2020 KPSS sonuçları açıklanıyor: ÖSYM açıkladı: Lisans mezunu memur adayları için duyuru geldi!

Eylül ayında düzenlenen KPSS lisans sınavına katılan adaylar sonuçlar için yapılacak açıklamayı bekliyor. KPSS Genel Kültür- Genel Yetenek, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi Sınavı ve ÖABT sınav sonuçlarına göre adaylar devlet kadrolarında tercih edebilecekleri yerleri araştırıyor. ÖSYM 2020 sınav sonuçları duyurusu yayınladı. Peki KPSS lisans sonuçları ne zaman açıklanır?

2020 KPSS sonuçları açıklanıyor: ÖSYM açıkladı: Lisans mezunu memur adayları için duyuru geldi!
2020 KPSS sonuçları açıklanıyor: ÖSYM açıkladı: Lisans mezunu memur adayları için duyuru geldi!
GİRİŞ 21.10.2020 17:52 GÜNCELLEME 21.10.2020 17:52

Devlet dairelerinde çalışmak isteyen bir milyonunun üzerinde üniversite mezunu aday Kamu Personeli Seçme Sınavına katılım gösterdi. Eylül ayı içerisinde gerçekleşen KPSS sınav maratonunun ardından gözler sınav sonuçları için yapılacak açıklamaya kilitlendi. ÖSYM pandemi sebebiyle 2020 sınav takviminde değişikliğe gitmiş ve KPSS sınav tarihleri ertelenmişti. KPSS Lisans Genel Kültür- Genel Yetenek Sınavı 6 Eylül’de KPSS Alan Bilgisi Sınavı 12-13 Eylül’de KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavı ise 20 Eylül tarihinde gerçekleştirildi. Bu yıl yapılan merkezi sınavların sonuçları belirtilen takvimden daha erken açıklandı. ÖSYM KPSS lisans sınavıyla ilgili duyuru yayımladı. Peki KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak?

 

 

KPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM tarafından yapılan duyuruya göre  KPSS lisans oturumları sonuçları 22 Ekim tarihinde adayların erişimine açılacak. Adaylar sınav sonuçlarını T.C kimlik numarası ve şifreleri ile sonuc.osym.gov.tr adresinden veya aşağıda bulunan linkten öğrenebilir.

 

 

2020 KPSS LİSANS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Sınav sonuçları için belge basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek. KPSS sonuç sayfasında adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puan türünden aldıkları puanlar yer alacak. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

KPSS LİSANS DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILIR?

KPSS lisans oturumlarında sınavda yer alan her test kendi içinde değerlendirmeye tabi tutulacaktır. Örneğin Genel Yetenek oturumunda doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak, teste ait ham puan bulunacak ve bu puanların ortalama ile standart sapmaları göz önünde bulundurularak standart puanlar hesaplanacak. Bir testte, en az 1 ham puanı (net) bulunmayan adaylar bu test için yapılacak hesaplamalara alınmayacaklar ve bu adaylara bu test için standart puan hesaplanmayacaktır.

Tablo-1’deki testlerden elde edilen standart puanlar ağırlıklandırılarak hesaplanacak olan KPSS puan türleri Tablo2’de gösterilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşları bu puan türleri arasından seçecekleri KPSS puanlarını kullanacaklardır. Tablo-2’de gösterilen ağırlıklara göre, testlerden ve YDS puanlarından elde edilen standart puanlar kullanılarak ağırlıklı standart puanlar (ASP) hesaplanacaktır. Bir aday için herhangi bir ASP’nin hesaplanabilmesi için bu adayın söz konusu ASP’nin hesaplanmasında kullanılan standart puanların tümünün olması gerekir.

A VE B GRUBU KADROLAR NERELERDE ÇALIŞABİLİR?

a) A Grubu Kadrolar; Bakanlıklar, bunların başkanlık ve bağımsız genel müdürlük düzeyindeki bağlı ve ilgili kuruluşları ile bağlı ortaklıklarındaki, özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevler ile il özel idareleri ve belediyelerin teftiş kurullarına,

b) B Grubu Kadrolar; kadroları 2 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin eki listelerde yer alan, genel ve katma bütçeli kurumlarla bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar, kanunlar ile kurulan fonlar ve kefalet sandıkları, il özel idareleri ve belediyeler, il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar ve diğer kamu kurum ve
kuruluşlarında yukarıda (a) bendinde belirtilmiş olan meslekler dışında, ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atama yapılacak kadro ve görevlere atanacaklar içindir

B GRUBU KADROLARA YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

Lisans, ön lisans ve ortaöğretim mezunları için yapılacak olan KPSS sonuçlarının açıklanmasından sonra B Grubu Kadrolar için ÖSYM tarafından Tercih Kılavuzu hazırlanacaktır. Bu Kılavuzda kamu kurum ve kuruluşlarına ait B Grubu Kadrolar, kadro sayıları ve koşulları yer alacaktır. Adaylar, Tercih Kılavuzunda yer alacak yönteme göre tercihlerini İnternet aracılığıyla yapacaklardır. Tercihlerin hangi tarihlerde ve nasıl yapılacağı ÖSYM’nin internet adresinden adaylara duyurulacaktır.
Sınavdan sonra yapılan ilk yerleştirmede adaylardan yerleştirme ücreti alınmaz. Ancak, bu sınav sonucuna bağlı daha sonra Merkezimiz tarafından yapılacak tüm yerleştirme işlemlerinde adaydan yerleştirme ücreti alınır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!