İl dışı yer değiştirme başvuru ekranı: MEB il dışı kontenjan listesi yayımlandı mı?

Görev yeri değişikliği yapmak isteyen öğretmenler il dışı atama tarihleri yayınlanmıştı. MEB Bakanlığına bağlı okullarda görev yapıp bulunduğu ilden başka bir ile tayin olmak isteyen adaylar için başvurular bugün itibariyle başladı. Adaylar başvurularını MEBBİS üzerinden tamamlayacak. Peki il dışı atama kontenjanları belli oldu mu? İşte il dışı tayin başvurusu yapacak adaylar için başvuru ekranı:

İl dışı yer değiştirme başvuru ekranı: MEB il dışı kontenjan listesi yayımlandı mı?
İl dışı yer değiştirme başvuru ekranı: MEB il dışı kontenjan listesi yayımlandı mı?
GİRİŞ 06.08.2020 14:32 GÜNCELLEME 06.08.2020 14:32
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Görev yeri değiştirmek isteyen adaylar başvurularını 6-10 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirecek. MEB Bakanlığına bağlı okullarda görev alıp  il dışı yer değiştirme başvurusu yapacakların bulunduğu ilde en 3 yıllık çalışma süresini doldurmuş olması gerekiyor. Bulunduğu ilde 3 yıllık çalışma süresini doldurmamış adaylar 23 ille sınırlı olmak kaydıyla yer değiştirme başvurusu yapabilecek.  Peki il dışı yer değiştirme başvurusu nasıl ve nereden yapılacak? İşte detaylar...

 

İL DIŞI ATAMA BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı il dışı atama takvimini yayımladı. Görev yeri değişikliği atama başvuruları 6 Ağustos tarihinde başlayacak ve 10 Ağustos’ta sona erecek. Adaylar başvuruları mebbis.gov.tr veya personel.meb.gov.tr adreslerinden yapabilecek.

İL DIŞI ATAMA BAŞVURUSU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

İL DIŞI ATAMA KONTENJANLARI AÇIKLANDI MI?

İl dışı atama kontenjanları henüz açıklanmadı. Kontenjanlar her yıl personel. meb.gov.tr adresinden erişime açılıyor.

 

BAŞVURU ÖNCESİ EKSİK BİLGİLER DÜZELTİLECEK!

Yer değiştirme isteğinde bulunacak öğretmenler, bakanlık atama alanı, hizmet süresi, hizmet puanı ve benzeri bilgilerini başvuru yapmadan önce MEBBİS e-Personel Modülünden  kontrol edecek. Yanlış ya da eksik bilgilerin düzeltilmesi belgeye dayalı olarak eğitim kurumu veya il,ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerinden talep edecek.

EN FAZLA 40 EĞİTİM KURUMU TERCİH EDEBİLECEK!

İller arası yer değiştirme başvurusu yapacak adaylar aynı ilden veya farklı illerden en fazla 40 eğitim kurumu tercih edebilecek. Başvuru yapacak öğretmenlere tercihleri dışında 41’inci seçenek olarak başka bir il tercih etme hakkı verilecek. Ancak 40 eğitim kurumu tercihi tamamlanmadan 41’inci seçenek işaretlenmeyecek. 

BAŞVURULAR ONAYLATILACAK!

İl dışı atama başvuruları eğitim kurumu müdürlüğü, il, ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerince onaylatıldıktan sonra geçerlilik kazanacak. Bu birimler tarafından onaylanmayan başvurular geçersiz sayılacak.

İL DIŞI ATAMA BAŞVURU ŞARTLARI 2020!

Adaylığı kaldırılmış olmak,

31 Aralık 2020 tarihi itibarıyla bulundukları ilde en az 3 yıllık çalışma süresini tamamlamış olmak,

652 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Ek 4 üncü maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmen olarak görev yapmakta iken üç yıllık çalışma süresi sonunda öğretmen kadrosuna atananlar bakımından, bu bölümün 1 ve 2' nci maddesine ek olarak öğretmen kadrosuna atandıkları tarihten itibaren 31 Aralık 2020 tarihi itibarıyla 1 yıllık çalışma süresini tamamlamış olmak, şartları aranacaktır.

3 YILLIK GÖREV SÜRESİNİ DOLDURMAYANLAR DİKKAT!

Belirtilen illerin dışındaki illerde görev yapan ve 31 Aralık 2020 tarihi itibarıyla üç yıllık çalışma süresini tamamlamamış olan öğretmenler, istemeleri halinde zorunlu çalışma yükümlülükleri dikkate alınmak suretiyle listedeki 23 ille sınırlı olmak kaydıyla yer değiştirme başvurusu yapabilecekler.

2. Bu listede belirtilen illerin birinde görev yapmakta iken soruşturma sonucu bu illerin dışındaki bir il’e atananlar, bu kapsamda başvuruda bulunmaları halinde, soruşturma sonucu
ayrıldıkları il haricindeki diğer illeri tercih edebileceklerdir.

3. 23 il kapsamında yapılacak yer değiştirme başvuruları, diğer başvurulara ilişkin atama işlemleri sonuçlandırıldıktan sonra atama işleminden kalan münhal yerler için değerlendirmeye alınacağından bu kapsamda başvuru yapacak öğretmenlerden bu Duyurunun “A. Başvuru Şartları” , “C. Üç Yıllık Çalışma Süresinin Hesabında Birlikte Değerlendirilecek Süreler” ve “Ç. Üç Yıllık Çalışma Süresinin Aranmayacağı Haller” bölümlerindeki şartlarını taşıyanların hak kaybına uğramamaları için bu bölüm kapsamında başvuru yapmamaları gerekmektedir. İşte görev yerini doldurmamış adaylar için başvuru yapılabilecek 23 il;

 

1 Adıyaman
2 Ağrı
3 Ardahan
4 Batman
5 Bingöl
6 Bitlis
7 Diyarbakır
8 Elazığ 9
Erzincan
10 Erzurum
11 Gaziantep
12 Hakkari
13 Iğdır
14 Kars
15 Kilis
16 Malatya
17 Mardin
18 Muş
19 Siirt
20 Şırnak
21 Şanlıurfa
22 Tunceli
23 Van

 

 

YORUMLAR 4
  • Allah'ın Kulu 3 yıl önce Şikayet Et
    Seminer olmaz bu sene bence çok gerekli değil hatta tamamen kaldırılmalıdır
    Cevapla
  • Muallime 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynen o kadar gereksiz ki hem de.Hiçbir şey katmıyor.Uzaktan bile daha yararlı geldi bana.
    Cevapla
  • Seds 3 yıl önce Şikayet Et
    Keske bunu bir anlasa yetkililer
    Cevapla
  • Vatann sever 3 yıl önce Şikayet Et
    1 milyon öğretmene seminer nasıl verilecek ?????
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?
Türkiye'den bir şehir var! İşte Dünyanın en iyi mimarisine sahip 25 şehri...