DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? 2020 ÖSYM DGS tercih sonuçları tarihi!

DGS tercihleri bugün saat 23.59’a kadar devam edecek. 2 yıllık önlisans programlarından mezun olmuş veya mezun olma şartlarını yerine getirerek tercihte bulunmuş adaylar DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusunun yanıtını merak ediyor. 2019 yılında DGS yerleştirme sonuçları 1 hafta içerisinde açıklanmıştı. Peki 2020 DGS tercih sonuçları ne zaman, hangi tarihte açıklanır?

DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? 2020 ÖSYM DGS tercih sonuçları tarihi!
DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? 2020 ÖSYM DGS tercih sonuçları tarihi!
GİRİŞ 03.10.2020 17:39 GÜNCELLEME 03.10.2020 17:39

2 yıllık lisans eğitimlerini tamamlayan ve 4 yıllık programlara geçiş yapmak isteyen adaylar 25 Eylül- 2 Ekim tarihleri arasında DGS tercihlerini tamamladı. ÖSYM tarafından belirlenen takvime göre DGS tercihleri bugün sona erecek. Tercih maratonunu tamamlayan adaylar sonuçları ilan edilecek ÖSYM’den açıklama beklemeye başladı. 2019 yılında 21-28 Ağustos tarihinde yapılan tercihler 4 Eylül tarihinde sonuçlanmıştı. Tercih işlemleri bu akşam 23.59 süresine kadar devam edecek. Peki 2020 DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte Dikey Geçiş tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih…

 

2020 DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

DGS tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı henüz ÖSYM tarafından açıklanmadı. DGS tercih işlemleri 2 Ekim 23.59 tarihine kadar devam edecek. 2019 yılında 21-28 Ağustos tarihinde yapılan sonuçlar 7 gün içerisinde açıklanmıştı. Yakın zamanda DGS tercih sonuçlarının erişime açılması bekleniyor.

 

 


"Yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin internet sayfasında yayımlanacak, adaylara belge gönderilmeyecektir. İnternet sayfasında ilân edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. Yükseköğretim programlarına yerleşen adayların yerleştirme sonuçları (engel bilgileri de dâhil), Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına (YÖK) ÖSYM tarafından elektronik ortamda iletilecektir."

DGS YERLEŞTİRME İŞLEMİ NASIL YAPILACAK?

Yerleştirme işlemi, adayların 2020-DGS puanları, tercihleri ve yükseköğretim programlarının kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak bilgisayarla yapılacaktır.
Programlara yerleştirme işleminde puan en önemli rolü oynamaktadır. Örneğin T programını, aday A birinci tercihinde, aday B dördüncü tercihinde göstermiş olsun. Aday B’nin puanı aday A’dan yüksekse ve aday B ilk üç tercihine puanı yetmediği için yerleştirilmemiş ise T programına puanı daha yüksek olduğu için aday B yerleşecektir. 


Aynı programı tercih etmiş olan adayların 2020-DGS puanlarının eşit olması
durumunda, daha büyük ağırlıkla katılan standart puanı yüksek olana (eşit ağırlıklı 2020-DGS puanında sayısal standart puanı yüksek olan), eşitlik yine sürdüğü takdirde ilgili ÖBP yüksek olana öncelik verilecektir. Eşitlik yine sürdüğü takdirde söz konusu programı daha üst tercihinde gösterene, eşitlik yine de sürdüğü takdirde doğum tarihi günümüze daha yakın (yaşı küçük) olana öncelik verilecektir

ÖSYM DGS TERCİHLERİ İÇİN ADAYLARA UYARI YAPTI!

2020 DGS TERCİH NASIL YAPILIR?

DGS tercihleri 25 Eylül-02 Ekim 2020 tarihleri arasında yapılacak. Tercih işlemleri 02 Ekim 2020 tarihinde saat 23:59’da sona erecektir. Adaylar, tercihlerini bireysel olarak ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifrelerini kullanarak elektronik ortamda yapacaklardır.

Tercihlerin doğru olarak yapılabilmesi için önce Tablo-2’nin dikkatlice incelenmesi gerekmektedir. Bu tabloda, ön lisans programından mezun olunacak/olunan alan bulunarak hangi alanlardaki lisans programlarının tercih edilebileceği belirlenecektir. Bunun dışındaki alanlardan yapılacak tercihler geçersiz sayılacaktır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı