Radikal nasıl yazılır? TDK Sözlüğüne göre radikal kelimesinin doğru yazılışı...

Radikal kelimesi, keskin ve net görüşlerin ifade edilmesi için kullanılan Fransızca kökenli bir kelimedir. Konuşma dilinde karıştırılarak anlamı dışında en çok kullanılan kelimeler arasında yer almaktadır. Peki radikal ne anlama gelir? TDK Sözlüğüne göre radikal kelimesi anlamı...

Radikal nasıl yazılır? TDK Sözlüğüne göre radikal kelimesinin doğru yazılışı...
Radikal nasıl yazılır? TDK Sözlüğüne göre radikal kelimesinin doğru yazılışı...
GİRİŞ 25.03.2022 12:04 GÜNCELLEME 25.03.2022 12:04

Radikal, köklü, kesin karar, kökten anlamına gelmektedir. Alınan kararların ve yapılan işlerin net ve açıklayıcı olmasını ifade etmek için kullanılmaktadır. Konuşma dilinde doğru telaffuz edilse de anlamının dışında en çok yanlık kullanılan kelimeler arasında yer almaktadır. TDK’nın sözlüğüne göre doğru yazılış şekli ‘radikal’ olarak belirlenmiştir. 

TDK Sözlüğüne göre pekçok nasıl yazılır? Pek çok mu pekçok mu?TDK Sözlüğüne göre pekçok nasıl yazılır? Pek çok mu pekçok mu?

Radikal Kelimesi Ne Demek?

Fransızca kökenli olan radikal, cümle içinde sıfat olarak yer almaktadır. Konuşma dilinde isimlerin önüne gelerek, ifade edilen sözcüklerin kesinliğine ve netliğine vurgu yapmak için kullanılmaktadır. Genellikle dini, siyasi ve toplumsal konuların vurgulanmasında radikal kelimesinden istifade edildiği görülmektedir. 

Radikal kelimesinin kökünden gelen radikalizm ise toplumsal değişim ve toplumsal normların değiştirilmesi anlamlarına gelmektedir. Radikalizm belli bir siyasi görüşü belirtmeksizin ‘aşırı’ olan her düşüncenin ifade edilmesi için kullanılmaktadır. Aşırı sağcı, aşırı dinci, aşırı solcu gibi kavramlar için ‘radikalzm’ kelimesine başvurulmaktadır. 

TDK Sözlüğüne göre birkaç nasıl yazılır? Birkaç kelimesi ayrı mı yazılır?TDK Sözlüğüne göre birkaç nasıl yazılır? Birkaç kelimesi ayrı mı yazılır?

Radikal Kelimesi Örnek Cümleleri

  • İki ayrı radikal görüşün bir araya gelmesiyle hararetli bir konuşma başladı.

  • Radikal bir karar alarak ayrı eve çıkmaya karar verdi.

  • Yapılan değişikliklere radikaller karşı çıktı.

  • Bu sıkıntılardan kurtulması için radikal bir kararla işi bırakması gerekecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hazar Denizi'nde güvenliği sağlamak için Türkiye ile temasa geçtiler!
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!