2020 AÖF kayıt yenileme nasıl yapılır? Açıköğretim İktisat İşletme ders seçimi kayıt otomasyonu

AÖF kayıt yenileme nasıl yapılacak? Anadolu Üniversitesi AÖF kayıt yenileme tarihlerini açıkladı. İktisat ve İşletme Fakültesi Açıköğretim kayıt yenileme işlemleri 5-16 Ekim 2020 tarihleri arasında internet üzerinden yapılacak. Kayıt yenileme işleminin ardından öğrencilerin banka ödeme bilgisi oluşturulacak. Peki AÖF kayıt yenileme ücreti ne kadar?

2020 AÖF kayıt yenileme nasıl yapılır? Açıköğretim İktisat İşletme ders seçimi kayıt otomasyonu
2020 AÖF kayıt yenileme nasıl yapılır? Açıköğretim İktisat İşletme ders seçimi kayıt otomasyonu
GİRİŞ 09.10.2020 17:23 GÜNCELLEME 09.10.2020 17:23

AÖF kayıt yenileme ne zaman, nasıl yapılacak? AÖF 2020-2021 eğitim yılı kayıt yenileme tarihleri belli oldu. İktisat ve İşletme Açıköğretim Fakültesi kayıtlarını yenilemek isteyen adaylar 45 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde ders seçimi yapacak. Ders seçimi yapmayan adayların banka ödeme bilgileri oluşmayacak. Adaylar kayıtlarını 16 Ekim 2020 tarihine kadar yenileyebilecek. Peki AÖF kayıt yenileme nasıl yapılır? Güz dönemi  AÖF kayıt yenileme ücretleri öğrencilerin seçtikleri ders ve kredi sayısına göre değişkenlik göstermektedir. İşte AÖF kayıt yenileme ekranı...

AÖF KAYIT YENİLEME NE ZAMAN?

Açıköğretim Fakültesi İktisat ve İşletme kayıt yenileme işlemleri 5 Ekim Pazartesi günü başlayacak ve 16 Ekim 2020 Cuma günü saat 23.30’a kadar devam edecek. Kayıt yenileme işlemi yapan adaylar öğrenci otomasyonu bağlantısından kayıtlarının yenilenip yenilenmediğini kayıt takvimi içerisinde mutlaka kontrol etmelidirler.

 

 

AÖF KAYIT YENİLEME NASIL YAPILACAK?

AÖF kayıt yenileme işlemi, ders seçimi (Ekle-Sil) ve kayıt yenileme ücretinin ödenmesiyle yapılacak. Kayıt yeniletecek İşletme ve İktisat Fakültesi öğrencileri 45 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde ders seçimi yapacak. Ders seçimi otomasyonu üzerinden adaylar öğrenci şifresi ve e-devlet şifreleriyle kayıtlarını gerçekleştirebilecek.  İşe adım adım kayıt rehberi;

1- AÖF DERS SEÇİMİ

2- AÖF KAYIT YENİLEME ÜCRETİNİ ÖDEME

3- AÖF KAYIT OTOMASYONUNDAN KAYIT KONTROL ETME

4- DERS KİTAPLARINI E-KAMPÜSTE GÖRÜNTÜLEME

16 Ekim 2020 tarihinden sonra mazeret kabul edilmeyecek ve Güz Dönemi kayıt yenileme işlemi yapılmayacaktır. Güz Dönemi kayıt yenileme süresi uzatılmayacaktır. Belirtilen tarihler arasında her ne sebeple olursa olsun, Dönem Öğretim Gideri, Dönem Öğrenim Ücreti ve Dönem Öğrenci Katkı Payı ödemelerini yapmayan öğrenciler, 2020-2021 Öğretim Yılı Güz Dönemi kayıt yenileme hakkını kaybeder. Kaydı yenilenen öğrenci, kayıt yenileme tarihleri içinde, ödediği dönem öğretim gideri tutarının altında olmamak şartıyla seçtiği dersi silip yerine başka bir ders seçebilir veya yeni ders ekleyebilir.

2020 AÖF KAYIT YENİLEME ÜCRETİ NE KADAR?

AÖF kayıt yenileme ücreti öğrencilerin güz dönemi için seçtiği ders ve kredi sayısına göre değişiklik göstermektedir. Ödeme bilgileri ders seçimi sayfasında veya bu işlem sonucu dökümü alınan Kayıt Yenileme Bilgi Dökümü Sayfasında yer alacaktır. Ders seçimi işlemini yapan öğrenciler 2020-2021 Öğretim Yılı Güz Dönemi Dönem Öğretim Gideri, Dönem Öğrenim Ücreti ve Dönem Öğrenci Katkı Payı ödemelerini yukarıda belirtilen tarihler arasında; Kredi Kartı/Banka Kartıyla, Ziraat Bankası ATM'lerinden (kartlı veya kartsız), Mobil Bankacılık veya İnternet Bankacılığından gerçekleştirebilir.

AÖF 2020-2021 SINAV TAKVİMİ DUYURULDU!

Güz Dönemi Ara Sınavı: 12-13 Aralık 2020

Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı: 16-17 Ocak 2021

Bahar Dönemi Ara Sınavı: 10-11 Nisan 2021

Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı: 29-30 Mayıs 2021

Yaz Okulu Sınavı: 08 Ağustos 2020

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Adalet Bakanı Tunç'tan son dakika parti kapatma açıklaması
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı