DGS sonuç sorgulama ÖSYM AİS: 2020 Dikey Geçiş Sınav sonuçları açıklandı!

09 Ağustos 2020 tarihinde uygulanan Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı sonuçları açıklandı. Sınav sonuçlarını sorgulamak isteyen adaylar ÖSYM AİS üzerinden T.C kimlik numarası ve şifresiyle sonuçları görüntüleyebilir. İşte 2020 DGS sonuç sorgulama ekranı

 DGS sonuç sorgulama ÖSYM AİS: 2020 Dikey Geçiş Sınav sonuçları açıklandı!
DGS sonuç sorgulama ÖSYM AİS: 2020 Dikey Geçiş Sınav sonuçları açıklandı!
GİRİŞ 07.09.2020 13:34 GÜNCELLEME 07.09.2020 13:34

3 Ağustos tarihinde düzenlenen DGS sınav sonuçları açıklandı. Sonuçların  ardından adaylar üniversite ve bölüm tercihlerine  başlayacak. Önlisans eğitimlerindeki akademik ortalamaları ve  DGS sınav sonuçları hesaplanarak adayların başarı puanları  ortaya çıkacak. Peki DGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Sonuçlar açıklandığında adaylar ÖSYM sonuç bölümünden T.C kimlik numarası ve şifreleriyle Dikey Geçiş sonuçlarını sorgulayabilecek…

DGS SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI!

"09 Ağustos 2020 tarihinde uygulanan Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (2020-DGS) adaylarının cevap kâğıtlarının görüntüleri ve cevap kâğıtlarına yapmış oldukları işaretlemelerin optik okuyucular tarafından okunması sonucu elde edilen aday cevapları ve soruların doğru cevapları, sınava giren adayların sorulara verdikleri yanıtlarını ve değerlendirme sonuçlarını inceleyebilmeleri amacıyla ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden 07 Eylül 2020 tarihinde saat 13.15'ten itibaren 10 gün süreyle erişime açılmıştır."

 

2020 DGS SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ 

ÖN LİSANS BAŞARI PUANI

2020-DGS’ye başvuran adaylardan her biri için ön lisans öğrenimindeki akademik ortalama göz önünde tutularak bir Ön Lisans Başarı Puanı (ÖBP) hesaplanacaktır.
2020-DGS’ye başvuran adaylardan YÖKSİS’te akademik not ortalamaları bulunanların bu bilgileri elektronik ortamda YÖKSİS’ten alınarak ÖSYM arşivine aktarılacaktır. ÖBP’nin hesaplanmasında bu bilgiler kullanılacaktır. YÖKSİS kaynaklı bilgisinde eksiklik/düzeltme olan adayların kendi üniversitelerine başvurarak bu bilgilerinin düzeltilmesini sağlamaları gerekmektedir.

DGS TERCİH İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

Meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan başarılı öğrencilerin lisans programlarına yerleştirme işlemleri, ÖSYM tarafından yürütülecek. Adaylar sınav sonuçlarının ardından açıklanan kılavuza göre tercih yapacak. Hangi ön lisans programlarından mezun olacak/olan adayların hangi lisans programlarını tercih edebilecekleri ÖSYM tarafından yayınlanacak tablolara göre belirlenecek.

SAYISAL VE SÖZEL STANDART PUANLARIN HESAPLANMASI

Yetenek testinin sayısal ve sözel bölümleri için adayların testteki sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevaplar ayrı ayrı toplanacak, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar elde edilecektir. Adayların, sayısal ve sözel bölümlerin her birinden aldıkları ham puanların ortalaması ve standart sapması ayrı ayrı hesaplanarak adayların ham puanları, ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülecektir. Böylece adaylar için Sayısal Standart Puan ve Sözel Standart Puan hesaplanacaktır.

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti
Sahipsiz köpekten kaçarken düşen genç kızın ayağı kırıldı