Milli Eğitim Bakanı Selçuk 'Bu artık rica değil' diyerek yüz yüze eğitimle ilgili konuştu

Son dakika haberleri: Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitimde katılımın yüksek olmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, "Yüzde 80'lere yakın bir katılım var. Bu katılımı bizim beklentimizin üstünde olduğunu söyleyebilirim." dedi. Selçuk ayrıca, maske konusunda problem çıkaranlara da bu kez farklı tondan seslendi.

GİRİŞ 22.10.2020 15:16 GÜNCELLEME 22.10.2020 15:22
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

Son dakika haberleri: Milli Eğitim Bakanı Selçuk, okuduğu ilkokul olan Gölbaşı Emirler İlkokulu'nda düzenlenen "Birleştirilmiş Sınıflarda Görev Yapan Öğretmenlerin Mesleki Gelişim Programı"nın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Emirler İlkokulu'na 5 yaşında başladığını anlatan Selçuk, Sabancı Vakfı iş birliğinde başlattıkları projenin de köy okullarında görev yapan ve okuyan öğrencileri desteklemek için hayata geçirildiğini ifade etti. 

"BU ARTIK BİR RİCA DEĞİL"

 

 

İnanmakta çok zorlansam da "maske takılmaması, maskenin kalkması" için bize yazan insanlar olduğunu görünce gerçekten üzülüyorum. Bu artık bir rica değil, çocuklarımızın geleceği için bize yardımcı olmalısınız.
 

Yaklaşık 7 bin öğretmenle asgari 56 saat süren bir eğitim yaptıklarını, programın kitaplarının hazırlandığını aktaran Selçuk, "Bunu da benim okuduğum köy okulunda yapmayı özellikle istedik. Öğretmenlerimizle yaptığım temas sonucunda gerçekten çok yararlı bir çalışma olduğunu gördük. Benim kendi okuduğum okula dönüşüm ve bir köy okulunda okumam dolayısıyla bütün köy okullarını ilkokullar ve ortaokullar dahil olmak üzere 5 tam gün eğitim, öğretime açtık. Eğer İl Hıfzıssıhha Kurullarının özel bir sınırlaması olmazsa bütün okullarımızı eğitim öğretime açtık. Onun için de köy okullarındaki çocuklarımızın herhangi bir eksiği kalmaması noktasında her türlü tedbiri almaya devam ediyoruz." diye konuştu. 

"OKUL DAHA KONTROLLÜ BİR ORTAMDIR"

Yüz yüze eğitime geçişte üçüncü aşamada 5'inci ve 9'uncu sınıfların okullara başlamasına ilişkin bir soru üzerine Selçuk, "5 ve 9'uncu sınıflar pedagojik olarak belirli bir öğretim kademesinden, yani ilkokul ve ortaokuldan bir üst kademeye geçişteki ilk senedir. Henüz yeni öğretmenlerle tanışma, yeni bir müfredatla karşılaşma aşamasındalar. Onların erken başlaması çok önemliydi." değerlendirmesinde bulundu. 

Eğitim ve öğretim yılının uzun bir dönem, bir maraton koşu olduğunu vurgulayan Selçuk, şunları kaydetti:

"KADEME KADEME AÇACAĞIZ"

"Aşama aşama, salgının seyrine bağlı olarak sınıfları kademe kademe açacağız. Bunu da çok büyük bir kontrol içinde yapıyoruz. Birçok ülkede olduğu gibi bütün sınıfları her gün açmak ve maskesiz bir şekilde açmak şeklinde bir tercih değil de belirli sınıfları ve yaşları istatistiklere bakarak, bilim insanlarının ortaya koyduğu kanıtlara bakarak, aşama aşama, kontrollü bir şekilde açmayı tercih ettik. Bu da devam ediyor.

Bizi en çok mutlu eden okula devam eden çocuklarımızın kendilerinde ve ailelerinde bir artış olmadığı gibi bir azalmanın söz konusu oluyor olması da bizi ayrıca mutlu ediyor. Okul daha kontrollü bir ortamdır. Tatil yerinden, sokaktan, çarşı pazardan çok daha kontrollü bir yerdir. Bundan dolayı da bilimsel verilere dayalı ortaya koyduğumuz görüşün gerçekleşmesi bizi ayrıca memnun etti. Yüzde 80'lere yakın bir katılım var. Bu katılımın bizim beklentimizin üstünde olduğunu söyleyebilirim. Genel olarak tüm kademelerde yüzde 70'in üstünde bir katılım var. Ama bazılarında yüzde 90'lara varıyor, bazılarındaysa yüzde 75'lerde kalıyor. Genel olarak yüzde 80'lerde bir katılım var."

Selçuk, 5'inci ve 9'uncu sınıfların usul ve esaslarının da diğer sınıflarla benzer olacağını vurgulayarak yarın bu konuda bir tebliğ yayınlanacağını ve hangi sınıfta hangi derslerin, kaçar saat olacağına ilişkin daha ayrıntılı bilgilerin paylaşılacağını sözlerine ekledi.

YORUMLAR 56
  • m.a 3 yıl önce Şikayet Et
    1. sınıflar ilk başlarda iyiydi ancak artık dikkat edilmiyor. öğretmenlerde ugrasmiyor. yol yakınken almak lazım okuldan.
    Cevapla
  • Geylani Çavuş 3 yıl önce Şikayet Et
    Gönderme kardeşim nett
    Cevapla
  • Geylani Çavuş 3 yıl önce Şikayet Et
    Gönderme kardeşim nett
    Cevapla
  • Veli 3 yıl önce Şikayet Et
    Dışarıda her yer açık bir okul kapalı yorumu akıldan uzak bir yorum. Okul dediğiniz yerde aynı kişiler saatlerce bir arada olacaklar. Daha dün benim çocuğumun sınıfındaki veli evine çocuğunun tüm arkadaşlarını çağırıp doğum günü kutlamış. Şimdi maskesiz o çocuklar okulda çocuğumla aynı ortamda saatler geçirecekler. Çocuk 4. katta. Aşağı inene kadar zil çalıyor. Mecbur sınıftan çıkamıyorlar kolay kolay. Okul bahçeleri ve önü ana babalardan geçilmiyor. Ben çocuğumu bugüne kadar elimden geldiğince korudum. Ama bundan sonrası için endişeliyim. Göndermezsem öğretmen sürekli arıyor getirin diye. Okulda da sınıflar ikiye bölündüğü için 4 günde işlenen konuların ancak yarısı işleniyor.
    Cevapla
  • samses 3 yıl önce Şikayet Et
    çocukları dert etmeyin. ülkemizde çocuk ölümü yok gibi. hasta da yok gibi . mesele kronik hastalarda. onlar yakalanırsa dert edinin.
    Cevapla
  • Fuat 3 yıl önce Şikayet Et
    Okullarin hepsi siniflar dahil acilmali. Ilkokullar nasil 5 gun gidiyorsa diger siniflarda acilmali.
    Cevapla
  • Yok 3 yıl önce Şikayet Et
    İşine bak para canlısı
    Cevapla
  • Coşkun 3 yıl önce Şikayet Et
    Çocuklarınızı okula göndermeyin .
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım yatılı fen Lisesi velisi olarak yatılı kalacak olan öğrencilerin 14 gün sonra seyreltilmiş sınıf oluşturmadan devam edilemez mi uzun müddet öğrencilerin evlerine gitmeden eğitime pansiyon kalarak devam edilemez mi Tabi ki yatılı ve yaptınız olanları ayırarak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı