LGS tercih işlemi E-okul üzerinden nasıl yapılacak? LGS tercih ekranı 2020

Milli Eğitim Bakanlığı LGS sınav sonuçlarını öğrencilerin erişimine açtı. LGS tercih kılavuzunun gün içinde yayınlanması bekleniyor. Kılavuzun yayınlanması ile adaylar E-okul üzerinden LGS tercihlerini yapacak. Peki E-okul LGS tercihi nasıl yapılır? İşte LGS tercih yapma işlemi detayları…

LGS tercih işlemi E-okul üzerinden nasıl yapılacak? LGS tercih ekranı 2020
LGS tercih işlemi E-okul üzerinden nasıl yapılacak? LGS tercih ekranı 2020
GİRİŞ 16.07.2020 12:17 GÜNCELLEME 17.07.2020 16:59

20 Haziran tarihinde yapılan Liseye Geçiş Sınavı sonuçları bugün itibariyle açıklandı. Öğrenciler tercih yapmak için MEB tarafından yayınlanacak tercih kılavuzunu beklemeye başladı. Öğrenciler E-okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) üzerinden  lise tercihi ve yerleştirme işlemlerini yapabilecek. LGS sınavında aldıkları puan ve yüzdelik dilimlere göre liseleri belirleyecek adaylar E-okuldan LGS tercihlerini yapabilecek. Peki E-okul LGS tercih nasıl yapılır? İşte LGS tercih yapmak isteyen öğrenciler için yaşanan son gelişmeler…

 

 

E-OKUL LGS TERCİH İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

LGS tercih kılavuzu gün içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanacak. Belirlenen lise taban puanları ve kontenjanlara göre adaylar E-okul üzerinden tercih işlemi yapabilecek. LGS tercih kılavuzu henüz yayınlanmadığı için başvuru detayları bilinmiyor. Ancak geride bıraktığımız yılda yapılan tercihler  Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar' ekranından en fazla beş, “Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar”ekranından en fazla beş,”Pansiyonlu Okullar” tercih ekranından da en fazla beş şeklinde yapılmıştı.

E-OKUL GİRİŞ NASIL YAPILIR

 

 

E- Okul VBS sistemine giriş yapmak isteyen öğrenciler ve aileleri ilk olarak MEB tarafından geliştirilen "https://eokul.meb.gov.tr/" adresine giriş yapmaları gerekiyor. Karşınıza gelen ekranda “ Veli Bilgilendirme Sistemi” bölümünü seçerek ilk adımı geride bırakabilirsiniz.  Öğrenciye ait kimlik numarası ve öğrenci numarasıyla sisteme giriş işlemini tamamlayabilirsiniz.

Ekranda açılan  VBS güvenlik kontrol sayfasında öğrencilere ait bilgileri doğrulayan veliler  sorunsuz bir şekilde E-okul sistemine giriş yaparak öğrencilerinin eğitim bilgilerine ulaşabilirler. 

Veli Bilgilendirme Sistemini kullanmak isteyen veliler sadece bilgisayar üzerinden değil kullandıkları mobil cihazlardan da uygulamaya erişim sağlayabilirler. Telefonlarının işletim sistemlerine göre sanal marketlerde bulunan “MEB E-OKUL VBS” uygulamasını indirerek öğrencilerinin eğitim bilgilerini mobil olarak sorgulayabilirler.

LGS YÜZDELİK DİLİM NASIL GÖRÜNTÜLENECEK?

LGS yüzdelik dilimlerini öğrenmek isteyen adaylar tercih robotu üzerinden işlemi yapabilecek. Türkiye ve il geneli yüzdelik dilimleri görüntülemek için adaylar TC kimlik numarası ve doğum tarihini girmek gerekiyor.

Daha sonra altta yer alan lise türleri arasından hangisine yerleşmek istiyorsanız tercihinizi gerçekleştirin ve altta bulunan il-ilçe seçeneklerini işaretleyin.

En son olarak da, En Düşük Yüzdelik Dilimi Kaydırma çubuklarını fare ile sağa-sola hareket ettirerek veya klavyenizdeki sol(<-) ve="" sağ(-="">) yön tuşlarını kullanarak değiştirin.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Irak'ta peş peşe patlamalar! Askeri üsse hava saldırısı düzenlendi
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak