DGS sınav giriş belgesi sorgulama ekranı: DGS 2020 sınav yerleri açıklandı!

DGS sınav giriş belgesi ÖSYM tarafından adayların erişimine açıldı. 2 yıllık üniversite eğitimlerini 4 yıllığa tamamlamak isteyen adaylar 9 Ağustos tarihinde Dikey Geçiş Sınava katılacak. Adaylar DGS sınav giriş yerlerini ÖSYM AİS üzerinden T.C kimlik numarası ve şifreleriyle öğrenebilecek. İşte DGS sınav yeri sorgulama ekranı

DGS sınav giriş belgesi sorgulama ekranı: DGS 2020 sınav yerleri açıklandı!
DGS sınav giriş belgesi sorgulama ekranı: DGS 2020 sınav yerleri açıklandı!
GİRİŞ 29.07.2020 14:40 GÜNCELLEME 29.07.2020 14:40

ÖSYM 2020 DGS sınav giriş belgesini öğrencilerin erişimine açtı.Adayların sınava girerken yanlarında bulundurması gereken DGS sınav giriş belgesinin ne zaman açıklanacağı sorgulanıyor. Salgın hastalık sebebiyle ileri tarihe ertelenen  Dikey Geçiş Sınavı  bu yıl 9 Ağustos 2020  Pazar günü gerçekleştirilecek. Meslek yüksekokulu ve ön lisans öğrencilerinin gireceği sınavda sayısal ve sözel bölümden toplam 120 soru yöneltilecek.ÖSYM sınav öncesi yayınladığı başvuru kılavuzunda DGS sınav giriş yerleriyle ilgili açıklama yaptı. İşte DGS sınav giriş belgesinin yayınlanacağı tarih….

 

2020 DGS SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

Salgın hastalık sebebiyle ertelenen Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 9 Ağustos 2020 tarihinde gerçekleşecek. Adaylar sınav günü saat 10.00’a kadar sınav binasına kabul edilecek. 150 dakika sürecek sınav saat 10.15’te başlayacak.

DGS SINAV GİRİŞ BELGESİ NE ZAMAN YAYINLANACAK?

09 Ağustos 2020 tarihinde uygulanacak olan Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (2020-DGS) adaylarının, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden 29 Temmuz 2020 tarihinde saat 14.00'ten itibaren T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile edinebileceklerdir.

DGS SINAV GİRİŞ BELGESİ SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

 

DGS SINAV SONUÇLARI EYLÜLDE İLAN EDİLECEK!

9 Ağustos’ta yapılacak Dikey Geçiş Sınavı sonuçları 9 Eylül tarihinde açıklanacak. Adaylar sınav sonuçlarını “ÖSYM Sonuç Açıklama” bölümünden T.C kimlik numarası ve şifreleriyle giriş yaparak öğrenebilecekler. Sonuçlar ayrıca ÖSYM’nin mobil uygulaması üzerinden de görüntülenebilecek.

2020 DGS SINAVINDA KAÇ SORU SORULACAK?

2 yıllık üniversite eğitimlerini 4 yıllığa tamamlamak isteyen adaylara lisans öğreniminde başarıda etkili olan sayısal ve sözel içerikli akıl yürütme, muhakeme becerilerinin ölçülmesi amacıyla 120 soruluk yetenek testi yapılıyor. Adaylara 60 Türkçe 60 Matematik sorusu için 2.5 saat (150) dakika süre tanınıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dünya bu görüntüyü konuşuyor! Üniversitenin binasına keskin nişancı yerleştirdiler
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak