2020 KPSS sonuç öğren | Genel Kültür Genel Yetenek, Eğitim Bilimleri Alan Bilgisi ve ÖABT!

Devlet kadrolarında çalışmak isteyen binlerce üniversite mezunu adayın beklediği KPSS lisans sınav sonuçları açıklandı. Eylül ayında düzenlenen KPSS Genel Kültür- Genel Yetenek, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi ve Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınav sonuçlarını osym.sonuc.gov.tr adresinden T.C kimlik numarası ve şifreyle öğrenebilirsiniz. İşte 2020 KPSS sınav sonuç sorgulama ekranı!

2020 KPSS sonuç öğren | Genel Kültür Genel Yetenek, Eğitim Bilimleri Alan Bilgisi ve ÖABT!
2020 KPSS sonuç öğren | Genel Kültür Genel Yetenek, Eğitim Bilimleri Alan Bilgisi ve ÖABT!
GİRİŞ 22.10.2020 10:11 GÜNCELLEME 22.10.2020 10:11

Aldıkları lisans eğitimini kamu kurumlarında değerlendirmek isteyen binlerce aday KPSS lisans sonuçlarının açıklanmasını bekliyordu. ÖSYM sabah erken saatlerde KPSS sonuçlarını adayların erişimine açtı. KPSS sonuçları için belge basılmayacak ve adayların adreslerine sonuçlar göndermeyecek. Sonuç görüntüleme kısmında ise Kamu Personeli Seçme sınavında testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayılarıyla KPSS puan türlerinden elde edilen puanlar yer alacak. İşte KPSS Genel Kültür- Genel Yetenek, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi ve ÖABT sınav sonuçları sorgulama sayfası…

 

KPSS LİSANS SONUÇLARI AÇIKLANDI!

“06 Eylül 2020 tarihinde uygulanan 2020-KPSS Lisans (Genel Yetenek-Genel Kültür/Eğitim Bilimleri), 12-13 Eylül 2020 tarihlerinde uygulanan 2020-KPSS Lisans (Alan Bilgisi) ve 20 Eylül 2020 tarihinde uygulanan 2020-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavlarına ait değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.” 

 

2020 KPSS LİSANS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

KPSS LİSANS SINAVINDA İPTAL EDİLEN SORULAR!

“2020-KPSS Lisans (Genel Yetenek-Genel Kültür/Eğitim Bilimleri), 2020-KPSS Lisans (Alan Bilgisi) ve 2020-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT)  sınavlarına ait madde analizleri incelenmiş, cevap anahtarlarının kontrolleri yapılmış ve itirazlar bilimsel açıdan değerlendirilmiş olup; 13 Eylül 2020 tarihinde uygulanan 2020-KPSS Lisans Alan Bilgisi Sınavı 3. oturumunda yer alan İstatistik Testi Temel Soru Kitapçığındaki 12 numaralı sorunun "E" olarak girilmiş doğru cevabının "C" olarak düzeltilmesine, 20 Eylül 2020 tarihinde uygulanan 2020-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji Öğretmenliği Testi Temel Soru Kitapçığındaki 28 numaralı sorunun “D” olarak girilmiş doğru cevabın “C” olarak düzeltilmesine, ayrıca Beden Eğitimi Öğretmenliği Testi Temel Soru Kitapçığındaki 55 numaralı, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Testi Temel Soru Kitapçığındaki 74 numaralı ve Okul Öncesi Öğretmenliği Testi Temel Soru Kitapçığındaki 52 numaralı soruların iptal edilerek değerlendirme dışı bırakılmasına karar verilmiştir.”

ÖSYM BAŞKANI SOSYAL MEDYA HESABINDAN DUYURDU!

ÖSYM Başkanı Halis Aygün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada 2020-KPSS lisans sonuçlarının açıklandığını duyurdu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: İstanbul dahil 45 il için sarı kodlu uyarı! Şiddetli olacak
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı