ALES, YÖKDİL, YDUS yeni sınav tarihleri belli oldu mu? 2020-2021 ÖSYM sınav takvimi!

Artan vaka sayılarının ardından ÖSYM yüz yüze gerçekleştirilecek ALES/2, YÖKDİL, YDUS, DHBT, DUS-STS Diş Hekimliği, e-YDS/13, DİB-MBSTS ve DHBT sınavlarının ileri bir tarihe ertelendiğini açıkladı. Aylardır sınav hazırlıklarını sürdüren adaylar sınavların ne zaman ve ne şekilde gerçekleştirileceğini araştırmaya koyuldu. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı Halis Aygün sınav tarihleriyle ilgili açıklama yaptı!

ALES, YÖKDİL, YDUS yeni sınav tarihleri belli oldu mu? 2020-2021 ÖSYM sınav takvimi!
ALES, YÖKDİL, YDUS yeni sınav tarihleri belli oldu mu? 2020-2021 ÖSYM sınav takvimi!
GİRİŞ 06.12.2020 09:19 GÜNCELLEME 06.12.2020 09:19
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Akademik kariyer planlaması yapmak isteyen binlerce adayın hazırlandığı sınavlarla ilgili son dakika gelişmesi yaşandı.  ÖSYM’den 2020-2021 yılında yakın zamanda düzenlenecek sınavlarla ilgili erteleme açıklaması geldi. Koronavirüs salgının yayılmasını önlemek amacıyla ALES/2, YÖKDİL/2, DUS, STS Diş Hekimliği, e-YDS/13, DİB-MBSTS, YDUS ile DHBT sınavları ileri bir tarihe ertelendi. Sınavların yapılıp yapılmayacağını merak eden adaylar yeni sınav tarihlerini araştırıyor. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün sınav tarihleriyle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı…

 

ERTELENEN ALES, YÖKDİL, YDUS SINAVLARI NE ZAMAN?

ÖSYM’den yapılan açıklamada bu hafta sonu düzenlenecek ALES sınavı başta olmak üzere YÖKDİL/2, DUS, STS Diş Hekimliği, e-YDS/13, DİB-MBSTS, YDUS ile DHBT sınavlarının ertelendiği duyuruldu. Yeni sınav tarihleriyle ilgili karar salgının ülkedeki gidişatına ve Sağlık Bakanlığının görüşlerine göre verileceğini Halis Aygün sosyal medya hesabından açıkladı. İşte yapılan o açıklama;

 

ALES SINAVI NEDİR KİMLER KATILABİLİR?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş sınavı olarak bilinen Türkiye'de üniversitelerde öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman çevirişi gibi kadrolarda çalışabilmek için adayların katılım gösterdiği sınavdır. ALES yılda üç kez ilkbahar, güz ve bahar dönemlerinde düzenlenmektedir. ALES sınavında adaylara 1 sayısal ve 1 sözel bölüm olmak üzere toplam 100 soru yöneltiliyor. Adaylara bu soruların çözümü için 150 dakika süre tanınıyor.

YÖKDİL SINAVI NEDİR KİMLER KATILABİLİR?

Yüksek Öğretim Kurumu'nun düzenlediği yabancı dil seviye belirleme sınavıdır. Adayların kendi alanlarındaki Fen Bilimleri, Sosyal Bilimleri Sağlık Bilimleri gibi dil becerilerini belirlemeye yönelik düzenlenmektedir. Sınava yükseköğretim kurumlarında lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar ile akademik yükseltmelerde kendilerinden akademik dil yeterliliği puanı istenen adaylar başvurabilir. YÖKDİL sınavında adaylara toplam 80 soru için 180 dakika süre verilmektedir.

YDUS SINAVI NEDİR KİMLER KATILABİLİR?

Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitim Giriş Sınavı Sağlık Bakanlığına bağlı eğitim ve araştırma hastanelerinde üniversitelerde ve tıp fakültelerinde uzmanlık eğitimi almak isteyen adaylar için gerçekleştirilir. Sınava doktorluk mesleğini yapmaya yetkili olmak ve sınavda başvuracağı yan dalın bağlı olduğu ana dalda uzman unvanını almış olanlar başvuru yapabilir. 

YORUMLAR 2
  • Hersoy 3 yıl önce Şikayet Et
    Haber içeriğiniz ALES hakkındaki geçmiş formatı içermekte. Son yıllarda 100 soru - 150 dk şeklinde yapılıyor, 1 sayısal, 1 sözel bölüm şeklinde, bilginize.
    Cevapla
  • Ben 3 yıl önce Şikayet Et
    ALES sınavının açıklamasını yanlış yapmışsınız. Sınav süresi 3 saat değil, 2.5 saat. İki sözel iki sayısal bölümden oluşmuyor, 1 sayısal 1 sözel bölüm m var. 160 soru yok.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış