2020 DGS ek tercih nasıl yapılır? DGS ile geçiş yapılacak Lisans programları taban puanları!

ÖSYM DGS 2020 ek tercih kılavuzunu yayına aldı. İki yıllık üniversite eğitimlerini dört yıla tamamlamak isteyen adaylar DGS ek tercih tarihlerini merak ediyor. Dikey Geçiş ek tercihler 5-11 Kasım tarihleri arasında Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden T.C kimlik numarası ve aday şifresiyle gerçekleştirilecek. Kılavuz ile birlikte önlisans mezuniyet alanlarına göre geçiş yapılacak 4 yıllık bölümler belli oldu.

2020 DGS ek tercih nasıl yapılır? DGS ile geçiş yapılacak Lisans programları taban puanları!
2020 DGS ek tercih nasıl yapılır? DGS ile geçiş yapılacak Lisans programları taban puanları!
GİRİŞ 06.11.2020 17:38 GÜNCELLEME 06.11.2020 17:38

DGS ek tercih yapmaya hazırlanan binlerce önlisans mezunu aday için beklenen gün geldi. ÖSYM bu sabah erken saatlerde Dikey Geçiş (DGS) ek tercih kılavuzunu yayımladı. 2 yıllık eğitimlerini 4 yıllık lisans programlarına tamamlamak isteyen adaylar için tercih maratonu bugün itibariyle başladı. Adaylar tercih işlemlerini ÖSYM AİS üzerinden T.C kimlik numaraları ve şifreleriyle gerçekleştirebilecek. Tercihlerini belirlemeden  önce adayların  tercih etmek istedikleri programların koşullarını ve ayrıntılı bilgilerini ilgili üniversitenin internet sayfasından kontrol etmeleri gerekiyor. Yayınlanan kılavuzda önlisans mezuniyet alanlarına göre DGS ile geçiş yapılabilecek Lisans programları yer alıyor. Peki 2020 DGS ek tercih nasıl yapılır? İşte tercih dönemi öncesinde bilmeniz gereken bilgiler…

 

 

2020 DGS EK YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

 

 

2020-DGS Ek Yerleştirme tercihleri 5-11 Kasım 2020 tarihleri arasında alınacaktır. Tercihler aday tarafından, bireysel olarak internet aracılığıyla, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri kullanılarak elektronik ortamda yapılacaktır. Posta ile Merkezimize gönderilen veya elden verilen tercihler işleme alınmayacak ve cevaplandırılmayacaktır.

2020 DGS EK YERLEŞTİRME YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

DGS EK YERLEŞTİRME ÜCRETİ NE KADAR?

ÖSYM tarafından ek yerleştirme için belirlenen ücret 20,00 TL’dir. Ek yerleştirme için tercih yapmak isteyen adaylar, ücretlerini ÖSYM’nin resmi internet sitesinde bulunan e- İŞLEMLER’de yer alan “ ÖDEMELER” kısmından kredi kartı/banka kartı ile 5-12 Kasım 2020 tarihleri arasında yatırabilecek. Belirlenen tarihler içerisinde ücret yatırmayan adayların tercihleri geçersiz sayılacak.

ÖSYM DGS EK TERCİH KILAVUZUNU YAYIMLADI!

DGS merkezi yerleştirmede yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar ek yerleştirmede tercih yapma hakkına sahip değildir. Ek yerleştirmede tercih yapabilmek için 2020 DGS sınavına katılmış olmak ve 2020-DGS merkezi yerleştirme ile hiçbir programa yerleştirilmemiş olmak gerekiyor. İşte ÖSYM’nin kılavuzda belirttiği önemli bilgiler;

Tablo-1’de yer alan yükseköğretim lisans programlarını; ilgili puanı hesaplanmış, ön
lisans mezuniyet alanı Tablo-2’ye uygun tüm adaylar tercih edebilecektir.

Kontenjanlara yerleştirme yapılırken taban puan şartı aranmayacaktır.

Ek yerleştirmede adaylar en fazla 30 tercih yapabileceklerdir. 

DGS TABLO 1 MERKEZİ EK YERLEŞTİRME LİSANS PROGRAMLARI

DGS TABLO 2 ÖN LİSANS MEZUNİYET ALANLARINA GÖRE GEÇİŞ YAPILACAK PROGRAMLAR

DGS YERLEŞTİRME SONUCU OLUŞAN EN DÜŞÜK PUANLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: Kritik MKYK'nın perde arkası! Erdoğan 'Bu yapılacak' deyip net konuştu...
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor