MEB LGS tercih robotu: 2020 lise taban puanları ve yüzdelik dilimleri

MEB Bakanlığı tarafından geliştirilen LGS tercih robotu lise tercihi yapacak adaylar tarafından araştırılıyor. LGS tercih robotu ile adaylar okul türleri, kontenjan durumları tercih kodu gibi bilgilere erişebiliyor. Adaylar bu yıl sınavla öğrenci alan 10 lise tercihi yapabilecek. Aynı okul türünden en fazla 3 tercih yapabilen adaylar tercih robotu ile liseleri il ve ilçelere göre görüntüleyebiliyor...

MEB LGS tercih robotu: 2020 lise taban puanları ve yüzdelik dilimleri
MEB LGS tercih robotu: 2020 lise taban puanları ve yüzdelik dilimleri
GİRİŞ 20.07.2020 15:19 GÜNCELLEME 20.07.2020 15:19

Milli Eğitim Bakanlığı geçtiğimiz hafta içerisinde LGS sonuçlarını ve tercih kılavuzunu öğrencilerin erişimine açmıştı. Hayalindeki lisede eğitim almak isteyen öğrenciler için LGS tercih süreci 20 Temmuz tarihi itibariyle başladı. Lise tercihi yapacak adaylar için MEB tarafından geçtiğimiz yıl uygulamaya geçirilen tercih robotu öğrenciler tarafından merak ediliyor. Adaylar LGS tercih robotu ile lise taban puanlarını görüntüleyebiliyor. Ayrıca İl, İlçe bazında liselerin kontenjanlarını listeleniyor. LGS tercih işlemleri E-okul üzerinden 29 Temmuza kadar devam edecek. İsteyen adaylar Ortaokul ve İmam Hatip Ortaokullarından tercih yapabilecek. İşte LGS tercih robotu ve 2020 lise taban puanları….

LGS TERCİH ROBOTU ERİŞİME AÇILDI!
 

Milli Eğitim Bakanlığı LGS tercih robotunu öğrenci, veli ve öğretmenlerin erişimine açtı. E-okul üzerinden giriş yapılarak tercih robotunda lise taban puanları ve yüzdelik dilimleri görüntülenebilecek. Robotta okul türleri, il ve ilçeye göre detaylı arama yapılabilecek. Arama sonucunda listede bulunan merkezi sınav puanı ile öğrenci alacak ortaöğretim kurumları tercih kodu, okul adı, türü, öğretim süresi, kontenjani ve 2019 yılı taban puanlarına ulaşabilecek.

2020 LGS TERCİH ROBOTUNA GİRİŞ YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

LGS YÜZDELİK DİLİM NEDİR?

Liseye Geçiş Sınavına (LGS) katılan adaylar sınav sonucundaki sıralamaları MEB tarafından yüzdelik dilim olarak açıklanır. Lise taban puanları tercih yapacak öğrencilerin puanlarına göre değiştiği için öğrencilerin taban puanlarına ve yüzdelik dilimleri göz önüne alarak tercih yapılması tavsiye edilir.

 

LGS TERCİH KILAVUZU YAYINLANDI!

Liseye Geçiş Sınavı sonuçlarının açıklanmasının ardından LGS tercih kılavuzu yayınlandı. Kılavuza göre LGS kapsamındaki lise tercihler 20 Temmuz Pazartesi günü başlayacak 29 Temmuz saat 17.00’da sona erecek. Geçtiğimiz yıla göre merkezi sınavın puanı ile öğrenci alan okullar için tercih sayısı 5’ten 10’a yükseltildi.

2020 LGS TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ!

LİSE YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sınavla öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına puan üstünlüğü ve tercihleri doğrultusunda; yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara ise okulların türü, kontenjanı ve konumuna göre il/ilçe millî eğitim müdürlüklerince oluşturulan ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık kriterleri göz önünde bulundurularak yerleştirilecektir. Yerleştirme yapılacak okullar http://www.meb.gov.tr veya https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır. Yerleştirme sonuçları 10 Ağustos 2020 tarihinde açıklanacak. İşte detaylı LGS tercih ve yerleştirme takvimi;

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim