Okullarda teneffüs sistemi değişiyor: Öğrenciler ders aralarında kademeli olarak çıkacak!

Milli Eğitim Bakanlığı yeni eğitim döneminde teneffüslerde değişiklik yapacak. Okullarda sosyal mesafe kuralını uygulamak ve fiziki teması en aza indirmek amacıyla teneffüsler kademeli olarak yapılacak. Her sınıf belirlenen saat aralığında teneffüse çıkabilecek. İşte 31 Ağustos’ta açılacak okullarda alınan önlemler...

Okullarda teneffüs sistemi değişiyor: Öğrenciler ders aralarında kademeli olarak çıkacak!
Okullarda teneffüs sistemi değişiyor: Öğrenciler ders aralarında kademeli olarak çıkacak!
GİRİŞ 09.07.2020 15:57 GÜNCELLEME 09.07.2020 15:57
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığı yeni eğitim döneminin 31 Ağustos’ta başlayacağını duyurdu. Okulların açılacağı tarihin açıklanmasının ardından veliler ve öğrenciler okullarda salgın hastalık sebebiyle alınacak tedbirleri gündemine aldı. MEB Bakanlığı salgın hastalığın seyrine göre uygulamaya konulabilecek planlarını hazırladı. Okullarda bulunan büfe, kantin, tuvalet gibi ortak kullanım alanları hergün temizlenecek. Okulda çalışan görevliler, öğretmenler ve öğrenciler ateş ölçümü yapılarak binalara alınacak. Tuvaletlerde tek kullanımlık kağıt havlu kullanılacak. Kağıt havlu, sıvı sabun ve musluklar fotoselli yapılacak. Öğrencilerin  teneffüslerde aynı anda dışarıya çıkılması önlenecek. İşte detaylar..

 

OKULLARDA KADEMELİ TENEFFÜS DÖNEMİ BAŞLIYOR!

Okulların açıldıktan sonra öğrenciler teneffüslere kademeli olarak çıkacak. Her sınıf kademesi ayrı olarak teneffüs yapacak. Kantin, spor salonu gibi alanlar dönüşümlü olarak kullanılacak. Bahçelerde toplu olarak yapılan aktivitelere ara verilecek. Öğrenciler bahçelerde yaptıkları etkinlikler sınıf ortamına göre uyarlanacak.

ÇAPRAZ OTURMA DÜZENİ UYGULANACAK!

Okullarda sosyal mesafeye uygun yeni oturma düzeni uygulanacak. Ders esnasında öğretmen ile öğrenciler arasında en az 1 metre mesafe olacak. Öğrenciler çapraz oturma düzenine göre oturacak. Öğrenciler oturdukları sıraları değiştiremeyecekler . Aynı öğrencinin aynı yerde oturması sağlanacak. 

 

 

ÖĞRENCİLER VE ÖĞRETMENLER BİLGİLENDİRİLECEK!

Sağlık Bakanlığı “ Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberini”nde güncelleme yaptı. Okullarda alınacak önlemlerin detayları belli oldu. Okulun ilk haftasında öğrencilere Covid-19’un bulaşma yolları ve korunma önlemleri hakkında bilgi verilecek. Okullarda en az 4 metrekareye bir kişi düşecek şekilde personel ve öğrenci planlaması yapılacak. Sınıf, çalışma salonları, yemekhane ve kantin gibi toplu kullanım alanlarında bulunulması durumunda sosyal mesafe en az 1 metre olacak.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
YORUMLAR 5
  • ReisEmir 3 yıl önce Şikayet Et
    İnşaallah kökü kurur da hayatımız normale döner, yoksa bu muallak ortam da ne okulun ne de işin keyfi var. Rabbim beterinden korusun.
    Cevapla
  • orhan 3 yıl önce Şikayet Et
    kağıt üzerinde iyi gibi ama uygulaması zor. 40-50- kişilik sınıflar ve tuvalet kullanımı uygulamayı sıkıntıya sokar.
    Cevapla
  • Erhan Ersöyler 3 yıl önce Şikayet Et
    aynen hikaye hepsi
    Cevapla
  • 10142578 3 yıl önce Şikayet Et
    Böyle komik uygulamaların olmasındansa.Bu yıl tamamen uzaktan eğitim olsun ya da eskisi gibi faal eğitim-öğretime geçilsin.Bu Korona Virüste çok abartıldı sanırım.
    Cevapla
  • Merve 3 yıl önce Şikayet Et
    Öyle demek kolay değil imkanı olmayanlar var ve hatta imkanı olupta derslere katilmayanda ben bu sene katıldım ama o kadar etkili olmadı benim için
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı
AB'den çok sert seçim açıklaması: Sonuçlarına katlanacaklar