AÖF yaz okulu ne zaman başlayacak? AÖF üç ders sınavı kaldırıldı mı?

AÖF yaz okulu tarihleri bugün en çok araştırılan konularından başında geliyor. Anadolu Üniversitesi AÖF’te yaz okulu açılacağını duyurmuştu. Peki AÖF yaz okulu ne zaman başlayacak? Yaz okulu kararının ardından AÖF üç ders sınavının iptal olup olmadığı merak ediliyor. İşte Anadolu Üniversitesinin yaptığı yaz okulu ve üç ders sınavı açıklaması...

AÖF yaz okulu ne zaman başlayacak? AÖF üç ders sınavı kaldırıldı mı?
AÖF yaz okulu ne zaman başlayacak? AÖF üç ders sınavı kaldırıldı mı?
GİRİŞ 15.07.2020 11:40 GÜNCELLEME 15.07.2020 11:40
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

AÖF yaz okulu tarihleri final sınavlarında başarısız olan öğrenciler tarafından sorgulanıyor. Anadolu Üniversitesi aldığı ilk kararda pandemi sebebiyle yaz okulu açılmayacağını duyurmuştu. Öğrencilerin talepleri doğrultusunda yaz okulu açılmasına karar veren Anadolu Üniversitesi’nin AÖF üç ders sınavlarıyla ilgili nasıl bir karar verileceği merak ediliyor. Peki AÖF yaz okulu ne zaman başlayacak? AÖF üç ders sınavları geri gelecek mi? İşte Anadolu Üniversitesinden yapılan açıklamalar...

AÖF 3 DERS SINAVI GERİ GELECEK Mİ?

 Anadolu Üniversitesi aldığı kararda 2019-2020 eğitim yılında yaz okulu açılmasına karar verdi. AÖF'te eğitimlerini sürdüren adaylar geçtiğimiz yıl olduğu gibi hem yaz okulu hemde 3 ders sınavlarının yapılmasını istiyor. Konuyla ilgili Anadolu Üniversitesinden resmi bir açıklama yapılmadı. 

AÖF YAZ OKULU AÇIKLAMASI

Anadolu Üniversitesinden yapılan yaz okulu açıklamasında öğrencilerden gelen yoğun talep üzerine 2019-2020 eğitim yılında Açıköğretim İktisat ve İşletme Fakülteleri’nde “ Yaz Okulu” yerine “ Üç Ders Sınavı” uygulanması yönünde alınan kararı değerlendirildiği açıklandı. Üniversite Yönetim Kurulu’nun toplantısının ardından yaz okulu açılmasına karar verildi. İşte Anadolu Üniversitesinden yapılan yaz okulu açıklaması;

"Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. Fuat Erdal, öğrencilerimizden gelen yoğun talep üzerine, 2019-2020 eğitim-öğretim yılında, Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri’nde “Yaz Okulu” yerine “Üç Ders Sınavı” uygulanması yönünde alınan kararı yeniden değerlendirmek üzere, Üniversite Yönetim Kurulu’nu acil gündem ile toplantıya çağırmıştır.Bu doğrultuda 08.07.2020 tarihinde toplanan Üniversite Yönetim Kurulu, “Yaz Okulu” açılmasına karar vermiştir. “Yaz Okulu” sınavları Eylül ayında, pandemi şartlarının elvermesi hâlinde yüz yüze, aksi takdirde çevrimiçi olarak yapılacaktır.

“Yaz Okulu” başvuru takvimi Üniversitemiz web sitesi üzerinden duyurulacaktır.

 

AÖF YAZ OKULU NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Anadolu Üniversitesi'nden yapılan açıklamada “ Yaz Okulu” sınavlarının Eylül ayında gerçekleştirileceği açıklandı. Açıklamanın devamında AÖF 2019-2020 yaz okulunun  yüz yüze yapılması planlandığı, şartların el vermemesi durumunda çevrimiçi (online) olarak gerçekleştirileceği belirtildi. AÖF yaz okulu takvimi Anadolu Üniversitesi resmi internet sitesinden duyurulacak.

AÖF MEZUN NASIL OLUNUR?

AÖF Ön Lisans Mezun Olma Şartları

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Ön lisans bölümünden mezun olacak adayların toplam 120 kredilik ders almış olması gereklidir. Aldığı tüm dersleri başarıyla tamamlayan öğrenciler mezun olmaya hak kazanır. Öğrencilerin ön lisans bölümünden mezun olabilmeleri için genel not ortalamasının 2.00 olması gereklidir.

AÖF Lisans Mezun Olma Şartları

Açıköğretim Fakültesi’nin 4 yıllık bölümlerinden mezun olmak isteyen adayların toplam 240 kredilik ders almaları gerekmektedir. Adayların mezun olabilmeleri için aldığı her dersi başarıyla tamamlaması şartı konulur. Mezun olabilmeniz için Genel not ortalamanız (GNO) en az 2.00 olmalıdır.

YORUMLAR 16
  • akif 3 yıl önce Şikayet Et
    3 ders sınavı istiyoruz
    Cevapla
  • akif 3 yıl önce Şikayet Et
    3 ders sınavı olsun
    Cevapla
  • Deniz 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkede eğitim ve kariyer uğruna emek harcayan bu kadar insanı yok sayıp, keyfe keder kararlarla öğrencileri sıkıntıya sokmak hangi eğitim camiasında görülmüş.yakışmadı, Öğrencilerin kalbine taht kuran, eski rektör Prof. Dr. Şafak Ertan ÇOMAKLI hala güzel anılıp, hala öğrenciler tarafından bu kadar çok seviliyorsa, tek sebebinin, disiplinli ve otorite bir kişilik olmasına rağmen öğrencilerine değer vermesi ve öğrencilerle arasına duvar örmemesi olduğunu farkında olun. Öğrencileri yok sayarak eğitim olmaz, öğrenciler olmazsa sizlerde olmazsınız, bunu farkında olun.
    Cevapla
  • halil duman erzincan 3 yıl önce Şikayet Et
    tek dersim var 8 ayın 4 ünde şeflik başvurusu son gün başvuramaa isem 2 yıl daha beklemem gerekecek adaletlimi bu üç ders sınavı kaldırıldı mağdur edildik üç ders sınavınıda yaz okulu sınavı gibi yapın parasını alın ama bizleri mağdur etmeyin sayın büyüklerim.
    Cevapla
  • Salih 3 yıl önce Şikayet Et
    Biz mezun olacak öğrenciler olarak bize verilip sonra geri alınan üç ders sınav hakkımızı istiyoruz sırf zayıf azaltmak için Yaz okulu nu isteyenlere o hakkı verdiniz inşallah biraz daha adaletli olup üç ders sınavını getirip bizide mağdur etmezsiniz kaş yaparken göz çıkarmayın Allah adaletli olanların yanındadır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?