AÖL kayıt yenileme ne zaman? MEB 2020 Açık Öğretim Lisesi kayıt ve sınav takvimi!

AÖL kayıt yenileme ne zaman? Milli Eğitim Bakanlığı Açık Öğretim Lisesinde öğrencilik durumu, silik, donuk ve aktif olarak öğrenciler AÖL kayıt yenileme tarihlerini araştırıyor. MEB 2020-2021 eğitim yılı AÖL kayıt takvimini açıkladı. Açık Lise 1. dönem sınav tarihleri belli oldu. Kayıt yenileme yapmayan adaylar sınavlara katılamayacak. İşte AÖL kayıt yenileme tarihleri....

AÖL kayıt yenileme ne zaman? MEB 2020 Açık Öğretim Lisesi kayıt ve sınav takvimi!
AÖL kayıt yenileme ne zaman? MEB 2020 Açık Öğretim Lisesi kayıt ve sınav takvimi!
GİRİŞ 21.09.2020 17:32 GÜNCELLEME 21.09.2020 17:32

AÖL kayıt yenileme işlemleri 31 Ağustos itibariyle başladı.  Açık Öğretim Lisesi örgün eğitime devam etme imkanı olmayan ve çalışan adaylara lise mezunu olma fırsatı tanıyor. Her yıl binlerce adayın mezun olduğu Açık Liselerde eğitimlerini sürdürmek isteyen adaylar AÖL kayıt yenileme tarihlerini merak ediyor. AÖL 2020-2021 1. dönem kayıt yenileme kılavuzu aöl.meb.gov.tr üzerinden yayımlandı. Kayıt yenilemek isteyen öğrencilerin kayıt yenileme sınav bedelini anlaşmalı banka hesaplarına yatıracak. Kayıt yenileme işlemi AÖL tarafından otomatik olarak gerçekleştirilecek. Peki AÖL kayıt yenileme (sınav ücreti) ne kadar? İşte Açık Öğretim Lisesi 2020-2021 eğitim yılı kayıt yenileme tarihleri…

 

 

AÖL KAYIT YENİLEME NE ZAMAN YAPILACAK?

 

 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan Açık Öğretim Lisesi kayıt kılavuzuna göre AÖL 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı 1.dönem kayıt yenileme başvuruları 31 Ağustos - 09 Ekim 2020 tarihleri arasında gerçekleşecek.

AÖL KAYIT YENİLEME NASIL YAPILIR?

Kayıt yenileme ücretini anlaşmalı bankalara yatıran öğrencilerin bir iş günü sonra kayıt yenilemeleri işlemleri sistem tarafından otomatik olarak yapılacak. Ancak bir işi geçtikten sonra kaydı yenilenmeyen adaylar kayıt yenilemelerini halk eğitimi merkezi müdürlüklerinden yaptırmaları gerektiği konusunda bilgilendirecektir.

2020-2021 AÖL KAYIT YENİLEME ÜCRETİ NE KADAR?

Açık Öğretim Lisesine kayıt yenileme yaptıracak öğrenciler, her yıl belirlenen kayıt
yenileme sınav ücretini ödemek zorundadır. 2020 yılında bir dönem için kayıt yenileme sınav ücret olarak 50 TL ve halk eğitim merkezi okul aile birliği hesabına; 5 TL olarak belirlenmiştir. (50 TL Açık Öğretim Lisesi Kayıt Yenileme Sınav Ücreti olarak anlaşmalı bankalara yatırılacak. 5 TL ise Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği banka hesabına veya makbuz karşılığında teslim edilecektir.)

AÖL KAYIT YENİLEME ÜCRETİ NASIL YATIRILIR?

Öğrenci adayı, T.C. Kimlik Numarası beyan ederek T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk
Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankasının bankamatiklerine (ATM) veya Türkiye Vakıflar
Bankası şubelerine giderek ya da ilgili bankaların internet bankacılıkları üzerinden “MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü” hesabına 50 TL ödeyecek ve dekontu muhafaza edecektir. Kayıt yenileme ücretini internet üzerinden yatırmak isteyen adaylar aşağıda bulunan adres üzerinden sınav ücretini yatırabilir.

AÖL KAYIT YENİLEME ÜCRETİNİ YATIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ

"Tahsilat esnasında adaylardan talep edilen telefon numarasının mümkün olduğunca adaya ait ve doğru olması zorunludur. Kayıt yenileme sınav ücretini anlaşmalı bankaların ATM’lerinde yatırılmaktadır. ATM’lerden yatıracağınız ücretin mutlaka Açık Öğretim Lisesi kayıt yenileme sınav ücreti olarak yatırıldığına dikkat ediniz."

MEB AÖL 2020-2021 İŞ TAKVİMİ AÇIKLANDI!

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum, 'eş başkan' görünümlü danışmanı yerden yere vurdu: İşine baksın!
Çanakkale Savaşında neler yaşandı?