Okulların açılma tarihi: MEB 2020-2021 yüz yüze eğitim 15 Şubat’ta başlayacak mı?

Okullar ne zaman açılacak? Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan uzaktan eğitimin 15 Şubat 2021 tarihine kadar uzatıldığını açıkladı. 18 milyon İlkokul, ortaokul ve lise öğrencisi ailesi ile birlikte okulların açılma tarihini merak ediyor. MEB tarafından Bakan Selçuk imzasıyla illere gönderilen yazıda lise öğrencilerin 2. dönem yüz yüze sınav olacağı açıklandı…

Okulların açılma tarihi: MEB 2020-2021 yüz yüze eğitim 15 Şubat’ta başlayacak mı?
Okulların açılma tarihi: MEB 2020-2021 yüz yüze eğitim 15 Şubat’ta başlayacak mı?
GİRİŞ 01.01.2021 17:29 GÜNCELLEME 01.01.2021 17:29
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Okullarda yüz yüze eğitime başlangıç tarihi, en çok merak edilen konuların başında yer alıyor. Salgında yaşanan artışın ardından ara tatil dönüşü açılan tüm kademeler uzaktan eğitime geçti. Yarım kalan okul sınavlarının yerine MEB ders etkinliklerine katılım puanlarıyla karne notu verilmesine karar verdi. İlkokul ve ortaokul öğrencileri için sınav yapılmazken, lise öğrencileri 1. dönem notlarını ikinci dönem gerçekleştirilecek sınavlarla oluşturulacak. Milli Eğitim 2020-2021 çalışma takviminde değişiklik yaparak yarıyıl tatilinin uzatıldığını duyurdu. Öğrenciler 25 Ocak tarihinde başlayacak Sömestr tatilini 1 hafta fazla yapacak. Eğitim öğretim yılının başında 2. dönem yapılması planlanan ara tatil vaka sayılarının artış göstermesinin ardından 15 tatile eklendi. Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan okullarla ilgili kritik açıklamalarda bulundu. Peki okullarda yüz yüze eğitim İlkokul, ortaokul ve liseler için  ne zaman başlayacak? İşte toplantı sonrası yapılan açıklama…

 

 

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün gerçekleşen Kabine Toplantısı sonrasında kısıtlama, tedbirler ve okullarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kısıtlamaların yeniden artmasına ihtiyaç duymayacak şekilde temizlik, maske ve mesafe kurallarını hatırlatan Erdoğan “ Yüz yüze eğitime verdiğimiz arayı 15 Şubat 2021'e uzatıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Okullarda yüz yüze eğitim başlama tarihine 15 Şubat 2021 tarihine kadar Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu ve Milli Eğitim Bakanlığının değerlendirmeleri sonucunda karar verilecek. 2. dönem okullarda lise öğrencilerinin karne notlarının oluşturulması için sınav yapılacak. 

MEB’DEN YARIYIL TATİL TAKVİMİNDE DEĞİŞİKLİK!

2020-2021 eğitim öğretim takviminde paylaşılan bilgilere göre öğrenciler Nisan ayında 2. ara tatile gerekti. Ancak artan vaka sayısı ve salgının gidişatını görebilmek için Milli Eğitim Bakanlığı 2. ara tatili öne çekerek yarıyıl tatili ile birleştirdi. Öğrenciler ve aileleri tarafından 15 tatil olarak da bilinen Sömestr tatili bu eğitim yılında 21 gün boyunca sürecek.  İşte MEB tarafından genelgeyle ilan edilen yeni 2020-2021 eğitim öğretim yılı takvimi; 

İLKOKUL, ORTAOKUL VE LİSE KARNE NOTLARI NASIL VERİLECEK?

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamada İlkokul, ortaokul öğrencilerinin karne notlarının ders etkinliklerine katılım puanı ile belirleneceği açıklandı. Lise 9,10,11 ve 12. sınıflar için daha değişik bir uygulamaya gitti. Üniversiteye giriş sınavında etkili olan dönem sonu notlarını belirleyen karne notları için lise öğrencileri okullarda sınav olacak. 15 Şubat tarihinden itibaren yapılacak sınavlarla lise öğrencilerinin karne notları belirlenecek ve dönem sonu ortalaması oluşturulacak.

İlkokul ve ortaokul öğrencilerinin karne dağıtımları 22 Ocak tarihinden itibaren yapılacak. Kovid-19 tedbirleri kapsamında okullarda yaşanacak yoğunluğun önüne geçmek için karne dağıtımları okul yönetimlerince kademeli olarak sağlanacak. Lise öğrencilerinin karne dağıtımlarının ikinci dönem içerisinde sağlanması bekleniyor.

4. FAZ TABLET DAĞITIMLARI BAŞLAYACAK!

22 Ocak tarihine kadar EBA TV ile evlerinden uzaktan eğitime devam eden öğrencilere bir müjdeli haber Bakan Ziya Selçuk'tan geldi. Evlerinde birden fazla eğitim çağında öğrenci bulunan aileler ders takibi yapmakta zorlanıyordu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen uygulama ile ihtiyaç sahibi öğrencilere 4. faz tablet dağıtımları başlayacak. MEB Bakanı Ziya Selçuk sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada önümüzdeki hafta başlayacağını ifade etti.

YORUMLAR 8
  • Gamze 3 yıl önce Şikayet Et
    hiç bişey öğernemédik buna raģmen sınavlar başlıyo lütfen sınavları iptal edin nasıl yapacaz ya lütfen iptal olsun
    Cevapla
  • Fly 3 yıl önce Şikayet Et
    3 kat 4 kat maske takalım ama okullar açılsın bu böyle gitmez ..
    Cevapla
  • anladım 3 yıl önce Şikayet Et
    ortaokul öğrencilerine ders notu performansa göre katılıma göre verilecek. eba tv izleyerek dersi takip edenlerinasıl belirleyecek öğretmen. meb bunu akıl edemiyormu. imkanı olamayan derse giremeyecek ve zayıf alacak. maddi durumu iyi olanlar puan alack. biz buna eğitimde eşitlik (!) diyoruz. meb nerede yaşıyor.
    Cevapla
  • Noname 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen yanlış anlamışsın o öyle değil canlı derslere katılıma göre verilicek notlar ok
    Cevapla
  • ayşe 3 yıl önce Şikayet Et
    zaten evdeler 3 hafta tatile ne gerek vardı 1 hafta ara olsa gerisi uzaktan eğitimle olsaydı
    Cevapla
  • anladım 3 yıl önce Şikayet Et
    evdeki anne diyor dersler devam etsin ki çocukla uğraşmayam. öğretmenlerde dinlenmeli. uzaktan ders vermek yüz yüze desrten daha zor. bunları biliniz.
    Cevapla
  • erdem 3 yıl önce Şikayet Et
    notu etkinliklerden olanlara karne eokuldan verilmez mi?
    Cevapla
  • Eylem 3 yıl önce Şikayet Et
    Bak şimdi karne herkese dijital olarak verilecek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gözü dev gelirde!
Tesla'dan Türkiye'ye özel model: Fiyatı yarı yarıya düştü