2020 KPSS lisans sınavı başarı sıralamasını ÖSYM açıkladı: Branş bazında sıralama nedir?

ÖSYM KPSS lisans sınavı başarı sıralamalarını açıkladı. Adaylar KPSS lisans oturumlarında yaptıkları branş bazında sıralamaları ÖSYM AİS üzerinden T.C kimlik numarası ve şifreleriyle öğrenebilecek. Tercih dönemi öncesinde branş bazında sıralamayı dikkate alarak adaylar tercihlerini şekillendirebilir. Peki KPSS lisans sınavı başarı sıralaması nasıl öğrenilir? ÖSYM branş bazında sıralama nedir, ne işe yarar?

2020 KPSS lisans sınavı başarı sıralamasını ÖSYM açıkladı: Branş bazında sıralama nedir?
2020 KPSS lisans sınavı başarı sıralamasını ÖSYM açıkladı: Branş bazında sıralama nedir?
GİRİŞ 05.11.2020 17:34 GÜNCELLEME 05.11.2020 17:34

KPSS lisans sınavı sonuçları geçtiğimiz ay içerisinde 22 Ekim tarihinde açıklanmıştı. ÖSYM açıkladığı branş bazında sıralamalarla ilgili açıklama yaptı. Kamu kurumlarında çalışmak isteyen dört yıllık üniversite mezunu adaylar başarı sıralamalarını dikkate alarak devlet kadrolarında açılan ilanlara başvuru yaparak yerleşebilecek.  ÖSYM açıkladığı branş bazında sıralamalarla ilgili yaptığı açıklamada “Branş bazında sıralamalar, adayları bilgilendirme amacıyla oluşturulmuş; kendileri ile aynı alanda sınava giren diğer adaylar arasında kendi başarı durumlarını değerlendirmelerine imkân veren bir hizmettir.” ifadelerini kullandı. Peki KPSS lisans sınavı başarı sıralaması nasıl öğrenilir? İşte ÖSYM branş bazında sıralama öğrenme yöntemi…

 

ÖSYM AÇIKLADI: KPSS LİSANS SINAVI BAŞARI SIRALAMALARI!

Branş bazında sıralama işlemlerinin yerleştirme işlemlerine herhangi bir etkisi bulunmamaktadır. ÖSYM tarafından açıklanan sıralamalar kendileri ile aynı alanda sınava giren diğer adayların arasında kendi başarı durumlarını değerlendirmesi amacıyla oluşturulmuştur. İşte ÖSYM tarafından yapılan sıralama açıklaması;

 

"Branş bazında sıralamalar, adayları bilgilendirme amacıyla oluşturulmuş; kendileri ile aynı alanda sınava giren diğer adaylar arasında kendi başarı durumlarını değerlendirmelerine imkân veren bir hizmettir. Görüntülenen sayfa belge niteliği taşımaz. Her türlü değerlendirmede ÖSYM sisteminde kayıtlı bilgiler esas alınır. Branş bazında sıralama işlemleri adayların (YÖKSİS sistemi üzerinden çekilmiş olan) ÖSYM sistemi üzerinde ilgili işlemlerin yapıldığı tarih itibariyle aktif olarak bulunan eğitim bilgileri ve bu tarih itibari ile sistemde aktif eğitimi gözükmeyen adayların ise, başvuru da belirttikleri eğitim bilgileri baz alınarak hazırlanmıştır"

MEB tarafından gerçekleştirilen öğretmen alımlarında KPSS P10, P120 ve P121 puan türleri kullanılmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığınca öğretmenliğe atanacakların sıralamaları; alanlara göre mezun oldukları yükseköğretim programları, mezun oldukları yıllar ve öncelikleri, TTK kararlarına göre kontrol edilerek, adayların alan bazındaki başvuruları esas alınarak belirlenmektedir. Bu nedenle öğretmen adaylarının branş bazında sıralama bilgilerini kontrol ederken bu durumu göz önünde bulundurmaları gerekmektedir."

.BRANŞ BAZINDA SIRALAMA NASIL ÖĞRENİLİR?

KPSS Genel Kültür, Genel Yetenek, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi ve ÖABT sınavlarına katılan adaylar branş sıralamalarını girdikleri oturumlara göre görüntüleyebilir. ÖSYM ‘nin ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile branş bazında sıralamalarını öğrenebileceklerdir.

KPSS LİSANS BAŞARI SIRALAMASI İÇİN TIKLAYINIZ

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rusya'dan S-500 açıklaması! Tarih verdiler
Türk SİHA'lar başrolde: Türkiye, Afrika ülkelerinin devlet gücünü artırıyor!