KYK yapılandırma teklifi TBMM’den geçti! Öğrenim Kredisi KYK borçları silinecek mi?

KYK yapılandırma başvurusu nasıl yapılır? Vergi borçlarına yapılandırma gelmesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından kabul edildi. Üniversite mezunu olupta KYK borcunu henüz ödemeyen adaylar KYK yapılandırma işleminin nasıl olacağını merak ediyor. Vergi borcu kapsamında bulunan borcunu ödemek isteyenler peşin ödeme durumunda KYK borç faizleri silinecek. Peki 2020 KYK yapılandırma başvurusu ne zaman yapılacak?

KYK yapılandırma teklifi  TBMM’den geçti! Öğrenim Kredisi KYK borçları silinecek mi?
KYK yapılandırma teklifi TBMM’den geçti! Öğrenim Kredisi KYK borçları silinecek mi?
GİRİŞ 07.11.2020 08:54 GÜNCELLEME 07.11.2020 08:54
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

2020 KYK faizleri silinecek mi? Vergi cezaları, gecikme faizi ve zamlarına gelen yapılandırmanın ardından üniversite mezunu adaylar, öğrenim katkı kredisi ve öğrenim kredisi KYK yapılandırma işleminin nasıl yapılacağını araştırıyor. TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen KYK borçlarının yapılandırılması için yıl sonuna kadar başvuruların tamamlanması gerekiyor. Yapılandırma için müracaat edecekler Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesinde geliştirilen İnteraktif Vergi Dairesine e-Devlet üzerinden giriş yaparak başvuru yapacak. Borçların tamamının ödenmesi halinde faizler silinecek. Peki 2020 KYK öğrenim kredisi yapılandırma nasıl yapılır? İşte adım adım Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yapılandırma işlemi…

 

KYK YAPILANDIRMA İŞLEMİ NASIL YAPILACAK?

Kredi ve Yurtlar Kurumu öğrenim kredisi yapılandırma işlemi yapmak isteyenler aşağıda adresi bulunan Gelir İdaresi Başkanlığı, “İnteraktif Vergi Dairesi”ne giriş yapmaları gerekiyor. E-devlet üzerinden giriş seçeneği bulunan vergi ödeme sistemine kullanıcılar ayrıca üye olarak T.C kimlik numarası, vergi numarası ve kullanıcı kodu ile giriş yapıyor. Giriş işlemini tamamlayan kullanıcılar ekranda karşılarına gelen talimatlarla yönlendirilerek yapılandırma işlemini tamamlayabilir. İkinci bir seçenek olarak kullanıcılar ilçelerde bulunan vergi dairesine giderek bizzat yapılandırma başvurusunda bulunabilir.

 

KYK YAPILANDIRMA BAŞVURUSU NE ZAMANA KADAR YAPILABİLİR?

TBMM tarafından kabul edilen vergi yapılandırmasından faydalanmak isteyen kullanıcılar, kanunun çıktığı tarihten itibaren yıl sonuna kadar başvurularını tamamlamış olması gerekiyor. Vergi borçları en fazla 18 taksit tutarında bölünebiliyor ve iki ayda bir ödeme gerçekleştirilecek. İlk taksit tarihine kadar peşin ödeme yapılması durumunda faizler silinecek. İlk taksit Ocak 2021’de gerçekleştirilecek.

KANUN TEKLİFİYLE İLGİLİ AK PARTİ GRUP BAŞKAN VEKİLİ AÇIKLAMA YAPTI!

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, vergi yapılandırması teklifiyle ilgili "SGK ve KYK borçları ile trafik ve köprü cezalarını da kapsıyor" açıklamasını yaptı. Oldukça geniş bir yapılandırma paketi hazırladıklarını belirten Muş, gelir vergisi, kurumlar vergisi, katma değer vergisi, özel tüketim vergisi, motorlu taşıtlar vergisi gibi borçların, vergi yapılandırma paketinde olacağını ifade etti. Yapılandırma neleri kapsıyor;

Vergi ve SGK prim borçları,

Öğrenim Kredisi borçları, (KYK)

Trafik ve Köprü Cezaları 

Motorlu Taşıtlar Vergisi borçları,

Gelir ve Kurumlar Vergisi KDV, ÖTV borçları,

Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi

Belediyelerin su alacakları

VERGİ BORÇLARINDA YAPILANDIRMA NASIL OLACAK?

2020 yılı sonuna kadar vergi borcu olanlar başvuruda bulunabilecek.

Borçlar en fazla 18 taksit ödeme şekliyle yapılandırılacak.

Yapılandırılan borçların ilk ödemeleri Şubat ayında başlayacak.

Peşin ödeme durumunda faizler silinecek.

Taksitle ödeme durumunda YÜFE oranı baz alınacak.

YORUMLAR 1
  • Xxx 3 yıl önce Şikayet Et
    Notlarım sorgulanır sorgulatilir hale getirilmesin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi