Okullar 21 Eylül’de açılacak mı? Sağlık Bakanı açıkladı: Okullarda kısıtlı eğitim verilecek!

Milli Eğitim Bakanlığı okullarda yüz yüze eğitimin 21 Eylül tarihinde başlayacağını açıkladı. Bilim Kurulu toplantısının ardından okulların durumuyla ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca eğitimde kısıtlamaların yapılabileceğinin sinyallerini verdi. Okula yeni başlayacak 1 ve 2. sınıflar için 2+5 eğitim sistemi uygulaması düşünülürken kademeli olarak bazı şehirlerde okullar açılabilir...

 Okullar 21 Eylül’de açılacak mı? Sağlık Bakanı açıkladı: Okullarda kısıtlı eğitim verilecek!
Okullar 21 Eylül’de açılacak mı? Sağlık Bakanı açıkladı: Okullarda kısıtlı eğitim verilecek!
GİRİŞ 05.09.2020 13:07 GÜNCELLEME 05.09.2020 13:07
Bu Habere 178 Yorum Yapılmış

MEB Bakanlığının yayınladığı takvime göre öğrenciler 18 Eylül tarihine kadar uzaktan eğitim ile ders işleyecek ve 21 Eylül’de okullarda yüz yüze eğitim başlayacak. Mart ayından bu yana kapalı olan eğitim kurumlarında salgın sebebiyle nasıl bir eğitim verileceği ailelerin gündeminde ilk sırada yer alıyor.  Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamada aşamalı ve seyreltilmiş eğitim modeli üzerinde çalışmalar yapıldığını duyurmuştu. Bilim Kurulu toplantısının ardından kameraların karşısına geçen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca okullarla ilgili Bilim Kurulu’nun tavsiyelerini açıkladı. Bilim Kurulu olarak kısıtlı bir şekilde eğitime devam edilmesi yönünde yaklaşımı olduklarını belirten Koca il bazında ve genel anlamda okulların açılmasıyla ilgili çalıştıklarına dikkat çekti. Peki 21 Eylül’de yüz yüze eğitim başlayacak mı? İşte Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının konuyla ilgili yürüttüğü çalışmalar...

İOKBS cevap anahtarı: 2020 MEB bursluluk sınavı soru ve cevapları...

Okul kitapları ne zaman dağıtılacak? MEB 2020-2021 eğitim yılı ders ve çalışma kitapları…

OKULLARDA KISITLI EĞİTİM!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu Toplantısının ardından okulların durumuyla ilgili açıklama yaptı. İşte Fahrettin Koca’nın açıklamalarından satır başları;

“Şu dönemde kısıtlı bir şekilde eğitimin devamı şeklinde bir yaklaşımımız var. Düzenlemeyi gelecek hafta konuşmuş oluruz. Bununla ilgili daha çok, 1. sınıfların alışması açısından 2+5 şeklinde sayıyı azaltarak, yani 2 gün devam, 5 gün okula gitmeme şeklinde bir uygulama gündeme gelebilir. Önümüzdeki hafta bunu daha da netleştirmiş oluruz.”

Diğer sınıfların bu dönemde nasıl devam edeceği ise salgının seyrine göre belli olacak. Belki il bazında veya genel anlamda. Özetle, 1. sınıfların alışması için 2+5 uygulaması olabilir, 2. sınıfların olup olmayacağı konusu önümüzdeki hafta netleşmiş olur. 8. ve 12. sınıflarla ilgili ne zaman başlanıp başlanmayacağı da önümüzdeki hafta belli olacak."

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk uzaktan eğitim çalışmaları ve yeni öğretim yılı hazırlıklarıyla ilgili merak edilen soruları yanıtlamak için basın toplantısı düzenledi. Çocukları ve öğretmenleri riske atan bir karara imza atamayacaklarını vurgulayan Selçuk “biz 21'inde belirli sınıflarda yüz yüze eğitimi başlatacağız. Salgının seyri itibariyle, sürekli değerlendirme söz konusu olduğu için biz bunu takip ediyoruz” dedi.

 

AŞAMALI VE SEYRELTİLMİŞ EĞİTİM MODELİ NEDİR?

Okulların durumuyla ilgili geçtiğimiz hafta  açıklama yapan  Selçuk  21 Eylül’de Bilim Kurulu tarafından tavsiye edilen sınıflarda aşamalı ve seyreltilmiş şekilde yüz yüze eğitimin başlamasına karar verdiklerini duyurmuştu. Bu açıklamanın ardından binlerce veli aşamalı ve seyrilmiş eğitimin hangi sınıflar üzerinde uygulanacağını araştırdı. Çeşitli haber kaynaklarında “ MEB’den yüz yüze eğitim duyurusu” başlığıyla yayımlanan haberin gerçeği yansıtmadığı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı. MEB’ten yapılan bilgilendirmede “  21 Eylül'de hangi sınıf düzeylerinin 'aşamalı ve seyreltilmiş' olarak yüz yüze eğitime başlayacağı henüz netleşmemiştir. Bu konuda Bakanlığımız kaynakları tarafından herhangi bir resmi açıklama yapılmamıştır” denildi.

“BELİRLİ SINIFLARDA YÜZ YÜZE EĞİTİMİ BAŞLATACAĞIZ”

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde uzaktan eğitim çalışmaları ve yeni eğitim öğretim yılı hazırlıklarıyla ilgili basın toplantısında okulların durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu. "Salgının seyrinin nasıl gittiğine ilişkin olarak da okulların ne zaman, nasıl, ne şekilde hangi sınıflarda açılacağının çok net olarak Kurulun tavsiyesi doğrultusunda yapılması söz konusudur.” diyen Selçuk Kurul ve Sağlık Bakanlığı dese ki, 'Bizim şu andaki tablo budur. Okulların tamamının açılmasında sakınca yoktur.' Biz okulları elbette açarız. Kesinlikle 'şu olmaz' dese, bizim buna itiraz ederek, 'Biz bunu söylemenize rağmen tam tersini yapıyoruz' deme durumumuz söz konusu değil. Halkımız şunu bilsin; biz hiçbir çocuğumuzu ya da öğretmenimizi riski artan bir karara imza atmayız. Bunun gereği neyse bunu yaparız.”dedi.

“BİZİM ÖDEVİMİZ EKSİKLİKLERİ TAMAMLAMAK”

Öğretmenleri ve çocukları riske atacak bir karara imza atmayacaklarının altını çizen Selçuk kendilerine düşen görevin ortaya çıkabilecek eksiklikleri tamamlamak olduğuna değindi. Açıklamasının devamında 21 Eylül’de hangi sınıfların açılacağına dair spekülasyonlar yapıldığını belirten Selçuk “ bu spekülasyonlar hep yapılıyor. Ricam, sadece resmi kaynaklardan Milli Eğitim Bakanlığının sitesinde ne yazıyorsa odur. 21 Eylül'de belirli sınıflarda yüz yüze eğitimi başlatacağız. Şu anda bir değişiklik bununla ilgili yok. Salgının seyriyle ilgili kurul her hafta toplandığı ve değerlendirme söz konusu olduğu için, bunu takip edip buna uygun olarak durumumuzu net olarak dikkate alacağız."dedi.

MEB 2020-2021 EĞİTİM YILI  ÇALIŞMA TAKVİMİ 

2020-2021 Eğitim Öğretim yılı takvimi yaklaşık 16 milyon öğrenci  ve 1 milyon  öğretmen tarafından merak ediliyordu. Milli Eğitim Bakanlığı yeni eğitim dönemi öncesinde çalışma takvimini yayımladığı genelge ile duyurdu. İşte 2020-2021 eğitim öğretim yılı takvimi;

DERS YILI BAŞLANGIÇ VE BİTİŞİ

31 AĞUSTOS 2020 PAZARTESİ - 18 HAZİRAN 2021 CUMA

I. DÖNEM TARİH İŞ GÜNÜ TOPLAMI

31 AĞUSTOS 2020 = 1 GÜN 54,5 GÜN

01 - 30 EYLÜL 2020 = 22 GÜN

01 - 30 EKİM 2020 = 21,5 GÜN

02 - 13 KASIM 2020 = 10 GÜN

16 - 20 KASIM 2020- ARA TATİL (5 İŞ GÜNÜ)

TARİH İŞ GÜNÜ TOPLAMI

23 - 30 KASIM 2020 = 6 GÜN 44 GÜN

01 - 31 ARALIK 2020 = 23 GÜN

04 - 22 OCAK 2021 = 15 GÜN

BİRİNCİ DÖNEM TOPLAM İŞ GÜNÜ 98,5 GÜN

25 OCAK - 05 ŞUBAT 2021 -YARIYIL TATİLİ (10 İŞ GÜNÜ)

II. DÖNEM TARİH İŞ GÜNÜ TOPLAMI

08-26 ŞUBAT 2021 = 15 GÜN 45 GÜN

01- 31 MART 2021 = 23 GÜN

01 - 09 NİSAN 2021 = 7 GÜN

12 - 16 NİSAN 2021 -ARA TATİL (5 İŞ GÜNÜ)

TARİH İŞ GÜNÜ TOPLAMI

19 - 30 NİSAN 2021 = 10 GÜN 42,5 GÜN

03-31 MAYIS 2021 = 18,5 GÜN

01-18 HAZİRAN 2021 = 14 GÜN

İKİNCİ DÖNEM TOPLAM İŞ GÜNÜ 87,5 GÜN

İŞ GÜNÜ GENEL TOPLAMI 186 GÜN

YORUMLAR 178
  • Mky 3 yıl önce Şikayet Et
    İş günü ne dernek anlamadım açıklarlar mısınız
    Cevapla
  • Büşra 3 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen okullar açılsın bazı sorumsuz insanlar yüzünden bu haldeyiz bir öğrenci olarak maskesini takmayan mesafeye uymayan insanları hakkımı helal etmiyorum Allaha haval ediyorum!
    Cevapla
  • Öğrenci 3 yıl önce Şikayet Et
    Önlemini alıpta sokağa çıkanda korana oluyor önlemini almayanda korona oluyor virüs her türlü var ve olmaya devam edicek okuldaki ögretmende varsa ve korana olduysa haberi yoKsa o öğrenciler nolucak sen düşün milyonlarca öğrenci var hepside eğitim almayı bekliyo ama sağlıksız hayat hayatsız okul olmaz.
    Cevapla
  • Öğr. 3 yıl önce Şikayet Et
    Bazı yorumları okuyorum okullar açılsın yazanların gercekten çocukları okula gidiyormu??? Acaba (okul alış verişi vs. Satıs olmadıgı için ) okullar açılsın İsteyenlr olabilirmi??? Herneyse böyle riskli bir ortamda çocugumu okul göndermeyi düşünmüyorum...
    Cevapla
  • Figen 3 yıl önce Şikayet Et
    Kurbanlar kesilip ziyaretler yapıldı. Gozgore gore asker ugurlamalari yapuldi.Bayram tatilleri gönlünce yapildi.Olacaklara neden sasiriliyor.Cocuklarun egirim hakki elketinden aliniyor.Ben 7 aydir cocuguma ders yaptirmaya calisiyorum.Cok zorlaniyorum.Ogretmeni gibi olmamiz mumkun degil.Adaote olamiyor.Kizim 5.sinifa gecti.Yeni arkadaslarini yeni okulunu yeni ogretmenlerini görmeden online egitime gecti.Gercekten cok üzülüyorum bu duruma.
    Cevapla
  • izzzet 3 yıl önce Şikayet Et
    Figen hanım üzülmeyin aksine sevinin bizler yetişkin insanlar olarak kurallara uymuyoruz maskeyi takmiyoruz sosyal mesafeyi koruyamiyoruz ekranlarda ve çevremizde görüyoruz ki10 yaşındaki cocugunuz kendini nasıl koruyacak Allah korusun bu illere yakalanıp ellerinde erimesini istersin gözünün önünde yarınlara saglikli büyümesini istersiniz benimde 5 ncı sınıfa ve 9 sınıfa başlayacak iki tane evladım var bu illet kalkmadan ben göndermem çocuğumu sağlıklı düşünelim lutfen
    Cevapla
  • Nurcan 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben kimseyi şikayet etmiyorum butona elim deyince hemen gönderiyor şunu düzeltin allah aşkına
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması