EBA çöktü mü? “Mapping verisi alınamadı” hatası ne demek? 30 Kasım Mapping hatası çözümü!

EBA uzaktan eğitim sistemine giriş yapmaya çalışan binlerce öğrenci EBA sunucus Mapping verisi alınamadı hatasıyla karşılaşıyor. Uzaktan eğitimi yarım kalan öğrenciler sorunun çözümünü araştırıyor. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri sunucu yoğunluğu ve bağlantısı kesilmesi nedeniyle bu hatayı alabilir. Peki Mapping verisi alınamadı sorunu nasıl çözülür?

EBA çöktü mü? “Mapping verisi alınamadı” hatası ne demek? 30 Kasım Mapping hatası çözümü!
EBA çöktü mü? “Mapping verisi alınamadı” hatası ne demek? 30 Kasım Mapping hatası çözümü!
GİRİŞ 30.11.2020 13:22 GÜNCELLEME 30.11.2020 13:34
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

30 Kasım Pazartesi günü EBA’ya giriş yapmaya çalışan öğrenciler EBA Sunucu mapping verisi alınamadı hatasıyla karşılaştı. Uzaktan eğitim derslerini bu hata nedeniyle takip edemeyen öğrenciler sorunun kaynağını ve çözümünü merak ediyor. Çok sık giriş denemesi yapan öğrenciler ile bulunduğu bölgede internet yavaşlaması yaşayanlar bu hata ile karşılaşabiliyor. İlk aşamada internet bağlantısını sağlayan modem ile  bilgisayarınızı açıp kapamayı deneyebilirsiniz. Peki EBA çöktü mü? Mapping verisi alınamadı hatasının çözümü nedir? İşte 30 Kasım EBA’ya girmekte zorlanan öğrenciler için alternatif yöntemler…
 
 EBA MAPPİNG VERİSİ ALINAMADI HATASI NEDİR?
 
EBA’ya giriş yaparken mapping verisi alınamadı hatasıyla karşılaşan öğrenciler bu hatayla sunucu yoğunluğu, internet yoğunluğu, birden fazla giriş denemesi, kullanıcının bağlantısının kesilmesi ve internette bölgesel anlamda yaşanan kesintilerden bu hata kaynaklanıyor olabilir. Aşağıda sizler için hazırladığımız aşamalar ile EBA’ya sorunsuz bir şekilde girebilirsiniz. İşte EBA Mapping verisi alınamadı hatasının çözümü;

 

 


 
İlk aşamada modeminizi açıp kapatınız,
 
İkinci aşama olarak EBA’ya bağlanmaya çalıştığınız tablet, telefon ve bilgisayarı yeniden başlatınız,
 
Aynı internet tarayıcısı üzerinden giriş yapmayı deniyorsanız farklı bir tarayıcı üzerinden EBA’ya bağlanmaya çalışabilirsiniz.
 
Bilgisayarınızda bulunan Antivirüs programı ve güvenlik duvarını devre dışı bırakarak giriş yapınız.

Yukarıdaki çözümler işe yaramadığı takdirde EBA canlı ders uygulamasını kaldırarak tekrar cihazınıza kurabilirsiniz. (AD Blocker, İnternet Download Manager gibi uygulamalar canlı ders uygulamasını açmanıza izin vermeyebilir)

 

 

EBA ÖĞRENCİ GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

EBA uzaktan eğitim ile giriş yapmak isteyen isteyen öğrenciler T.C kimlik numarası ve kendi oluşturdukları şifreleriyle, veliler e-devlet hesap bilgileriyle, öğretmenler de MEBBİS ya da e-devlet hesap bilgileriyle giriş yapabiliyor. Sizde aşağıdaki adımları takip ederek giriş işlemini tamamlayabilir ve canlı dersleri takip edebilirsiniz.

YORUMLAR 4
  • Mine 3 yıl önce Şikayet Et
    Pazar gunune gerek yok. Tarayiciyi degistirdim derse girdim
    Cevapla
  • kaptan memo tarihçi 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir öğretmen olarak naçizane tekliflerim şunlardır:1- Ders saati 2 saat ve üzeri olan derslerin süreleri yarı yarıya düşürülebilir.2-Bir ders saati süresi içerisinde 2-3 şubeye birden ders verilebilir.3-Pazar günü saat 08.00- 13.00 arasına ders verilebilir.
    Cevapla
  • Mine 3 yıl önce Şikayet Et
    Hocam zaten genelgede dort subeye karar birlestirilebilir denilmistir. Birlestirin.
    Cevapla
  • Yorgun 3 yıl önce Şikayet Et
    Her branşa tek tek ders tanımlama dayatılırsa yoğunluk artabilir,programlar okulların insiyatifine bırakılmamalı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi