VGM 2020 burs sonuçları açıklandı mı? VGM Yükseköğrenim ve Ortaöğrenim burs sonucu!

VGM tarafından Ortaöğrenim, İlkokul, Ortaokul ve Lise öğrencilerine yönelik verilen burs yardımının başvuruları 15 Ekim’de sona ermişti. Geçtiğimiz hafta içerisinde ise Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim burs başvuruları sona erdi. VGM burs başvuru sonuçlarıyla ilgili duyuru yayınladı. Peki 2020 VGM burs sonuçları ne zaman açıklanacak?

VGM 2020 burs sonuçları açıklandı mı? VGM Yükseköğrenim ve Ortaöğrenim burs sonucu!
VGM 2020 burs sonuçları açıklandı mı? VGM Yükseköğrenim ve Ortaöğrenim burs sonucu!
GİRİŞ 06.11.2020 17:36 GÜNCELLEME 06.11.2020 17:36
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Yeni eğitim dönemi öncesinde önlisans, lisans ve Ortaöğrenim kademeleri öğrencilerine burs fırsatı tanıyan Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) burs başvuruları tamamlandı. Başvuru yapan adaylar sonuçların açıklanacağı tarihi heyecanlı bir şekilde bekliyor. 2020-2021 eğitim döneminde burs almaya hak kazanan İlkokul, Ortaokul ve Lise öğrencilerine 9 ay boyunca 75 TL ödeme yapılırken üniversite öğrencilerine 1 eğitim döneminde toplam 8 ay 300 TL ödeme yapılacak. VGM burs sonuçları için yeni bir duyuru yayımlandı. Peki VGM burs sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte Vakıflar Genel Müdürlüğü ortaöğrenim ve yükseköğrenim burs sonuçları detayları..

Üniversiteler bahar yarıyılında açılacak mı? 2020 YÖK ikinci dönem yüz yüze eğitime geçiyor mu?

.VGM BURS BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Vakıflar Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada 2020-2021 eğitim yılı burs başvurularının sona erdiği hatırlatıldı. Ortaöğrenim eğitim yardımı başvuru değerlendirmeleri devam ettiği vurgulanırken Yükseköğrenim (üniversite) burs başvurularıyla ilgili “ Yükseköğrenim burs başvurularının değerlendirme işlemlerine T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü burs başvuru sonuçları açıklandıktan sonra başlanacaktır.” ifadesine yer verildi.

 

 

VGM BURS BAŞVURU SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLİR?

Burs başvuru sonuçları kurumun internet sitesi üzerinden açıklanacak olup konu ile ilgili tüm duyular yine VGM'nin internet sitesi üzerinden paylaşılacak.

Burs almaya hak kazanan öğrencilere yapılacak işlemler ile ilgili olarak Bölge Müdürlüklerince bilgilendirmeler yapılacaktır.

2020 VGM BURS SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

VGM BURS BAŞVURULARI NASIL DEĞERLENDİRİLİYOR?

Ortaöğrenim burslarında başvuruların Vakıflar Yönetmeliği’nin EK16 değerlendirme cetveline göre puanlanması sonunda sıralama yüksek puandan düşük puana göre yapılır. Başvuru puanı eşit olan öğrencilerden sınıfı küçük olan öğrenciler, yine eşitlik olması halinde yaşı küçük olan öğrenciler, yine eşitlik olması halinde ise başvuru zamanı önce olan öğrenciler sıralamada önde yer alır.

Yükseköğrenim burslarında başvuruların Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliğinin EK2 değerlendirme cetveline göre puanlanması sonunda sıralama yüksek puandan düşük puana göre yapılır. Başvuru puanı eşit olan öğrencilerden sınıfı küçük olan öğrenciler, yine eşitlik olması halinde yaşı küçük olan öğrenciler, yine eşitlik olması halinde ise başvuru zamanı önce olan öğrenciler sıralamada önde yer alır.

Başvuru yapan öğrenci, başvuru süreleri içerisinde başvuru beyanını değiştirmiş ise puanı eşit olan başvuruların sıralanmasında dikkate alınan başvuru zamanı, başvurusunu en son değiştirdiği zamandır.

BURS ÖDEMELERİ ÖĞRENCİLERE NASIL YAPILIR?

Burs almaya hak kazanan öğrencilere bursları okullarının bulunduğu ilin bağlı olduğu Vakıflar Bölge Müdürlüğünce ödenir. Burs almaya hak kazanan öğrenciler ilgili Vakıflar Böle Müdürlüğüne gerekli evraklar ile öğrenci adına açılmış banka hesap numaralarını belirtir banka dekontunu iletmelidirler.

Burs almaya hak kazanan öğrencilere bursları, burs ödeme aylarında her ayın 10’una kadar banka hesaplarına ilgili Bölge Müdürlüğü tarafından yatırılır. Vakıflar Genel Müdürlüğüne bağlı 25 Vakıflar Bölge Müdürlüğünün iletişim bilgilerine www.vgm.gov.tr adresinden erişilebilir.

YORUMLAR 2
  • Nazlı arslan 3 yıl önce Şikayet Et
    Vgm. Burs için İnternet üzeri kayıt yaptm ne zaman haber gkck yada nasıl bize bildirim olacak
    Cevapla
  • Pervin 3 yıl önce Şikayet Et
    Ocakta belli olacak galiba cnm
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor