Adrese dayalı okul sorgulama nasıl yapılır? MEB sınavsız alan liselere kayıt yapma!

Adrese dayalı okul sorgulaması nasıl yapılacak? Sorusu LGS tercihlerinin başlamasının ardından en çok araştırılan konuların başında geliyor. Adaylar sınavsız olarak ikamet ettikleri adrese yakın liseleri puansız olarak tercih edebiliyor. MEB Bakanlığı adrese dayalı okul sorgulama sayfasını erişime açtı. İşte Milli Eğitim Bakanlığı adrese dayalı okul sorgulama yöntemi...

Adrese dayalı okul sorgulama nasıl yapılır? MEB sınavsız alan liselere kayıt yapma!
Adrese dayalı okul sorgulama nasıl yapılır? MEB sınavsız alan liselere kayıt yapma!
GİRİŞ 21.07.2020 11:22 GÜNCELLEME 21.07.2020 11:22

LGS sınavında bekledikleri puanları alamayan öğrenciler adrese dayalı okul sorgulama ve sınavsız alan liseleri araştırmaya başladı. Puansız alan okulları tercih edebilmek için ikamet ettiğiniz adresinizin kayıtlı olduğu eğitim bölgesindeki okulları görüntülemeniz gerekiyor. Milli Eğitim Bakanlığı adrese dayalı okul sorgulama sayfasını veli ve öğrencilerin erişimine açtı.T.C kimlik numarası ve okul numaraları ile sorgulama yapabiliyorlar.  İşte 2020 LGS adrese dayalı okul  sorgulama ekranı 

ADRESE DAYALI LİSE SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

Sınavsız olarak, yaşadıkları yerlere yakın olan liselerde eğitim görmek isteyen adaylar için 16 Temmuz tarihinden yayınlanan sınavsız okul boş kontenjan bilgilerine il ve ilçe olarak ulaşılabiliyor. Adrese dayalı lise sorgulamak için öğrenci kimlik numarası ve okul numarasıyla sorgulama yapılabiliyor. 

Tamamlanan bu aşamanın ardından il ve ilçe bilgileri girilerek Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Anadolu Meslek Programlarından birisi seçilerek  kayıt alanında bulunan liseler ve komşu kayıt alanındaki liseler görüntülenebiliyor.

 

 

E-OKUL ADRESE DAYALI LİSE SORGULAMASI YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

ADRESE DAYALI LİSELERE KAYIT NASIL YAPTIRILIR?

"Sınavsız Mahalli Yerleştirme Sistemi" lise tercihi yapabilmeniz için öncelikle ikamet ettiğiniz adresinizin kayıtlı olduğu eğitim Bölgesinde hangi okulların olduğu öğrenmeniz gerekmektedir. Daha sonra sınavsız Veli Tercihli Serbest Kayıt Sistemi" üzerinden tercih yapılacak. Bu tercih sisteminde en fazla 5 okul tercihi yapılabiliyor.

LGS TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tercih ve yerleştirme kılavuzu açıklandı. Tercih işlemleri bugün itibariyle başladı. LGS tercihleri öğrenci ve velisi tarafından E-okul üzerinden veya Ortaokul/ İmam Hatip Ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecek. Yapılan lise tercihleri ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma