İOKBS sınavı ne zaman yapılacak? MEB bursluluk sınavı tarihleri belli oldu!

MEB Bakanlığı tarafından düzenlenen İOKBS sınav tarihleri sınava girecek öğrenciler ve aileleri tarafından merak ediliyor. Pandemi sebebiyle bursluluk sınavları ertelenmişti. MEB sınav takviminde yaptığı değişiklikle İOKBS sınav tarihlerini duyurdu. Öğrenciler bu yıl sınavda eğitim gördükleri sınıfın birinci dönem konularından sorumlu olacak. Peki İOKBS sınavı ne zaman? İşte MEB bursluluk sınavı tarihleri..

İOKBS sınavı ne zaman yapılacak? MEB bursluluk sınavı tarihleri belli oldu!
İOKBS sınavı ne zaman yapılacak? MEB bursluluk sınavı tarihleri belli oldu!
GİRİŞ 13.07.2020 12:11 GÜNCELLEME 13.07.2020 12:15

İOKBS bursluluk sınavı tarihleri sınava girecek adaylar ve aileleri tarafından sıkça sorgulanıyor. Öğrencilerin İOKBS sınavlarına katılabilmeleri için bazı başvuru şartlarını yerine getirmesi bekleniyor. Sınıf tekrarı yapan sınavın yapıldığı yıl içerisinde okul değiştirme cezası alan öğrenciler sınava başvuru yapamıyor. Bursluluk sınavlarına İlköğretim 5,6,7,8  ve Ortaöğretim 9,10, 11 sınıf öğrencileri katılabiliyor. MEB yaptığı açıklamada bu yıl yapılacak bursluluk sınavlarında öğrencilerin eğitim aldıkları sınıfların birinci dönem konularından sorumlu olduklarını açıkladı. Peki 2020 İOKBS sınavı ne zaman? İşte MEB bursluluk sınavı tarihleri...

İOKBS SINAV TARİHLERİ BELLİ OLDU!

MEB’ten yapılan açıklamada 6 Haziran Cumartesi günü yapılacak 2020 yılı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavının 5 Eylül tarihinde gerçekleştirilmesine karar verildiği açıklandı.

İOKBS SINAV SONUÇLARI TARİHİ!

6 Haziran 2020 yılında yapılacak İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Sonuçlar 3 Temmuz 2020 tarihinde açıklanacak.

BURSLULUK SINAVI KONULARI BELLİ OLDU!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamada 5 Eylül tarihinde yapılacak İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk sınavlarında öğrencilerin 1.dönem müfredat ve kazanımlarından sorumlu olduğunu açıkladı. Devamında bursluluk sınava girecek 10. ve 11. sınıf öğrencilerinin 9. sınıf konularının tüm müfredatından sorumlu olduklarını vurgulayan Selçuk “  Bu kapsamı da daralttık ve 10. ve 11.sınıf öğrencilerimiz de sadece 9. sınıfın birinci dönem müfredat ve kazanımlarından sorumlu olacaklar.”dedi.

BURSLULUK SINAVINDA KAÇ SORU SORULACAK?

İOKBS bursluluk sınavında İlköğretim ve Ortaöğretim öğrencilerine toplam 100 test sorusu yönetiliyor. Öğrencilere bu soruların çözümü için 120 dakika süre veriliyor.

İOKBS sınavına girecek 5,6,7 sınıflar için Türkçe 25, Matematik, 25, Fen Bilimleri 25, Sosyal Bilgiler dersinden 25 soru soruluyor. 8 sınıflar için ise  Türkçe 25, Matematik 25, Fen Bilimleri 25, Sosyal Bilgiler 25 ( İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi) sorusu soruluyor.

9, 10 ve 11. Sınıflar için İOKBS sınavında   Türk Dili ve Edebiyatı 25, Matematik 25, Fen Bilimleri 25,(Fizik, Kimya ve Biyoloji)  Sosyal Bilimler 25 (Tarih, Coğrafya ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi) sorusu soruluyor.

İOKBS bursluluk sınavında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden sorumlu olmayan 5,6,7 sınıf öğrencileri için Sosyal Bilgiler dersinden 8 soru soruluyor, Eğitimlerine  hazırlık sınıfı  (8.sınıf)  9, 10, 11 sınıftan devam eden öğrencilere ise  Sosyal Bilimler derslerinden aynı sınıf seviyelerine göre sorular soruluyor.

 

İOKBS BAŞVURU ŞARTLARI

İlköğretim( 5,6,7,8) ve Ortaöğretim öğrencilerine(9,10,11) eğitim süreçlerinde  maddi yardımda bulunmak amacıyla yapılacak İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk sınavına başvuruda bulunmak isteyen öğrencilerin bazı başvuru kriterlerini yerine getirmesi gerekiyor. İşte İOKBS sınavı başvuru şartları;

-Türkiye Cumhuriyeti veya KKTC vatandaşı olmak

-Sınıf tekrarı yapmamış olmak

-Sınavın gerçekleştiği yıl içerisinde okul değiştirmeye yönelik ceza almamış olmak

-Ailenin yıllık olarak kazandığı ücretin, belirlenen yıllık ücretten düşük olması

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Irak'la uzlaşma sağlandı, PKK'ya en büyük darbe geliyor! 40 km. derinliğe inilerek...
AK Parti’den İstanbul’a 5 yıl sonra bile icraat! İmamoğlu'nun açtığı metro Topbaş'ın eseri