KPSS 60,65,70 ve 75 puanla memur olunur mu? 2020 KPSS baraj puanı kaç?

KPSS lisans sınavı sonuçları bu sabah ÖSYM tarafından açıklandı. KPSS puan türlerinden aldıkları puanları görüntüleyen adaylar kaç puanla hangi kadroya yerleşebileceğini araştırıyor. Peki KPSS 60,65, 70,75 puanla memur olunur mu? İşte devlet kadrolarında çalışmak isteyen adaylar için 2020 KPSS lisans baraj puanları…

KPSS 60,65,70 ve 75 puanla memur olunur mu? 2020 KPSS baraj puanı kaç?
KPSS 60,65,70 ve 75 puanla memur olunur mu? 2020 KPSS baraj puanı kaç?
GİRİŞ 24.10.2020 10:19 GÜNCELLEME 24.10.2020 10:19

KPSS sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar aldıkları puanlarla hangi kurum kadrolarında işe girebileceklerini araştırmaya başladı. Memur olabilmek için tercihte bulunan adaylar puan sıralamasına göre en yüksekten en aşağıya doğru sıralanmaktadır. Kamu Personeli Seçme sınavında belirlenen bir baraj yoktur. Ancak yapılan alımlarda kurumlar genellikle 65-70 puanın altında alım çok sınırlı bir şekilde yaparlar. Tercih işlemlerinden önce adayların ÖSYM tarafından yayımlanacak kılavuzu detaylı bir şekilde inceleyip karar vermesinde büyük önem vardır.  Devlet kadrolarına alım ilanları KPSS sonuçlarının açıklanması ve kılavuzun yayınlanması ile başlayacak. Peki KPSS 60, 65,70 ve 75 puanla memur olunur mu? İşte KPSS tercih detayları…

KPSS puan türüyle alım yapan kurumlar: KPSS P1, P2, P3 puanı hangi kadrolar alım yapacak?

 

MEMUR OLMAK İÇİN KAÇ PUAN ALMAK GEREKLİ? 

ÖSYM tarafından yayınlanacak tercih kılavuzunun ardından alımlarla ilgili detaylar belli olacak. Merkezi yerleştirmelerde herhangi bir baraj puanı bulunmuyor ama kurumlar alımlarda genellikle 70 puan altına düşmüyorlar. Atamalar ve tercihlerle ilgili değişken bir yapı olmakta birlikte yüksek puan alan adaylar atanamazken diğer kriterlere göre daha düşük puana sahip bir adayda atanabiliyor.

 

 

KPSS LİSANS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

2020 yılında KPSS 50,55, 60, 70,75 ve diğer puanla memur alımı yapılacak. Kamu kurumlarının belirleyeceği şartlar doğrultusunda ÖSYM tercih kılavuzuna göre memur alımı yapılacak. Her dönem memur alım koşulları şartlara ve kriterlere göre değişiklik gösterebilir. KPSS tercihleri ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden yapılacak tercih kılavuzu açıklamasıyla başlayacak. 

BAŞVURU YAPMAK İÇİN HANGİ ŞARTLAR ARANIYOR?

Bu sınav sonucuna göre kamu kurum ve kuruluşlarının personel alımlarına başvuracak adayların aşağıdaki genel şartlara sahip olmaları gerekmektedir.

a) Türk vatandaşı olmak.

b) 18 yaşını tamamlamış olmak.

c) Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

d) Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

e) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinin 6’ncı fıkrasında belirtilen askerlik şartını taşımak.

f) Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak. (Hangi görevin devamlı yapılmasına, hangi akıl hastalığının engel olacağına resmî sağlık kurullarından alınan raporların incelenmesi suretiyle ilgili kurumlar tarafından karar verilecektir.)

g) Tercih edilecek kadrolar için aranan diğer başvuru şartlarını taşımak.

B GRUBU KADROLAR İÇİN TERCİH ALINMASI!

Lisans, ön lisans ve ortaöğretim mezunları için yapılacak olan KPSS sonuçlarının açıklanmasından sonra B Grubu Kadrolar için ÖSYM tarafından Tercih Kılavuzu hazırlanacaktır. Bu Kılavuzda kamu kurum ve kuruluşlarına ait B Grubu Kadrolar, kadro sayıları ve koşulları yer alacaktır. Adaylar, Tercih Kılavuzunda yer alacak yönteme göre tercihlerini İnternet aracılığıyla yapacaklardır. Tercihlerin hangi tarihlerde ve nasıl yapılacağı ÖSYM’nin internet adresinden adaylara duyurulacaktır. 

Sınavdan sonra yapılan ilk yerleştirmede adaylardan yerleştirme ücreti alınmaz. Ancak, bu sınav sonucuna bağlı daha sonra Merkezimiz tarafından yapılacak tüm yerleştirme işlemlerinde adaydan yerleştirme ücreti alınır.

B GRUBU KADROLARA YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

Adaylar, ÖSYM tarafından B Grubu Kadrolara; puanları, tercihleri ve kadro sayıları göz önünde tutulmak suretiyle yerleştirilecektir. Yerleştirme işlemleri ile ilgili esaslar Tercih Kılavuzunda yer alacaktır. Yerleştirme işlemlerinde aynı puanı alan adaylar arasından diploma tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması hâlinde yaşı büyük olana öncelik tanınacaktır.

Yerleştirmede adayların ÖSYM'ye internet yoluyla gönderdiği bilgiler esas alınacaktır. Yerleştirme sonuçları ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına, adaylara ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğüne internet yoluyla, elektronik ortamda bildirilecektir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı