5 Ekim’de okullar açılıyor mu? MEB açıkladı: İlkokul, Ortaokul ve liselerin açılma tarihi!

Milli Eğitim Bakanlığı, Ziya Selçuk imzasıyla 81 ile yeni bir genelge gönderildi. Yayımlanan genelgeye göre Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri, Çok programlı Anadolu Liseleri, Mesleki Eğitim Merkezleri, Güzel Sanat Lisesi ve Spor Liseleri meslek.eba.gov.tr adresinde yayımlanan alan ve derslere göre yüz yüze eğitim verecek. Peki okullar ne zaman açılacak? İşte MEB’in yayınladığı son dakika genelge

5 Ekim’de okullar açılıyor mu? MEB açıkladı: İlkokul, Ortaokul ve liselerin açılma tarihi!
5 Ekim’de okullar açılıyor mu? MEB açıkladı: İlkokul, Ortaokul ve liselerin açılma tarihi!
GİRİŞ 02.10.2020 17:49 GÜNCELLEME 02.10.2020 17:49
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Mart ayından beri kapalı olan liselerde yüz yüze eğitime başlanılması öğrencileri ve velileri harekete geçirdi. Okullar ne zaman açılacak? sorusu tekrar araştırılmaya başlandı. 5 Ekim’de okula başlayacak sınıf öğrencileri okulların hangi şartlarda nasıl açılacağını merak ediyor. EBA’da yayınlanan alan ve dal derslerine yönelik uygulama ve kazanımlar yüz yüze eğitim ile verilecek.  Genelgeye göre dersler 30 dakika sürecek ve 10 dakika teneffüs yapılacak. Sınıflar gruplara ayrıştırılacak. Alan ve dal derslerinin uygulama kazanımları yüz yüze, bilişsel/teorik kazanımları ise uzaktan eğitim yoluyla verilecek. Peki İlkokul, Ortaokul ve diğer liseler ne zaman açılacak? İşte Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgenin detayları…

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen genelgeye göre Anadolu teknik programı öğrencilerinin işletmelerde mesleki eğitim ve staj uygulamalarının 28 Eylül'den itibaren başladığı anımsatıldı. Yazıya göre, 5 Ekim'den itibaren de mesleki ve teknik Anadolu liseleri, çok programlı Anadolu liseleri, mesleki eğitim merkezleri, güzel sanatlar liseleri ve spor liselerinin "meslek.eba.gov.tr" adresinde yayımlanan alan ve dal derslerine ait uygulama kazanımları, tüm sınıf seviyelerinde yüz yüze eğitimle verilecek.

OKULLARDA DERSLER NASIL İŞLENECEK?

Genelgeye göre, öğrencilerin okulda geçirdikleri ders içi/dışı saatlerde maske kullanımı, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına uymaları hususunda rehberlik ve yönlendirme yapılacak. Okul yöneticileri ve öğretmenlerce de takibi yapılarak okulda gerçekleştirilecek yüz yüze eğitim faaliyetleri hakkında öğrencilere "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu"na göre gerekli bilgilendirmeler yapılacak. Yüz yüze eğitimde öğrenciler gruplara ayrılarak her ders saati 30 dakika, teneffüsler 10 dakika ve öğle araları 45 dakika olarak uygulanacak. Alan ve dal derslerinin uygulama kazanımları yüz yüze, bilişsel/teorik kazanımları ise uzaktan eğitim yoluyla verilecek. Yüz yüze ve uzaktan eğitim ile verilen alan ve dal dersleri, süre, kazanım ve içerik açısından bir bütün olarak değerlendirilecek. Haftalık ders çizelgelerine göre yüz yüze ve uzaktan eğitime ayrılacak ders süreleri, alan zümre öğretmenlerince belirlenecek.

İLKOKUL VE ORTAOKULLAR AÇILACAK MI?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu sonrası yaptığı açıklamalarda yüz yüze eğitim ile ilgili detayları paylaştı. 2020-2021 eğitim yılıyla ilgili konuşan Koca 1. sınıflarla ilgili ciddi bir sorun yaşamadıklarının altını çizdi.  Bilim Kurulu’nun 2. sınıf, 8. sınıf ve 12. sınıf ile ilgili önerisi olduğunu ifade eden Koca Pazartesi günü düzenlenecek Kabine Toplantısını işaret ederek “ Karar aşamasına gelirse zaten açıklanmış olur.” dedi.

YORUMLAR 6
  • Nehir 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben. Nehir dilmaç 4. sınıfım. Lütfen. Açılsın!
    Cevapla
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    okullar açılırsa corana artacak
    Cevapla
  • frat 3 yıl önce Şikayet Et
    sıkıldık açın b okulları hadi
    Cevapla
  • ayşe 3 yıl önce Şikayet Et
    bence okullar açılmasın
    Cevapla
  • deniz 3 yıl önce Şikayet Et
    djdjdjdjdjdjdj çok iyiydi @ali
    Cevapla
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen karisma ayse bu isler sana dusmez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!