Okullar ikinci dönem yüz yüze eğitime başlayacak mı? 15 Şubat Vaka sayısının az olduğu iller...

Okullar ne zaman açılacak? sorusunun yanıtını arayana 18 milyon İlkokul, ortaokul ve lise öğrencisi için kritik açıklama geldi. MEB Bakanlığı 2020-2021 eğitim öğretim yılında 2. dönemin 15 Şubat’ta başlayacağını açıklamıştı. Milli Eğitim Bakanlığı okullarda eğitim verilebilmesi için çalışmalarını sürdürürken Bilim Kurulu üyesinden il bazında açılma önerisi geldi...

Okullar ikinci dönem yüz yüze eğitime başlayacak mı? 15 Şubat Vaka sayısının az olduğu iller...
Okullar ikinci dönem yüz yüze eğitime başlayacak mı? 15 Şubat Vaka sayısının az olduğu iller...
GİRİŞ 10.01.2021 17:37 GÜNCELLEME 10.01.2021 17:37
Bu Habere 172 Yorum Yapılmış

Okulların açılma tarihi, alınan tedbirler ve yasakların sonuç vermesinin ardından tekrar gündemin ana maddesi haline geldi. Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu okullarda yüz yüze eğitim için kritik bir çalışma yürüyor. Aşılama çalışmalarının da başlayacak olmasıyla gözler tekrar konuyla ilgili MEB’e çevrildi. Bakan Ziya Selçuk sosyal medya hesaplarından yaptığı boş spor salonu temalı paylaşımla öğrencileri heyecanlandırdı. Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan yaptığı açıklamada vaka ve hasta sayısında yaşanacak düşüşü işaret ederek okulların açılmasını tekrar düşünmek gerektiğini belirtti. Geçmiş dönemde olduğu gibi öğrencilerin isteğe bağlı olarak okula gelebileceğini ifade eden Bilim Kurulu üyesi ikinci dönemde de  buna benzer bir yaklaşım benimsenebileceğinin sinyallerini verdi. Ankara ve İstanbul gibi büyük şehirlerdeki vaka sayısının yüzde 40 oranında düştüğünü söyleyen İlhan illerin kendi özelinde değerlendirebileceğini belirtti. Peki okullar ne zaman açılacak? İşte 2020-2021 eğitim öğretim yılı yüz yüze eğitim gelişmeleri...

15 ŞUBAT’TA OKULLAR KADEMELİ OLARAK AÇILIR MI?

 

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan okulların açılmasıyla ilgili aileler ve çocuklarını yakından ilgilendiren açıklamalarda bulundu. Aşılama çalışmalarında öğretmenlerin ikinci grupta olduğunu vurgulayan Prof. Dr. İlhan, öğretmenlerin aşılanması ile beraber vaka hasta sayısında belli bir seviyeye inerse okulların açılmasını tekrar düşünmek gerektiğinin altını çizdi. 


Okulların yüz yüze eğitime başladığı tarihe vurgu yapan Bilim Kurulu Üyesi, kimi öğrencilerin okula gelmeyi tercih ederken kimlerinin  uzaktan eğitimi sürdürdüğünü söyledi. 2020-2021 eğitim öğretim yılının ikinci döneminde de buna benzer bir yaklaşım benimsenebileceğini söyleyen İlhan “ Şu an İstanbul'da, Ankara'da hasta sayısında vaka sayısında yüzde 40'a varan azalmalar var. Anadolu'daki bazı illerimizde bu şekilde olmayabiliyor. İllere göre değerlendirme yapılabilir.” açıklamasında bulundu. Devamında "eğer okulların açılmasına karar verilirse Türkiye genelindeki rakamlara göre bakmak gerekiyor. " ifadelerini kullanan İlhan " İller kendi özelinde değerlendirebilir" şeklinde konuştu.

SALGIN SONRASIDA UZAKTAN EĞİTİM DEVAM EDECEK!

Milli Eğitim Bakanı Ziya  Selçuk, Türkiye'de uzaktan eğitimin, olası salgın ya da afet dönemlerine karşın, yüz yüze eğitimine alternatif bir sistemi haline getirileceğini söyledi. İşte yapılan açıklama;

"Gelecekte koronavirüste karşılaştığımız benzeri durumlara ulusal ölçekte hazırlıklı olmak, engelli kullanıcılar için erişilebilir hizmetler sunmak amacıyla 'Güvenli okullaşma ve Uzaktan Eğitim Projesi'ni planladık. Salgın bittiğinde uzaktan eğitim, çağın gereği olarak var olacak. EBA kanallarımız yayına devam edecek. Harmanlanmış eğitim modeliyle eğitim ve öğretim sadece sınıfta değil; sınıf dışında da devam edecek."

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINDAN YÜZ YÜZE EĞİTİM AÇIKLAMASI!

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran'ın imzasıyla tüm illere gönderilen yazıda özel eğitim kurumlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulunuldu. Açıklamaya göre Özel Eğitim Kurumlarında eğitim dönemi sonunda gerçekleştirilen sınav, kurs bitirme belgesi, kurum sınavlarının sokağa çıkma kısıtlamaları dikkate alınarak gerçekleştirilebileceği açıklandı. Yazının devamında özel ulaştırma hizmetleri mesleki eğitim ve geliştirme kursları, motorlu taşıt sürücüleri kursları, iş makineleri sürücü eğitim kursları, hizmet içi eğitim merkezleri, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ve mesleki eğitim merkezlerinin 4 Ocak’tan itibaren İçişleri Bakanlığının 30 Kasım 2020 tarihli yazısında belirtilen sokağa çıkma kısıtlamalarına uymak şartıyla yüz yüze eğitime başlayabileceği ifade edildi.

BAKAN SELÇUK’TAN “ SALGIN SONA ERECEK” PAYLAŞIMI 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla öğrencileri heyecanlandırdı. Boş bir spor salonunun fotoğrafını Instagram hesabından paylaşan Selçuk açıklamasında “ Salgın sona erecek, okullarda sosyal mesafesiz eğitime devam edeceğiz. Okullar arası voleybol maçları yapacağız ve okullarımızın aylardır boş kalan spor salonlarında ilk servis atışını ben yapacağım. Her sandalyede bir öğrenci olacak. Maç bitiminde ıslık çalacağız. Olur mu?" ifadelerini kullandı.

OKULLARDA YARIYIL TATİLİ 21 GÜN OLACAK!

Pandemi süreci sebebiyle zor günlerden geçilen bu dönemde öğrencilerin en az şekilde etkilenmesi için MEB çalışmalarını sürdürüyor. Alınan tedbirlerin sonuç vermesiyle Bakanlık aldığı karar doğrultusunda 2020-2021 yarıyıl tatilinin 15 Şubat 2021 tarihinde başlanmasına karar verildi.

Sömestr veya 15 tatil olarak da bilinen yarıyıl tatiline 2. dönem yapılacak ara tatilde eklenerek öğrencilerin 21 gün tatil yapması kararı alındı. Vaka sayısının gidişatına, hasta sayısı dikkate alınarak 15 Şubat 2021’de okulların yüz yüze mi uzaktan mı açılacağına karar verilecek. İşte 2020-2021 eğitim öğretim yılı MEB takvimi;

LİSE SINAVLARI 2. DÖNEME BIRAKILDI!

22 Ocak Cuma günü birinci dönemin sona ermesiyle karne heyecanı yaşayacak öğrenciler için ölçme ve değerlendirme işlemlerinin nasıl yapılacağı merak konusuydu. Milli Eğitim Bakanlığı şube notu bulunmayan ve henüz sınav olmamış İlkokul ve ortaokul öğrencilerinin karne notlarını ders etkinliklerine katılım puanı ile verileceğini belirtti. Lise öğrencilerinde ise daha farklı bir uygulamaya gidilerek 1. dönem karne notlarının ikinci dönem yapılacak yüz yüze sınavlarla verilmesi kararı alındı. MEB Bakanı Ziya Selçuk katıldığı programda karne dağıtımı sürecine ilişkin dijital karne verilebileceğini ifade etti.

YORUMLAR 172
  • Esra 3 yıl önce Şikayet Et
    Açılsın artık ya
    Cevapla
  • Esra 3 yıl önce Şikayet Et
    Benbirinci sınavlaragirmedim nezaman girilecek
    Cevapla
  • Fatma 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım benim özel gereksimi öğrencim var hani öncelik onlarında benim çocuğuma hiç gelmedi neolur sesimi duyun
    Cevapla
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    yaw baba bu okulları açınn yaa
    Cevapla
  • turafa37 3 yıl önce Şikayet Et
    @Gül ben katılmıyorum bu arkadaş gibi düşünenler de korona riskini yaşar umarım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi
Binlerce kişinin emekliliği iptal ediliyor! Faiziyle geri ödeyecekler