Üniversiteler açılacak mı? YÖK'ten son dakika açıklaması

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK), üniversitelerin açılması konusunda, “Sağlık Bakanlığının tavsiye kararının üniversitelere bildirilmesinden sonra bu konu tekrar gündeme gelmemiştir” açıklamasını yaptı.

Üniversiteler açılacak mı? YÖK'ten son dakika açıklaması
Üniversiteler açılacak mı? YÖK'ten son dakika açıklaması
GİRİŞ 28.09.2020 23:26 GÜNCELLEME 28.09.2020 23:31
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Üniversitelerin açılmasıyla ilgili sosyal medyada paylaşılan iddialarla ilgili YÖK'ten son dakika açıklaması geldi.

Yapılan açıklamada, ''Üniversitelerimiz 1 Ekim sonrası için akademik takvimlerini yüz yüze olacak şekilde hazırlayabilirler' şeklinde paylaşımlar yer almaktadır ve bazı gazeteci arkadaşlarımız bu açıklamanın doğruluğunu teyit etmek istemişlerdir. Başkan beyin bu türden bir açıklaması bulunmamaktadır.'' denildi.

YÖK'TEN YAPILAN AÇIKLAMA ŞU ŞEKİLDE;

YÖK’ten yapılan yazılı açıklamada, “'Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Yekta Saraç açıkladı: Covid-19 tedbirleri kapsamında üniversitelerimizin açılmasına karar verilmiştir. Üniversitelerimiz 1 Ekim sonrası için akademik takvimlerini yüz yüze olacak şekilde hazırlayabilirler' şeklinde paylaşımlar yer almaktadır ve bazı gazeteci arkadaşlarımız bu açıklamanın doğruluğunu teyit etmek istemişlerdir. Başkan beyin bu türden bir açıklaması bulunmamaktadır. Sağlık Bakanlığının tavsiye kararının üniversitelere bildirilmesinden sonra bu konu tekrar gündeme gelmemiştir” denildi.

 

 

YORUMLAR 11
  • Vanli 3 yıl önce Şikayet Et
    Herkes yapmayın etmeyin üniversiteleri açmayın diyor da zaten açılacak diye birşey söylenmiyor. Her zamanki sosyal medya trolleri milletle dalga geçiyor.
    Cevapla
  • F. APAYDIN 3 yıl önce Şikayet Et
    Üniversiteleri Sağlık Bakanlığımı yönetiyor. YÖK başkanı niçin net bir açıklama yapmıyor. Herkes topu birbirine atıyor.
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl ki daha önce aceleci davranıp erkenden yeni kontrollü sosyal hayata geçiş yaptık ve sonuçları felaket oldu. Yine benzerini yaşamayalım. Bu ortamda ilkokulların bile açılması büyük risk iken üniversitelerin açılması hiç iyi olmaz.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Üniversitelerin açılması ilkokulların açılmasına benzemez. Virüs etkisini artırmış iken kışta geliyor zaten üniversitelerin açılması felaketle sonuçlanabilir Allah muhafaza aceleye lüzum yok önce sağlık.
    Cevapla
  • emr 3 yıl önce Şikayet Et
    bu kulisle olacak işler değil bir vilayette olan üniversitelere onlarca farklı vilayetten insanlar geçiyor öğrenimleri için bu trafik ne demek biliyor musunuz en azından bir süre böyle devam etmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünyanın gözü bu görüşmede! Heniyye Türkiye'ye geliyor
Tesla'dan Türkiye'ye özel model: Fiyatı yarı yarıya düştü