YÖK’ten üniversitelerin açılmasıyla ilgili önemli açıklama! Üniversiteler yüz yüze eğitime...

Üniversiteler ne zaman açılacak? sorusunun cevabını merak eden binlerce aday için YÖK’ten yüz yüze eğitim açıklaması geldi. 2020 yılının Mart ayından beri eğitim öğretim faaliyetlerini internet üzerinden sürdüren üniversitelerin açılmasıyla ilgili kritik adım atıldı. Aşılama çalışmalarının başladığı bugünlerde Yükseköğretim Kurumu akademik personel ve idari kadronun aşılanmasını öncelikli olarak talep etti…

YÖK’ten üniversitelerin açılmasıyla ilgili önemli açıklama! Üniversiteler yüz yüze eğitime...
YÖK’ten üniversitelerin açılmasıyla ilgili önemli açıklama! Üniversiteler yüz yüze eğitime...
GİRİŞ 27.12.2020 16:29 GÜNCELLEME 27.12.2020 16:29
Bu Habere 236 Yorum Yapılmış

Üniversitelerin açılma tarihi, önlisans ve lisans fakültelerini kazanan ve eğitimlerine devam etmek isteyen ara sınıf öğrencileri tarafından merak ediliyor. Covid-19 tedbirleri kapsamında ilk kapatılan kurumlardan olan üniversitelerin açılmasıyla ilgili YÖK çalışmalarını sürdürüyor. Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu tavsiyeleriyle hareket eden yetkililer yeni eğitim döneminde şehir dışında okuyan öğrencilerin yer değiştirmesi ve salgının gidişatının olumsuz yönde etkilenmemesi için  üniversitelerin uzaktan eğitim vermesi kararını almıştı. Üniversitelerin açılmasıyla ilgili Yüksek Akademik Açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan en kısa sürede eğitim öğretim faaliyetlerine başlanmasını istediklerini duyurmuştu. Aşılama çalışmalarının başladığı bugünlerde yüz yüze eğitime başlanması için akademik ve idari personelin aşılama programına dahil edilmesini talep etti. Peki üniversiteler bahar döneminde açılacak mı? İşte YÖK’ten yapılan yüz yüze eğitim açıklaması…

 

 

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK?

Önlisans ve lisans eğitimlerini yüz yüze imkanlarla sürdürmek isteyen öğrenciler gelişmeleri yakından takip ediyor.  Üniversitelerin açılma tarihi ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak YÖK, Sağlık Bakanlığına üniversitelerde eğitim faaliyetlerinin başlayabilmesi için kritik bir mektup gönderdi.

 

 

 Gönderilen yazıda “ Yükseköğretim kurumlarımızda yüz yüze verilen örgün eğitim ve öğretim faaliyetlerinin en kısa zamanda başlatılabilmesi ve sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesini temin için 'yükseköğretim kurumlarında görev yapan akademik ve idari personelinde kademelendirme yapılarak öncelikli aşılama programına dahil edilmesi önem taşımaktadır.” ifadeleri yer aldı.

YÖK YÜZ YÜZE EĞİTİM İÇİN HAZIRLIK YAPIYOR!

Yükseköğretim Kurulu, üniversitelerde yüz yüze eğitime ara verilmesinin ardından gerekli önlem ve tedbirleri alabilmek için kılavuz hazırladı. Salgının bölgesel ve yerel gidişatına göre üniversitelerin karar alabilmesi için önü açıldı. “ Küresel Salgın Bağlamında Yükseköğretim Kurumlarında Sağlıklı ve Temiz Ortamların Geliştirilmesi Kılavuzunda yer alan bilgilere göre ortak kullanım alanlarından olan kampüs, derslik, kütüphane, laboratuvar, spor salonu, yemekhanelerin düzenli olarak temizlenmesi bilgileri yer aldı. Kılavuzda paylaşılanlara göre;

 Üniversitelerde ders işlenen sınıflarda 4 metrekareye 1 kişi düşecek şekilde derslikler düzenlenecek. 

Oturma düzeni sosyal mesafeye uygun olarak en az 1 metre mesafede olacak
Derslik girişlerinde o dersliğin en fazla alabileceği öğrenci kapasitesini belirten bilgileri içeren görsel materyaller yer alacak. 

Derslerin içeriğine göre öğrencilerin yüksek sesle konuşma, şarkı söyleme gibi fiziksel temasın olabileceği durumlarda sosyal mesafe 1,5-2 metre olacak şekilde uygulanacak.

SAĞLIK BAKANLIĞINDAN ÜNİVERSİTELERLE İLGİLİ TAVSİYE!

2020-2021 eğitim öğretimi için YÖK, üniversitelerin açılabilmesi için Sağlık Bakanlığından görüş yazısı talep etmişti. Sağlık Bakanlığı verdiği tavsiyede “ 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının güz döneminde örgün eğitimlerde teorik derslerin mümkün olduğunca yüz yüze aynı ortamda bulunmaksızın uzaktan ve dijital öğretim yöntemleriyle yapılması,” görüşü üzerinde durmuştu. Bu görüşün ardından üniversiteler eğitim öğretim faaliyetlerinin uzaktan sürdürülmesi kararını almıştı.

YORUMLAR 236
  • Şahin 3 yıl önce Şikayet Et
    @ayşegül internetin telefonun bilgisayarın yok ama buraya yorum yazabiliyorsun eminin hiçbir sosyal medya hesabında yoktur!!! uzaktan eğitim istiyoruz
    Cevapla
  • Demircan 3 yıl önce Şikayet Et
    Okulları açmak süreci daha da uzatmak demek. Bakın okullar bir ara açıldı ne hale geldik, çocuklar virüs taşımıyormuş nasıl taşımıyor? okullar açıldıktan sonrası bu kadar hasta bu kadar ölüm tesadüf mü? Uzaktan eğitim istiyoruz.
    Cevapla
  • Hikmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Yüz yüze isteyenler her şey maskeyi takınca sosyal mesafeyi koruyunca bitiyor mu? Yurtlarda 4, 6,8 kişilik odalarda olanlar, kocaman amfilerde oturacak yer bulamayan öğrenciler bu kış gününde aynı havayı soluyanlar ne yapacak. Tümden katliam mı olsun diyorsunuz. Çok isteyen varsa kısıtlama olmayan saatlerde istediğiniz yere gidebilirsiniz, bu da isteğe bağlı zaten aklı başında olan zorunlu olmadıkça bu ortamda dışarı çıkmak istemez. Bugün bile gencecik doktor koronadan öldü biraz vicdan uzaktan eğitime devam.
    Cevapla
  • pınarcık 3 yıl önce Şikayet Et
    Yüz yüze olduğundan bir hocanın hastalanması derslerin en az 2 hafta durması demek bu durumda ne olacak hiç bu açılardan düşündünüz mü? dersler tamamen durur, öğrencilerin hastalanması boyutundan bahsetmiyorum bile, o yüzden en azından derslerin yürütüldüğü uzaktan eğitime devam. Hatta sosyal bilimlerde kalıcı uzaktan eğitim daha iyi bile olabilir.
    Cevapla
  • furkmaz 3 yıl önce Şikayet Et
    @furkan her yazana inanmaya devam et başarılar...
    Cevapla
  • furkan 3 yıl önce Şikayet Et
    boş yapmışsın hem de çok akademik personel aşılanacak yazıyor
    Cevapla
  • pınarcık 3 yıl önce Şikayet Et
    Yüz yüze olduğundan bir hocanın hastalanması derslerin en az 2 hafta durması demek bu durumda ne olacak hiç bu açılardan düşündünüz mü? dersler tamamen durur, öğrencilerin hastalanması boyutundan bahsetmiyorum bile, o yüzden en azından derslerin yürütüldüğü uzaktan eğitime devam. Hatta sosyal bilimlerde kalıcı uzaktan eğitim daha iyi bile olabilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MSB kaynakları: (İsrail-İran gerilimi) Muhtemel gelişmelere yönelik tüm tedbirler alındı
Ortadoğu’da savaş dahil başka krizlerin ilk vuracağı ülkelerden birisi de Türkiye