KPSS önlisans branş bazında sıralama listesi ne zaman açıklanır? 2020 ÖSYM branş başarı durumu!

25 Ekim tarihinde düzenlenen KPSS önlisans sınav sonuçları dün itibariyle açıklandı. Aynı alanda sınava katılan önlisans mezunları başarı durumlarını ve sıralamalarını merak ediyor. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı KPSS önlisans branş bazında sıralamaların açıklanacağını duyurdu. Peki ÖSYM 2020 KPSS önlisans branş bazında sıralama listesi ne zaman yayınlanacak? İşte KPSS önlisans branş başarı durumu...

KPSS önlisans branş bazında sıralama listesi ne zaman açıklanır? 2020 ÖSYM branş başarı durumu!
KPSS önlisans branş bazında sıralama listesi ne zaman açıklanır? 2020 ÖSYM branş başarı durumu!
GİRİŞ 27.11.2020 17:19 GÜNCELLEME 27.11.2020 17:19

KPSS önlisans branş bazında sıralama listesi, sınava aynı alanda katılan adayların başarı sıralamasını gösteriyor. Bilgilendirme amacıyla hazırlanan ve öğrencilerin kendilerini değerlendirmelerini sağlayan sıralamanın yerleştirme işlemlerine bir etkisi bulunmuyor. KPSS puan türlerinden yaptıkları sonuçları elde eden adaylar tercih dönemi öncesinde nasıl bir sıralamaya sahip olduklarını öğrenerek tercihlerini buna göre şekillendirebilecek. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada 2020-KPSS önlisans branş bazında sıralamaların açıklanacağı tarihi verdi.  Peki 2020 KPSS branş bazında sıralama listesi nereden öğrenilecek. İşte ÖSYM branş başarı durumu öğrenmek isteyen adaylar için açıklanacak tarih…

 

KPSS ÖNLİSANS BRANŞ SIRALAMASI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada öğrencilerin kendi alanlarında sınava katılanlar ile kendi sıralamasını kıyaslayabileceği branş bazında sıralamaların 30 Kasım Pazartesi günü açıklanacağını duyurdu. 

 

KPSS ÖNLİSANS BRANŞ BAZINDA SIRALAMA NEDİR?

İlk olarak KPSS önlisans sınavına katılan adayların branş bazındaki sıralamanın yerleştirme işlemlerini etkilemediğini bilmesi gerekiyor.  Bilgilendirme amacıyla oluşturulan bu liste diğer adaylar arasında kendi başarı durumlarını değerlendirmelerine imkân veren bir hizmet olup bunun dışında herhangi bir amaçla kullanılmamalıdır. Adayların, güncellenen branş bazında sıralamaları bu hususlar çerçevesinde incelemeleri gerekmektedir.

Farklı Puana Sahip Olan Adayların Belli Branşlarda Aynı Sıralamaya Sahip Olması

Sınava giren aday, sınava hangi alandan girmiş olursa olsun seçtiği herhangi bir alandan
sıralamasına bakabilmektedir. Bir alandan sınava giren hiç aday olmaması halinde veya bir alandan sınava giren tüm adayların puanlarından daha yüksek puan alan, fakat bu adaylardan farklı bir alandan sınava girmiş adayın/adayların ilgili alanda sıralamasını görüntülemesi halinde 1. sırada yer alması matematiksel bir sonuçtur. Benzer şekilde farklı puana sahip olan birden fazla adayın kendi alanı dışındaki bir alanda kendilerini aynı sırada görmeleri de yukarıda belirtilen sebepten ötürü mümkün olabilmektedir.

Branşında Yerleşen Aday Olmamasına Rağmen Bir Önceki Sıralamaya Göre Sıralamanın Artması ve Azalması

Farklı tarihlerde yapılan branş bazında sıralama işlemleri arasında, gerçekte adayların eğitim bilgisi değişmese dahi, daha önceki sıralama işleminde YÖKSİS kaynaklı bir eğitim bilgisi bulunmaz iken, sonraki sıralama işleminde YÖKSİS kaynaklı bir eğitim bilgisinin bulunması, var olan eğitim bilgisinin YÖKSİS’te değişmesi/güncellenmesi gibi durumlarda adayların ÖSYM sistemindeki eğitim bilgileri güncellenmekte, dolayısıyla bu durum adayın lisans/önlisans alan/ortaöğretim alan-dal bilgisine etki ettiği için branş bazında sıralamalarını değiştirebilmektedir. Bu durum herhangi bir yerleştirme işlemi yapılmayan branşlarda dahi sıralamaların değişmesine sebep olabilmektedir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yılmaz Tunç: İki kulübün de sporcuları tarafından karşılıklı arbedeler söz konusu
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...