Eski kimlikle sınava girilir mi? 2020 LGS için kimlikte fotoğraf şart mı?

LGS sınavı 20 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Sınavına kısa bir süre kala öğrenciler Liseye Geçiş Sınavına eski kimlik ile girilip girilmeyeceğini araştırıyor. LGS sınav giriş belgeleri e-okul üzerinden erişime açıldı. Peki eski kimlikle sınava girilir mi? LGS için kimlikte fotoğraf olması zorunlu mu? İşte LGS sınavına girecek adaylar için MEB Bakanı Ziya Selçuk’un yaptığı açıklama...

Eski kimlikle sınava girilir mi? 2020 LGS için kimlikte fotoğraf şart mı?
Eski kimlikle sınava girilir mi? 2020 LGS için kimlikte fotoğraf şart mı?
GİRİŞ 19.06.2020 11:02 GÜNCELLEME 19.06.2020 11:02

Liselere Geçiş Sistemi sınavına hazırlanan adaylar için heyecanlı bekleyiş süreci devam ediyor. Öğrenciler 16 Mart tarihinden itibaren uzaktan eğitim ile sınava hazırlıklarını sürdürüyor. Salgın hastalık sebebiyle sınavın yapılacağı okullarda ve sınıflarda dezenfekte çalışmaları yapılıyor. Sınava girecek öğrenciler eski kimlikle sınava girilir mi? Sorusunun yanıtını araştırıyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk konuyla ilgili öğrencilerin merakını giderecek açıklamayı yaptı. Peki eski kimlikle LGS sınavına girilecek mi? LGS için kimlikte fotoğraf şart mı? İşte yapılan açıklamalar ve yaşanan son gelişmeler…

 

ESKİ KİMLİKLE SINAVA GİRİLECEK Mİ? 

Öğrenciler T.C kimlik numaralı nüfus cüzdanı veya T.C kimlik kartıyla sınavına girebilecek. Ayrıca geçerlilik süresi devam eden pasaport ve yabancı uyruklu öğrenciler için İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından verilen resimli, mühürlü kimlik belgesi ile sınava  giriş yapılabilecek.

LGS SINAVINDA  KİMLİKTE FOTOĞRAF OLMASI ŞART MI?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamada “ geçerli kimlik belgesinde 15 yaş ve üzeri fotoğraf bulunması gerekiyordu. 15 yaşına girenlerin koronavirüs dolayısıyla fotoğraflı kimlik belgesi çıkartmasında yaşanabilecek zorlukları göz önüne alarak 2020 LGS’de geçerli kimlik belgelerinde fotoğraf olma koşulunu çıkarttık ” dedi.

 

LGS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Liselere Geçiş Sistemi sınavı 20 Haziran Cumartesi günü gerçekleşecek. MEB tarafından açıklanan sınav takvimine göre sonuçlar 16 Temmuz 2020 tarihinde açıklanacak.

SINAVDA MASKE TAKMAK ZORUNLU MU?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk öğrencilerin maske kullanımına ilişkin açıklama yaptı. Bakan Selçuk Liseye Geçiş Sınavında sosyal mesafe kuralının uygulanacağının altını çizerek “ yerlerine oturduktan sonra sosyal mesafe ayarlandıktan sonra maskelerini çıkartabilirler. Öğrencilerin kendi getirdikleri maskelerle sınav sonuna kadar kalmalarını istemiyoruz. O yüzden ikinci bir maske vereceğiz” dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı