E-okul LGS tercihi nasıl yapılacak? Merkezi yerleştirme ve yerel yerleştirme tercih listesi!

LGS sınav sonuçlarının ardından gözler lise tercihleri için E-okul giriş sayfasına çevrildi. LGS tercih ve yerleştirme kılavuzunda belirtilen tarihe göre LGS tercihleri E-okul üzerinden 20-29 Temmuz tarihlerinde yapılacak. Peki E-okul LGS tercihi nasıl yapılacak. İşte E-okul merkezi yerleştirme ve yerel yerleştirme tercih listesi…

E-okul LGS tercihi nasıl yapılacak? Merkezi yerleştirme ve yerel yerleştirme tercih listesi!
E-okul LGS tercihi nasıl yapılacak? Merkezi yerleştirme ve yerel yerleştirme tercih listesi!
GİRİŞ 18.07.2020 17:05 GÜNCELLEME 18.07.2020 17:05

MEB LGS tercih ve yerleştirme kılavuzunu açıkladı. Lise tercihi yapmak isteyen binlerce öğrenci heyecanla tercihlerin başlayacağı 20 Temmuz tarihini bekliyor. LGS tercihleri öğrencilerin aldığı puana ve yüzdelik dilimlerine göre E-okul üzerinden yapılacak. Adaylar ve veliler ayrıca tercihleri ortaokul ve İmam Hatip Ortaokullarından yapabilecek. Peki E-okul giriş nasıl yapılır? İşte E-okul LGS tercih ekranı ve LGS tercihleriyle ilgili yaşanan son gelişmeler.

E-OKULA GİRİŞ NASIL YAPILIR?

E- Okul VBS sistemine giriş yapmak isteyen öğrenciler ve aileleri ilk olarak MEB tarafından geliştirilen "https://eokul.meb.gov.tr/" adresine giriş yapmaları gerekiyor. Karşınıza gelen ekranda “ Veli Bilgilendirme Sistemi” bölümünü seçerek ilk adımı geride bırakabilirsiniz.  Öğrenciye ait kimlik numarası ve öğrenci numarasıyla sisteme giriş işlemini tamamlayabilirsiniz.

Ekranda açılan  VBS güvenlik kontrol sayfasında öğrencilere ait bilgileri doğrulayan veliler  sorunsuz bir şekilde E-okul sistemine giriş yaparak öğrencilerinin eğitim bilgilerine ulaşabilirler. 

 

 

Veli Bilgilendirme Sistemini kullanmak isteyen veliler sadece bilgisayar üzerinden değil kullandıkları mobil cihazlardan da uygulamaya erişim sağlayabilirler. Telefonlarının işletim sistemlerine göre sanal marketlerde bulunan “MEB E-OKUL VBS” uygulamasını indirerek öğrencilerinin eğitim bilgilerini mobil olarak sorgulayabilirler.

E-OKUL GİRİŞ YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

E-OKUL LGS TERCİHİ NASIL YAPILACAK?

Lise tercih işlemleri MEB Bakanlığının //www.meb.gov.tr veya https://e­okul.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerine göre, öğrenci velisi tarafından 20-29 Temmuz 2020 (17.00'ye kadar) tarihleri arasında yapılacak.

LGS YÜZDELİK DİLİM NASIL GÖRÜNTÜLENECEK?

LGS yüzdelik dilimlerini öğrenmek isteyen adaylar tercih robotu üzerinden işlemi yapabilecek. Türkiye ve il geneli yüzdelik dilimleri görüntülemek için adaylar TC kimlik numarası ve doğum tarihini girmek gerekiyor.

Daha sonra altta yer alan lise türleri arasından hangisine yerleşmek istiyorsanız tercihinizi gerçekleştirin ve altta bulunan il-ilçe seçeneklerini işaretleyin.

En son olarak da, En Düşük Yüzdelik Dilimi Kaydırma çubuklarını fare ile sağa-sola hareket ettirerek veya klavyenizdeki sol(<-) ve="" sağ(-="">) yön tuşlarını kullanarak değiştirin.

E-OKULDA HANGİ İŞLEMLER YAPILABİLİR?

-Sınav Puanı Görüntüleme
-Sınav Tarihi Görüntüleme
-Devamsızlık Bilgisi
-Haftalık Ders Programı
-Okul Nakil İşlemleri
- Merkezi Olarak Yapılan Sınavların Tercih İşlemleri
-Öğrencinin Aldığı Belgeler
- Şube Başarı Ortalaması

YERLEŞTİRMEYE ESAS PUANI (YEP) NEDİR?

Yerleştirmeye Esas Puan, okul not ortalaması ile LGS puanının toplanıp ikiye bölünmesiyle ortaya çıkar. YEP puanı, öğrencinin okuduğu okul notlarının ortalaması ile beraber Merkezi Sınav Puanı birleştirilerek oluşturulur. Merkezi puan 700'lük şeklinde sisteme dönüştürülerek, ortaokul sınıflarının Yıl Sonu Başarı Puanlarıyla beraber toplanır ve ikiye bölünür.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret sonrası sıcak gelişme: Erdoğan'dan son dakika operasyon mesajı!
Türkiye ile üç ülke arasında tarihi anlaşma! 'Bu proje İsrail'in projesini kesiyor...'