolayısıyla görev almıyordu. Bu sene 18 bin rehber öğretmeniz okullarda görev aldı. Çünkü çocuklarımızı yönlendirmek, onlara birtakım açıklamalar yapmak için rehber öğretmenlere de ihtiyacımız var." dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması