YÖK Atlas YKS tercih ekranı: üniversite taban puanı, başarı sıralaması ve kontenjan görüntüleme

YKS tercihlerinin başlamasına 3 gün kala adaylar YÖK Atlas tercih robotuyla eğitim almak istedikleri üniversiteleri araştırıyor. YÖK tarafından uygulamaya geçirilen tercih robotu ile öğrenciler üniversite taban puanlarını ve kontenjanlarını görüntüleyebiliyor. Başarı sıralamalarını dikkate alacak adaylar için illere göre sıralama yapılabiliyor. İşte YÖK Atlas tercih robotu giriş ekranı 2020!

YÖK Atlas YKS tercih ekranı: üniversite taban puanı, başarı sıralaması ve kontenjan görüntüleme
YÖK Atlas YKS tercih ekranı: üniversite taban puanı, başarı sıralaması ve kontenjan görüntüleme
GİRİŞ 03.08.2020 09:57 GÜNCELLEME 03.08.2020 09:57

YÖK tarafından uygulanan Atlas tercih robotu ile adaylar tercih edecekleri üniversite programlarının başarı sıralaması, kontenjanı, yerleşen aday sayılarını görüntüleyebiliyor. YKS tercih ekranı ile öğrenciler şehre, üniversite türüne, burs oranlarına göre çeşitli aramalar yaparak tercih listesi oluşturabiliyor. Adaylar sınavdan aldıkları puan ve okul kontenjanları, başarı sıralamasına göre tercih yapabilecek. YÖK Atlas tercih robotu ile tercih etmek istedikleri bölüme yerleşen adayların puanları ve istatistikleri öğrenebiliyor. İşte YÖK Atlas tercih robotu giriş ekranı 2020!

 
 

Üniversite taban puanları 2020: ÖSYM kontenjanlar 4 ve 2 yıllık üniversitelerin puanları


YÖK ATLAS TERCİH ROBOTU EKRANI

 

YÖK Atlas tercih robotuyla adaylar tercih etmek istedikleri üniversitelerin ve bölümlerin detaylarına ulaşabilecek. Lisans ve ön lisans bölümleri puanları, başarı sıralamaları ayrı ayrı görüntülenebilecek. İşte adım adım YÖK Atlas tercih robotu kullanma;

YÖK Atlas tercih robotunda “ Üniversite Seç” kutucuğuna tercih etmek istediğiniz üniversite ismini girerek o üniversitede bulunan lisans ve ön lisans bölümlerini görüntüleyebilirsiniz. Bölüm hakkındaki detayları görüntülemek için programın üstüne tıklayabilirsiniz.

Program Seç kutucuğu ile ileride yapmak istediğiniz mesleği, ilgi duyduğunuz bölümü seçtiğinizde, size uygun olan bölümlerin bulunduğu üniversiteleri görüntüleyebilir. Bölümlerin detayları için üniversitenin üzerine tıklayabilirsiniz.

YÖK ATLAS ÜNİVERSİTE TABAN PUANLARI NASIL GÖRÜNTÜLENİR?

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Atlas tercih robotu ile üniversite bölümlerinin taban puanları, başarı sıralaması, kontenjan yerleşen sayısı bilgilerine ulaşabiliyor.  Tercih robotu ile son 4 yılın taban başarı sıraları, puan türü değişen programların eski puan türündeki taban başarı sıraları, şehre, üniversite türüne, burs oranlarına, öğretim türüne göre arama yapılabiliyor.  Aşağıda bulunan adreste karşınıza gelen ekranda “ Puan Türü Seçin” alanını doldurarak bölümleri listeleyebilir ve görüntüleyebilirsiniz.

2020 YÖK ATLAS TERCİH ROBOTU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ!

ÜNİVERSİTE KONTENJANLARI GÖRÜNTÜLEME!

Adayların bilinçli bir tercih yapması için geliştirilen YÖK Atlas tercih programı ile 4 yıllık ve 2 yıllık üniversitelerin kontenjan bilgileri taban puanları görüntülenebiliyor. YÖK’ün atlas uygulaması üzerinden, tercih edeceğiniz bölümün ;

– Kontenjan, yerleşen, kayıt yaptıran, ek yerleşen, ek kayıt yaptıran sayıları

– Yerleşenlerin cinsiyet dağılımı

– Yerleşenlerin geldikleri coğrafi bölgeler

– Yerleşenlerin geldikleri iller

– Yerleşenlerin öğrenim durumu

– Yerleşenlerin liseden mezuniyet yılları

– Yerleşenlerin mezun oldukları lise alanları

– Yerleşenlerin mezun oldukları lise grupları / lise tipleri

– Yerleşenlerin mezun oldukları liseler

– Yerleşen okul birincileri

– Taban puan ve başarı sırası istatistikleri

– Yerleşen son kişinin profili

– Yerleşenlerin YKS net ortalamaları

– Yerleşenlerin YKS puanları

– Yerleşenlerin YKS başarı sıraları

– Ülke genelinde tercih edilme istatistikleri

– Yerleşenlerin ortalama kaçıncı tercihlerine yerleştikleri

– Yerleşenlerin tercih eğilimleri – Üniversite türleri

– Yerleşenlerin tercih eğilimleri – Üniversiteler

– Yerleşenlerin tercih eğilimleri – İller

– Yerleşenlerin tercih eğilimleri – Aynı/Farklı programlar

– Yerleşenlerin tercih eğilimleri – Programlar (Meslekler)

– Yerleşme koşulları” öğrenilebiliyor.

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Eğitim hayatlarını lisans ve ön lisans programlarında sürdürmek isteyen adaylar YKS tercih tarihlerini merak ediyor. YKS tercihleri sınav sonuçlarının bu gün açıklanmasının ardından  6-14 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek.

TYT’den 150 ve üzeri puan alanlar, TYT puanı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih edebilecekler. TYT’DE 150 ve üzeri puan alan adaylardan sayısal, sözel eşit ağırlık ve dil puanları 180 ve üzeri olanlar,  bu puan türleri ile öğrenci alan lisans programları ile birlikte TYT puanı ile öğrenci alan ön lisans programlarını tercih edebileceklerdir.

TYT’de 150 puan alan adaylardan sayısal, sözel, eşit ağırlık ve dil puanları 180 ve üzeri olmayan adayların sadece ön lisans programlarını tercih etme hakları bulunmaktadır. Bu adaylar 4 yıllık lisans programlarını tercih edemeyeceklerdir.

Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilmek için de TYT puanının 150 ve üzeri (engelli öğrenciler için 100 ve üzeri) olması gerekmektedir.

ÖSYM BAŞKANI AYGÜN AÇIKLADI!

ÖSYM Başkanı Halis Aygün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada 

"2020-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nu bugün yayımlayacağız. 2020-YKS tercihleri 6 Ağustos tarihinde başlayacaktır."dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kaza gününe dair yeni görüntü ortaya çıktı! O 7 kişi tek tek tespit edildi
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar