Ortaokul ve Lise 6,7,10 11. sınıflar için okullar ne zaman açılacak? 23 Kasım yüz yüze eğitim..

Okulların 6,7,10 ve 11. sınıflar için açılma tarihi, Ortaokul ve Lise öğrencileri tarafından araştırılıyor. MEB 2020-2021 eğitim yılında okullara kademeli dönüş planını uyguladı ve 2 Kasım tarihinde 5 ve 9’ncu sınıflar yüz yüze eğitime başladı. Açılmayan diğer kademeler için MEB'in çalışma yürüttüğü biliniyor. Vaka sayısı ve salgının gidişatına göre Okullar ne zaman açılacak? sorusu yanıtlanacak...

Ortaokul ve Lise 6,7,10 11. sınıflar için okullar ne zaman açılacak? 23 Kasım yüz yüze eğitim..
Ortaokul ve Lise 6,7,10 11. sınıflar için okullar ne zaman açılacak? 23 Kasım yüz yüze eğitim..
GİRİŞ 14.11.2020 17:08 GÜNCELLEME 14.11.2020 17:08
Bu Habere 82 Yorum Yapılmış

Yüz yüze eğitime henüz başlamayan 6,7,10 ve 11. sınıflar için MEB Bakanlığının nasıl bir karar vereceği merak ediliyor. 16 Mart tarihinden itibaren yüz yüze eğitim alamayan bu kademeler  uzaktan eğitimlerine EBA TV ile devam ediyor. 2020-2021 eğitim öğretim yılında Ziya Selçuk okullara geçişin 3. planını hayata geçirdiklerini ifade etmişti. 2 Kasım’da okullara başlayan 5 ve 9’ncu sınıfların okula başlamasının ardından açılmayan kademeler için çalışmaların yürütüldüğü biliniyor. Konuyla ilgili en son açıklama Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan gelmişti. Salgının gidişatına göre ilerleyen haftalarda alınacak karara dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ardından öğrenci ve velilerin araştırmaları hız kazandı. MEB Bakanı Ziya Selçuk Ortaokul 6,7 ve Lise 10,11. sınıflar için 23 Kasım açıklaması yaptı. Peki 2020 okullar ne zaman açılacak?

23 KASIM RESMİ AÇIKLAMA DEĞİL! 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamada okulların gündemiyle ilgili kritik açıklamalarda bulundu. "23 Kasım'da 6, 7, 10 ve 12. sınıflar, 23 Kasım'da yüz yüze eğitime başlayacak doğru mudur? şeklindeki soruya " 23 Kasım resmi bir açıklama değil. Daha önce de söyledik. Resmi açıklamalar dışındaki açıklamalara itibar etmeyin. Biz de okulların tümüyle açılmasını istiyoruz. Bahsi geçen tarihler bizim tarafımızdan yapılmadığı sürece dikkate alınmamasını istiyoruz" şeklinde cevap verdi.

MEB BAKANI AÇIKLADI: OKULLAR GÜVENLİ!

Bakan Selçuk  okulları, sokaktan, çarşı ve pazar yerlerinden daha güvenli olduğunu ispat etmek için fırsatları olduklarının altını çizdi. Koronavirüs süresince yaptıkları her işin bir simülasyona ve modellemeye bağlı olarak gerçekleştirildiğini belirten Selçuk”  Tek bir çocuğumuzun, öğretmenimizin zarar görmesi bizi yaralar. Bundan dolayı adım adım öğretmenlerimizi ile birlikte 'Okulum Temiz' projesini yürütüyoruz. Denetmenlerimiz okulları tek tek dolaşıp her okulun durumuna bakıp, gereken neyse bunları yapıyorlar. Çok büyük emek veriyorlar.” şeklinde konuştu. 


Açıklamasının devamında salgının yükselişte olduğunu vurgulayan Selçuk “  okulların tatil yerlerinden, sokaktan, çarşı ve pazar yerlerinden niye daha güvenli olduğunu ispat etmek için fırsatımız oldu” dedi. Bu işi nasıl daha iyi yaparız diye görüşmeler yaptıklarını belirten Selçuk “ Okulum temiz belgesini öğrencilere, öğretmenlere, servisçilere, kantincilere yolu okuldan geçen geçmeyen herkese hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Okullarla ilgili velilerimizin beklentisini çok daha yüksek seviyede karşılayacak noktaya geleceğiz. Biz okullar açılırsa velilerin yüzde 34 oranında katılım göstereceği söylendi. Ama yüzde 80’leri aşan bir katılım var." dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLADI!

Kabine toplantısı sonrasında önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan açılmayan 6,7,10 ve 11. sınıfların yüz yüze eğime başlamasıyla ilgili "'Salgının seyrine göre, önümüzdeki haftalarda diğer sınıfların durumlarını değerlendireceğiz." şeklinde konuştu.

2 KASIM’DA HANGİ ÖĞRENCİLER OKULA BAŞLADI?

Bugün İlkokuldan Ortaokula geçiş yapan 5. sınıf öğrencileri ile Ortaokuldan Liseye geçen 9. sınıf öğrencileri yüz yüze eğitime başladı. 5. sınıf kademesinde eğitim alan öğrenciler belirlenen 2 günde okula gidecek. Normal ortaokul eğitimi alan öğrenciler 6+6 şeklinde 2 günde toplam 12 saat okulda kalacak. İmam Hatip Ortaokullarında ise bu süre ders yoğunluğu olduğu için 7+7 olacak şekilde planlandı. Ortaokul eğitimlerini geçtiğimiz sene tamamlayan 9. sınıf öğrencileri ise haftada 2 gün toplam 16 ders saati okullarda kalacak.

 

 

23 KASIM TARİHİNDE 6,7,10 VE 11. SINIFLAR YÜZ YÜZE EĞİTİME GEÇECEK Mİ?

Sabah Gazetesinde yer alan habere göre Milli Eğitim Bakanlığı henüz yüz yüze eğitime başlamayan 6,7,10 ve 11. sınıfların okula başlayabilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Karar sürecinde olan MEB Bakanlığında şu an için Ortaokul 6,7 sınıflar ve Lise 10,11. sınıfların açılması için  öne çıkan tarih 23 Kasım olarak ifade ediliyor. Konuyla ilgili Bakanlıktan bu tarihle ilgili resmi bir açıklama gelmezken salgının gidişatına ve vaka sayısına göre tarihte farklılıklar yaşanabilir.

YENİ DEĞERLENDİRME YAPILIYOR!

Kocaeli Bilim Merkezinde Robotik Kodlama Atölyeleri Projesinin açılışını gerçekleştiren MEB Bakanı Ziya Selçuk yaptığı konuşmada önümüzdeki süreçte gidişatın nasıl olacağına tamamen verilere bağlı olarak karar vereceklerini belirtti. Açıklamasının devamında yeni değerlendirmelerin içinde olduklarını ifade eden Selçuk “ bu değerlendirmelere bağlı olarak hangi sınıflar ne şekilde açılacak bizim temennimiz elbette okulu açık tutmak ve eğitimle alakalı bir kurum olarak elbette çocuklarımızın sınıfta olmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

MEB BAKANI ZİYA SELÇUK” YOĞUN BİR ÇALIŞMA İÇERİSİNDEYİZ”

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk okulların açılmasıyla ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Okulların açılmasıyla ilgili alınan kararların Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığında bulunan heyetin ve Bilim Kurulu tavsiyelerinin etkili olduğunu ifade etti. Sürecin dinamik bir yapıya sahip olduğuna dikkat çeken Selçuk” Hem küresel anlamda dinamik hem ulusal anlamda dinamik bir süreç. Her gün yapılan testleri çalışmalar Sağlık Bakanlığı’nın ortaya koyduğu çaba ve gayret bilim insanlarımızın, hekimlerimizin, hemşirelerimizin çabaları daha iyiye doğru gitsin diye gösteriliyor. Bu büyük bir çaba, biz de bu çabanın farkındayız. Dünyayı izliyoruz, Türkiye’yi izliyoruz. Her gün, her an izlemeye devam ediyoruz ve özel bir yazılımla her sınıfımızı gözlemleyebiliyoruz.” dedi. Yeni kararlar, yeni yaklaşımlar, yeni tedbirler almakla ilgili hazır olduklarını kaydeden Selçuk yoğun bir çalışma temposunda olduklarının altını çizdi.

İZMİR’DE UZAKTAN EĞİTİM FAALİYETLERİ 1 HAFTA UZATILDI!

İzmir’de yaşanan depremin ardından okulların 1 hafta tatil edilmesi kararı alınmıştı.  Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “ İzmir'de, deprem sonrası eğitim için öğrenci, öğretmen ve velilerimizin hazır bulunuşluklarının kolaylaştırılması adına eğitim öğretim faaliyetlerimizi bir hafta daha uzaktan eğitimle sürdürme kararı aldık." dedi. 

OKULLARDA KORONAVİRÜS ÖNLEMLERİ!

2020-2021 Eğitim yılında 21 Eylül tarihinde ilk olarak birinci sınıf ve anaokulu öğrencileri eğitime başlamıştı. Ardından 5 Ekim tarihinde uygulamalı meslek liseleri, spor liseleri ve güzel sanatlar liseleri yüz yüze eğitime başladı. 12 Ekim tarihinde ise İlkokulun tüm kademeleri ve YKS ile LGS sınavına hazırlanan 8 ve 12. sınıf öğrencileri yüz yüze eğitime başladı. Kademeli eğitimin 3’ncü aşamasında  son olarak Ortaokul 5 ve Lise 9. sınıf öğrencileri eğitim aldı. Koronavirüs sebebiyle sınıflarda öğrenciler sosyal mesafeye göre gruplara ayrıldı ve ders süresi 30 dakika olarak belirlendi. Salgın sebebiyle okullarda sınırlı süre  kalan öğrenciler dersler arasında 10 dakika teneffüs yapıyor. Her ders için yüz yüze eğitim verilmiyor bazı dersler uzaktan eğitim imkanlarıyla tamamlanıyor. İşte öğrenciler için 2020 eğitim yılında yüz yüze verilecek dersler;

5. sınıf öğrencileri Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Yabancı Dil dersi ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi yüz yüze eğitimle işleniyor. 

İmam Hatip Ortaokullarında ise yukarıda bulunan derslerin yanı sıra Kur’an- Kerim ve Arapça dersleri yüz yüze eğitim ile işleniyor. 

9. sınıf öğrencileri haftalık ders çizelgelerinde belirtilen,  sorumlu oldukları seçmeli ve mesleki dersleri yüz yüze eğitim ile alıyor. Bunun dışında kalan dersler ise EBA TV üzerinden canlı olarak veriliyor. 

MEB tarafından yüz yüze eğitimin dışında bırakılan dersler uzaktan eğitim (online) yoluyla tamamlanacak. Okul yönetimleri öğrencilerin uzaktan eğitim yoluyla dersleri işleyebilmesi için tedbirleri alacak.

YORUMLAR 82
  • Nightmare 3 yıl önce Şikayet Et
    Korona ülkemize geldiğinde 8.sınıftım.. En çok bizi ve geçen yılın 12 lerini etkiledi bu durum.Mağlum LGS telaşı.Hayliyle birkaç üniyeyi göremedik.Canlı ders deseniz konular baştan anlatıldı kısaca ama işlemediğimiz yer anlatılmadı.Evet sınavda çıkmadı ama 12.sınıfta çok lazım olacak.Çok zor bir durum.Şuan 9.sınıfım korona yüzünden işleyemeyediğimiz canlı derste verilmeyen konuların devamını görüyoruz.Halbuki işlemediğimiz şeyi nasıl kavrayacaksak.. Umarım korona en kısa sürede son bulur.
    Cevapla
  • Gamze ipek 3 yıl önce Şikayet Et
    İşalah 23 kasım da açılır okular
    Cevapla
  • yurda 3 yıl önce Şikayet Et
    23 kasımdan itibaren açmak istiyoruz. Lütfen bu 10 gün maske mesafe temizlik kurallarına uyalım diye adeta bakan bey yalvarıyor. yine yok. yine yok. Neyse bakanım biz çarşamba ve cumartesi günleri de 6-7 ve 10-11. sınıfları eğitime dahil edelim. Zaten okul en güvenli ortam. biliyorum sokakta, caddede, komşu, aile, akraba, gezme, tozma ve oturmalarıyla hastalık kapanlar dahi okulda kaptık diye yine ve yine devleti suçlayacak ama eğitim ciddi bir iş ve maalesef e okula işlenen ilk yazılı notları bize acı gerçeği gösterecek.
    Cevapla
  • aleyna 3 yıl önce Şikayet Et
    ben 7. sınıfım seneye lgs ,ye gircem .hep evde oturuyoruz canlı ders te birşey yaramıyor kasıyor hep lütfen bi çare bulun hep evde oturmaksan da iyi.
    Cevapla
  • aleyna 3 yıl önce Şikayet Et
    lütfen yeni bir araştırma için en kısa zamanda maddi durumları da gercekleştirelim .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
PKK'yı titretecek haber! 'Efsane Tugay' bölgede sahaya indi...
AB'de Türkiye zirvesi! Sonuç bildirisi açıklandı!