Okulların açılma tarihi: MEB 2020-2021 eğitim takvimi açıklandı!

Okulların açılma tarihi veliler ve öğrenciler tarafından sıkça sorgulanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2020-2021 eğitim takvimini açıkladı. 81 ile gönderilen genelgede okulların açılacağı tarih belli oldu. Peki okullar ne zaman açılacak? 31 Ağustos’ta başlayacak yeni dönemin ilk üç haftasında öğrencilere telafi eğitimi verilecek. İşte MEB Bakanlığı tarafından açıklanan eğitim takvimi…

Okulların açılma tarihi: MEB 2020-2021 eğitim takvimi açıklandı!
Okulların açılma tarihi: MEB 2020-2021 eğitim takvimi açıklandı!
GİRİŞ 15.07.2020 10:19 GÜNCELLEME 15.07.2020 10:21

Dünyada ve Türkiye’de etkili olan korona virüsün ardından okullar 16 Mart tarihinde tatil edilmişti. Salgın hastalık sebebiyle öğrenciler derslerine uzaktan eğitim ile katıldı. 19 Haziran'da sona eren dönemin ardından okulların açılma tarihi merak ediliyordu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından illere gönderilen genelgede okulların ne zaman açılacağı belli oldu. Salgın seyrine göre MEB Bakanlığı uzaktan eğitim, online eğitim çalışmalarını sürdürüyor.  Yeni eğitim döneminde okulların açılmasıyla salgın hastalığa karşı önlemler alınacak. Peki okullar ne zaman açılacak? İşte 2020-2021 eğitim takvimi ve yaşanan son gelişmeler...

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

 

Milli Eğitim Bakanlığından  81 ile gönderilen genelgede 2020-2021 eğitim yılının 31 Ağustos Pazartesi günü başlayacağı açıklandı. Okul öncesi eğitim ile 1. sınıfa başlayacak öğrencilere 31 Ağustos - 4 Eylül tarihleri arasında uyum eğitimi verilecek.

BİRİNCİ DÖNEM EĞİTİM TAKVİMİ

Birinci dönem ara tatili 16-20 Kasım 2020 tarihlerinde yapılacak. 22 Ocak 2021 Cuma günü birinci dönem sona erecek. Yarıyıl tatili 25 Ocak 2021 Pazartesi günü başlayacak 5 Şubat 2021 Cuma günü bitecek.

 

İKİNCİ DÖNEM EĞİTİM TAKVİMİ 

2020-2021 eğitim yılında ikinci dönem 8 Şubat 2021 Pazartesi günü başlayacak. Öğrenciler ikinci dönem ara tatiline 12-16 Nisan 2021 tarihinde girecek. Eğitim yılı 18 Haziran 2021 Cuma günü sona erecek.

TELAFİ EĞİTİMİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Özel okullar telafi eğitimlerine 15 Ağustos tarihinde başlayacak. Devlet okullarında ise yeni dönemin başlangıcıyla birlikte öğrencilere telafi eğitimleri verilecek. 31 Ağustos’ta başlayacak telafi ve uyum eğitiminin yıl içerisinde tekrarlanacak.

MEB BAKANI ZİYA SELÇUK AÇIKLADI!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk “Tabii Mobil Uygulaması Tanıtım Programı" sonrasında okulların durumuyla ilgili yeni açıklamada yaptı. Bilim Kurulunun ortaya koyacağı verilere dikkat çeken Selçuk " O tarihte açılıp açılmayacağını biz rahatlıkla işaret edebiliriz ama bugünden bunu söylememizin beklenmesi doğru değil." dedi.Devamında okulların açılmasının bir ülkenin çocuklarının geleceğe hazırlanması demek olduğunu belirten Bakan Selçuk okulların açılacağı haftada ne olacağını kimsenin bilemeyeceğine vurgu yaptı. Eğitim takvimini mevzuat gereği açıklamak zorunda olduklarını ifade eden Selçuk "  Bunu açıklayacağız ki herkes hazırlığını yapacak. 31 Ağustos'ta açılacak dediğimizde, 31 Ağustos'ta açılmasını temenni ediyoruz. Sağlıklı, sıhhatli bir ortam oluştuğunda bunu kesinlikle ortaya koymak istiyoruz. Şartlar elverişli olursa da 'Bunu o tarihte açacağız' demeye çalışıyoruz. Bütün planlarımızı buna göre yaptık. Biz aylardır hazırlanıyoruz. Bu bizim karşımıza yeni çıkmış bir konu değil."dedi.

ONLİNE TARZDA EĞİTİM OLABİLİR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu Toplantısının ardından yaptığı açıklamada salgının seyrinde farklılık olmadığı takdirde okulların 31 Ağustos’ta açılacağını söyledi. Diğer ihtimalleride değerlendiren Bakan Koca  “Eğer salgının seyrinde bir farklılık söz konusu olursa eğitim devam eder ama bu uzaktan eğitim tarzında, online tarzında veya hibrit farklı yöntemler olabilir. Bununla ilgili Bilim Kurulu önerisini yapar. O durumda zaten bildirilmiş olur." diyerek sözlerini tamamladı.

TENEFFÜSLER KADEMELİ OLARAK YAPILACAK!

31 Ağustos’ta okullar açıldıktan sonra öğrenciler ders aralarında teneffüslere kademeli olarak çıkacak. Her sınıf kademesi ayrı olarak teneffüs yapacak. Spor salonu,  kantin gibi ortak kullanım alanları dönüşümlü olarak kullanılacak. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Irak'la uzlaşma sağlandı, PKK'ya en büyük darbe geliyor! 40 km. derinliğe inilerek...
AK Parti’den İstanbul’a 5 yıl sonra bile icraat! İmamoğlu'nun açtığı metro Topbaş'ın eseri